Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Az idősek és a Smart Home

Néhányan azt gondolják, hogy a Smart Home-ok eszközei a fiatalabb korosztályt célozzák meg. Nem is tévedhetnének nagyobbat! Miért ne lehetne élvezője az intelligensotthonoknak az idősebb korosztály is? Igaz, Ők attól tartanak, hogy a sok gép, gomb és vezérlő komplikált lesz számukra. Félelmük bizonyára régre nyúlik vissza, amikor az újdonságnak számító technológiák általában nehezen kezelhetőek, bonyolultak voltak. A Smart Home-ok kifejlesztésénél, az elsődleges cél, a minél könnyebb kezelhetőség és az eszközök felhasználóbaráttá tétele volt.

Az idősek és a technika 

Napjainkra a technika fejlődése akkora iramot vett, hogy követni szinte csak azok tudják, akik naprakészek az újdonságokról szóló híreket illetően. Kis túlzással mondható, hogy a fejlődés elől senki sem tud elmenekülni, így előbb vagy utóbb az idősebbeknek is meg kell ismerkedniük a kütyük világával. A hetven év feletti korosztály már az sms írását is nehezen fogadja be, nemhogy a háza „éljen” körülötte. Tisztelet a kivételnek, akik barátkoznak az internet és mp3 világával, még ha néha csodálkoznak is azon, hol van a magnószalag az mp3 lejátszóból. Ők az a korosztály, akik számára a megismerkedés egy Smart Home rendszerrel, a sokat említett funkciók mellett, bizonyos esetekben életmentő is lehet.    

Az idősek és a Smart Home

A cikk folytatása Intelligens Otthon Tudástár oldalunkon olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Fűtésszabályozás egyszerűen

Több ízben foglalkoztunk már a fűtés költséghatékonnyá és kényelmesebbé tételével. Jelen cikkünk egy egyszerű megoldást ismertet a feladat ellátására. Elolvasásával megtudhatja, hogyan szabályozza fűtését egyszerűen!

LARA Intercom Több, mint egy rádió

Kaputelefon és beengedés? Épületen belüli kommunikáció, esetleg rádió és mp3 lejátszó? Mindez egy eszközben? Olvassa el cikkünket és Ismerje meg a LARA Intercom-ot!

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

Tudja meg, hogyan legyen mobiltelefonja vagy táblagépe az otthona vezérlője! Miért használna eszközre szabott kapcsolót, amikor lehet személyre szabott is? Ismerje meg az iNELS válaszát!

Kicsi a „málna”, de erős!

Felmerült már Önben a kérdés, hogyan tudná más gyártók eszközeit az iNELS rendszer felügyelete alá vonni? Amint elolvassa cikkünket, megkapja a választ!

Hallássérültek és a Smart Home

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy a mindennapos egyszerű teendők, milyen nehézségeket okozhatnak a fogyatékkal élő embertársaink számára. Cikkünkben a hallássérülteket érintő kihívások és Smart Home rendszerek kapcsolatával foglalkozunk.

Önnek ajánljuk