Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Ha úgy dönt, hogy új garázskaput vásárol, számos dolgot figyelembe kell vennie. Mert az egyhangú, funkcionális fémajtók ideje már régen lejárt. Napjainkban a garázskapuk széles választéka létezik, amelyek ötvözik a funkciót, a megjelenést és a biztonságot. Annak érdekében, hogy garázskapu vásárlásakor ne veszítse el az átláthatóságot, összeállítottunk egy kompakt listát a garázskapukkal kapcsolatos összes fontos részletről.

Garázskapuk típusai - melyik kapu típus a legmegfelelőbb?

A garázskapukat elsősorban szekcionált kapukra, billenőkapukra és redőnykapukra osztják. A szekcionált kapuk vagy eltűnnek a garázs mennyezete alatt (mennyezeti szekcionált kapuk), vagy a garázs belsejében oldalra tolódnak (oldalra futó szekcionált kapuk). Az úgynevezett mennyezeti szekcionált kapuk egyedi kapuszelvényekből állnak, amelyek egy vezetősín segítségével felfelé mozognak. Ez azt jelenti, hogy nem foglalnak helyet a kapu előtt, így egy második autó közvetlenül előtte parkolhat. A mennyezeti szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak. A mennyezeti szekcionált kapu számos előnye miatt különösen népszerű az építtetők és a háztulajdonosok körében.

Hörmann billenő garázskapu

Ha a garázs mennyezetét szabadon kell hagyni, mert például a téli vagy vízi sportok tartozékának tárolására van szükség, kétféle ajtótípus jön szóba: oldalra futó szekcionált kapuk, amelyek a kapunyílás melletti fal mentén haladnak, vagy redőnykapuk, amelyek közvetlenül a kapunyílás fölött egy tengelyen vannak feltekerve. Mindkettő jó (redőnykapu) és nagyon jó (oldalra futó szekcionált kapu) hőszigetelést és különböző kialakítási lehetőségeket kínál.

A billenő kapuk olyan olcsó kapumegoldások, amelyeknél nyitáskor a teljes kapu a garázs mennyezete alá billen. Ezek ugyanis viszonylag rosszul szigeteltek, és a garázs előtt szabad helyet kell hagyni úgy, hogy a közvetlenül a garázs előtti térnek szabadnak kell maradnia. A formatervezés tekintetében a billenőkapuk lehetőségei korlátozottabbak. A garázskapuk közül egyedülálló a homlokzati ajtó, mivel a ház homlokzatának anyagával burkolható, és így szinte láthatatlanul integrálódik az épület kialakításába.

Garázskapu anyaga - fa vagy acél?

A garázskapuk jellemző anyagai a fa és az acél. A valódi fa garázskapuk különböző kivitelben kaphatók, és nagyon jól illeszkednek a sok faelemmel rendelkező házakhoz. Mivel a fa természetes nyersanyag, a fából készült garázskapuk nagy karbantartást igényelnek és viszonylag drágák. A fából készült garázskapuk rendszeres karbantartása ezért különösen fontos, hogy a fa tartósan védve maradjon.

Az acél garázskapuk robusztusok és tartósak. A tűzihorganyzott anyag és a kiváló minőségű poliészter alapozó bevonat mindkét oldalon biztosítja, hogy az eső egyszerűen leperegjen, és véd a rozsda ellen is. Az acél szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak, könnyen tisztíthatók. Katalógusainkban további részleteket talál a billenőkapukról, a szekcionált garázskapukról és az oldalra futó szekcionált kapukról.

Hörmann billenő garázskapu

Garázskapu szigetelés - miért fontos?

szigetelés kérdése különösen fontos, ha a garázs közvetlenül a ház mellett van, vagy műhelyként, hobbi helyiségként használják. A duplafalú szekcionált kapuk nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a stabil kapulapnak köszönhetően rendkívül halkan működnek, ami különösen fontos a koncentrált munkavégzés során. A kiegészítő műanyag profilok minimálisra csökkentik a fal és a keret közötti hőhíd kialakulását. Az ilyen profilok további 15 százalékkal javíthatják a szigetelést.

Hörmann billenő garázskapu

Garázskapu-meghajtások - az automata garázskapuk előnyei

Az automatikusan működő garázskapu-meghajtással különösen kényelmesen nyithatja és zárhatja garázskapuját a kézi jeladóval, kódgombbal vagy ujjlenyomatleolvasóval. A Hörmann BlueSecur alkalmazás segítségével Bluetooth-on keresztül okostelefonon keresztül is nyitható. A Hörmann minden egyes meghajtásába integrált HCP interfésznek köszönhetően az ajtó külső Smart Home rendszerekkel, például a Homematic és a Delta Dore rendszerekkel is hálózatba kapcsolható. Ezenkívül a garázskapu-meghajtások nagyobb biztonságot nyújtanak a betörésekkel szemben, mivel egy biztonsági berendezésnek köszönhetően gyakorlatilag nem lehet kinyitni őket, amikor zárva vannak. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy olyan felemelésgátló eszközzel rendelkezzen, amely áramkimaradás esetén is működik.

Hörmann billenő garázskapu

A Hörmann szakképzett partnerei tanácsot adnak és elvégzik a beépítést

Ebben az áttekintésben megmutattuk, mire kell figyelnie, amikor garázskaput vásárol. Ez könnyebbé teszi a megfelelő garázskapu kiválasztását. A Hörmann szakértő partnerével pedig pontosan megbeszélheti, hogy milyen követelményeket támaszt új garázskapujával szemben. Egyébként a garázskapu kiválasztása után szakképzett partnereink is elvégzik a kapu beépítését. Ez egy kényelmes megoldás, és biztosítja, hogy az ajtó megfelelően legyen beépítve.

Érdeklődöm a Hörmann garázskapuk iránt

Népszerűek a témában

Exkluzív, új felületek Hörmann gyűjtőgarázskapukhoz

Így tartsuk tisztán a garázskapunkat! - A Hörmann Hungária tippjei és tanácsai

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Ez is érdekelhet

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Biztonságos, kényelmes, víztakarékos fürdőkád

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Hörmann - Tervezzük meg garázskapunkat! – Útmutató lépésről lépésre

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

Magas minőségű ajtókialakítás, bármely lakberendezési stílushoz