Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Ha úgy dönt, hogy új garázskaput vásárol, számos dolgot figyelembe kell vennie. Napjainkban a garázskapuk széles választéka létezik, amelyek ötvözik a funkciót, a megjelenést és a biztonságot. Annak érdekében, hogy garázskapu vásárlásakor ne veszítse el az átláthatóságot, összeállítottunk egy kompakt listát a garázskapukkal kapcsolatos összes fontos részletről.

Garázskapuk típusai - melyik kapu típus a legmegfelelőbb?

A garázskapukat elsősorban szekcionált kapukra, billenőkapukra és redőnykapukra osztják. A szekcionált kapuk vagy eltűnnek a garázs mennyezete alatt (mennyezeti szekcionált kapuk), vagy a garázs belsejében, oldalra tolódnak (oldalra futó szekcionált kapuk). Az úgynevezett mennyezeti szekcionált kapuk egyedi kapuszelvényekből állnak, amelyek egy vezetősín segítségével felfelé mozognak. Ez azt jelenti, hogy nem foglalnak helyet a kapu előtt, így egy második autó közvetlenül előtte parkolhat. A mennyezeti szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak. A mennyezeti szekcionált kapu számos előnye miatt különösen népszerű az építtetők és a háztulajdonosok körében.

Ha a garázs mennyezetét szabadon kell hagyni, mert például a téli, vagy vízi sportok tartozékának tárolására van szükség, kétféle ajtótípus jön szóba: oldalra futó szekcionált kapuk, amelyek a kapunyílás melletti fal mentén haladnak, vagy redőnykapuk, amelyek közvetlenül a kapunyílás fölött egy tengelyen vannak feltekerve. Mindkettő jó (redőnykapu) és nagyon jó (oldalra futó szekcionált kapu) hőszigetelést és különböző kialakítási lehetőségeket kínál.

A billenő kapuk olyan olcsó kapumegoldások, amelyeknél nyitáskor a teljes kapu a garázs mennyezete alá billen. Ezek viszonylag rosszul szigeteltek, és a garázs előtt szabad helyet kell hagyni, úgyhogy a közvetlenül a garázs előtti térnek szabadnak kell maradnia. A formatervezés tekintetében a billenőkapuk lehetőségei korlátozottabbak. A garázskapuk közül egyedülálló a homlokzati ajtó, mivel a ház homlokzatának anyagával burkolható, és így szinte láthatatlanul integrálódik az épület kialakításába.

Hörmann szekcionált garzáskapu, távirányítással”

Garázskapu anyaga: fa vagy acél?

A garázskapuk jellemző anyagai a fa és az acél. A valódi fa garázskapuk különböző kivitelben kaphatók, és nagyon jól illeszkednek a sok faelemmel rendelkező házakhoz. Mivel a fa természetes anyag, a fából készült garázskapuk nagy karbantartást igényelnek és viszonylag drágák. A fából készült garázskapuk rendszeres karbantartása ezért különösen fontos, hogy a fa tartósan védve maradjon.

Az acél garázskapuk robusztusok és tartósak. A tűzihorganyzott anyag és a kiváló minőségű poliészter alapozó bevonat mindkét oldalon biztosítja, hogy az eső egyszerűen leperegjen, és véd a rozsda ellen is. Az acél szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak, valamint könnyen tisztíthatók. Katalógusainkban további részleteket talál a billenőkapukról, a szekcionált garázskapukról és az oldalra futó szekcionált kapukról.

Garázskapu szigetelés - Miért fontos?

A szigetelés kérdése különösen fontos, ha a garázs közvetlenül a ház mellett van, vagy műhelyként vagy hobbi helyiségként használják. A duplafalú szekcionált kapuk nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a stabil kapulapnak köszönhetően rendkívül halkan működnek, ami különösen fontos a koncentrált munkavégzés során. A kiegészítő műanyag profilok minimálisra csökkentik a fal és a keret közötti hőhíd kialakulását. Az ilyen profilok további 15%-kal javíthatják a szigetelést.

Garázskapu meghajtások: az automata garázskapuk előnyei

Az automatikusan működő garázskapu meghajtással különösen kényelmesen nyithatja és zárhatja garázskapuját a kézi jeladóval, kódgombbal vagy ujjlenyomatleolvasóval. A Hörmann BlueSecur alkalmazás segítségével Bluetooth-on keresztül okostelefonnal is nyitható. A Hörmann minden egyes meghajtásába integrált HCP interfésznek köszönhetően az ajtó külső Smart Home rendszerekkel, például a Homematic és a Delta Dore rendszerekkel is hálózatba kapcsolható. Ezenkívül a garázskapu meghajtások nagyobb biztonságot nyújtanak a betörésekkel szemben, mivel egy biztonsági berendezésnek köszönhetően gyakorlatilag nem lehet kinyitni őket, amikor zárva vannak. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy olyan felemelésgátló eszközzel rendelkezzen, amely áramkimaradás esetén is működik.

A Hörmann szakképzett partnerei tanácsot adnak és elvégzik a beépítést

Ebben az áttekintésben megmutattuk, mire kell figyelnie, amikor garázskaput vásárol. Ez könnyebbé teszi a megfelelő garázskapu kiválasztását. A Hörmann szakértő partnerével pedig pontosan megbeszélheti, hogy milyen követelményeket támaszt új garázskapujával szemben. Egyébként a garázskapu kiválasztása után szakképzett partnereink is elvégzik a kapu beépítését. Ez egy kényelmes megoldás, és biztosítja, hogy az ajtó megfelelően legyen beépítve.

Népszerűek a témában

Így tartsuk tisztán a garázskapunkat! - A Hörmann Hungária tippjei és tanácsai

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Exkluzív, új felületek Hörmann gyűjtőgarázskapukhoz

Ez is érdekelhet

Reolink Panoráma kamera 4G LTE és napelemes kapcsolattal

Pala helyére pala? Tetőfelújítás szép és könnyű anyaggal

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

Nemcsak a cserép, hanem a fólia is fontos az ellenálló tetőhöz

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Hörmann - Tervezzük meg garázskapunkat! – Útmutató lépésről lépésre

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Maximális rend a kert és a ház körül

Magas minőségű ajtókialakítás, bármely lakberendezési stílushoz

Így találja meg a tökéletes garázskaput

A kocka el van vetve - A Hörmann okosotthon vezérlője új dimenziókat nyit otthonunk vezérlésében