Hirdetés

Fürdőszoba trendek a RAVAK-tól

A látványos zuhanykabinok, a kényeztető hidromasszázs zuhanypanelek, valamint a formatervezett szaniterek és kiegészítők az idei év sláger termékei. Ebből mutatunk most egy válogatást.

Brilliant zuhanykabin

Három részes luxus zuhanykabin, széles kényelmes belépővel

A legmagasabb szintű műszaki paraméterekkel, felső kategóriás design kivitelezéssel készülnek ezek a hagyományos értékeket is megtestesítő zuhanykabinok olyanoknak, akiknél a feltűnő forma és a letisztult megjelenés magas elvárásokat teljesít. Szinte kiragyog a hasonlóan igényes luxus megoldások közül is.

íves zuhanykabin

Brilliant – fénylő kincs a fürdőszobában

Az íves ajtók kifelé nyílnak a krómozott fém dupla‑furatos süllyesztett zsanérokon. Hosszú kísérletezés vezetett oda, hogy a belső tartóelemek rögzítései tökéletes szerkezeti biztonságot adjanak, az ajtók rendszeres nyitogatása mellett.
- Az enyhén lekerekített formával operáló Brilliant kabinok végül elérték az ideális barátságos minimalizmust, ami dominál a kortárs dizájnban – nyilatkozta a tervező Kryštof Nosál, a Nosal design stúdió vezetője. A tökéletes minőségű, időtálló krómozással ellátott tartópántok és az ajtó vasalatok szinte integrálódnak az üvegbe, azzal egy síkot képeznek, kiemelkedések nélkül, a legmagasabb tervezési színvonalban a forma és funkció egységét képviselve, az élettartamuk legalább 30 év. Az ajtó lekerekített formáját, a vasalatok, a fogantyúk és kapcsolóelemek tisztán lekerekített sarkai tükrözik tovább, egységesítve az amúgy is magas technikai és formai minőséget.


A keret nélküli nagy üvegfelületeken (a fix részek 8 mm vastagok, az ajtó üvege pedig 6 mm) akadálytalanul folyik le a víz, köszönhetően a síkba besüllyesztett fém rögzítő kapcsoknak és az ANTICALC® vízkő és egyéb szennyeződés lerakódást gátló rendszernek is. Az automata ajtóemelő- és zárómechanizmusnak köszönhetően, az ajtó alsó széle záráskor és nyitáskor átsiklik a krómozott fém küszöb felett. A kabin teljes vízállóságát az átlátszó, rugalmas műanyagból készült, függőleges, oldalsó profilok és mágnescsíkok, valamint a vízszintes alsó vízvető biztosítják. Az alacsony, 18 mm-es küszöb megakadályozza, hogy a fröccsenő víz kijusson a zuhanyzóból.

Hidromasszázs panelek

Jet Inox hidromasszázs panel

Luxust és stílusoktól független formai időtlenséget tükröznek a hibátlan minőséget mutató Jet Inox rozsdamentes acél hidromasszázs panelek, melyeken három, kör alakú zónában elhelyezett fúvókák állíthatók a megfelelő masszázs hatás létrehozására. Hab a tortán az integrált esőztető zuhanyfej mely az egzotikus „vízesés” és még sok más funkcióra is beállítható kényeztetésünkre. A panelhez flexibilis kézi-zuhany is csatlakozik, a megfelelő állandó vízhőmérsékletet egy termosztátos keverő biztosítja, mindez könnyen kezelhető ötfunkciós kapcsolóval irányítható. Ez beindítja a fej- vagy kézi zuhanyt, a vízesést, az elülső fúvókákat, vagy kikapcsolja az egész panelt. Gyermek biztonsági zárral is felszereltek, ami mindig véd az esetleges égési sérülésektől.

hidromasszázs zuhanypanel

Termosztátos hidromasszázs paneleknél javasolt, hogy a meleg víz hőfoka minimum 50 °C legyen, a maximális dinamikus víznyomás 5 bar, a minimális 2 bar legyen, az ajánlott pedig 3 bar.

Jet Glass hidromasszázs panel

A tejfehér üvegfelület elegáns és légies megjelenése, tiszta, higiénikus érzést nyújt a fürdőszobában. A Jet Glass a víz erejét használva a nyolc forgatható fúvókán keresztül fejti ki tisztító és masszírozó hatását, melyek pontosan a kényeztetni kívánt testrészekre irányíthatók. A panelba csatlakozó 20 cm átmérőjű zuhanyfej, mely a frissítő eső érzését nyújtja, és a panelen oldalt található praktikus kézi zuhany, a fúvókákkal együtt a négyállású kapcsolóval könnyen szabályozható, illetve kikapcsolja az egész panelt. A rendszer korszerű termosztátos csapteleppel és gyermek biztonsági zárral felszerelt, ami véd az égési sérülésektől, és biztosítja a meleg és hideg víznek a beállított hőmérsékleten való egyenletes keveredését. Termosztátos hidromasszázs paneleknél javasolt, hogy a meleg víz hőfoka minimum 50 °C legyen, a maximális dinamikus víznyomás 5 bar, a minimális 2 bar legyen, az ajánlott pedig 3 bar.

Chrome öntött műmárvány mosdó rejtett túlfolyóval

Látható túlfolyó nélküli változat gyártása indult meg ennek a típusnak az elmúlt évben. Ennek köszönhetően esztétikailag semmi nem töri meg a belső felületet a túlfolyó vizet rejtetten vezeti el. Ez az új verzió a Chrome öntött műmárvány mosdók összes méretéből rendelhető, kivéve a kisméretű (40x22 cm) Chrome kézmosót.

 műmárvány mosdó

CVSK1 kádparaván

Az aszimmetrikus Rosa kádakhoz, melyek a magyar piacon a RAVAK kádak között a legnépszerűbbek, új kádparavánok készültek. Ezek egy forgó oszlopból és egy darab hajlított, felül lekerekített biztonsági üvegből állnak, mely tökéletesen követi a Rosa kádak (Rosa I, Rosa II, Rosa 95) ívét. Kényelmes zuhanyozásra ad lehetőséget a kádban, melynek így még egy fontos funkciója van a fürdési lehetőség mellett.
A Rosa kádak alja feltűnően széles és lapos, az oldalfalak pedig majdnem fügőlegesek, így a zuhanyozáshoz tágas és biztonságos hely áll rendelkezésre. Az új kádparaván magassága 1500 mm és kétféle szélességben készül. Az egyik típus illeszkedik a Rosa kád 140-es és 150-es változataihoz, a másik pedig a 160-ashoz és a 170-eshez. A paraván felső sarka ívelt, melyből balos és jobbos változat is létezik. Háromféle, fehér, fényes alumínium, és matt szatén forgó oszlop közül is választhatunk, ahol az üveg kádparavánok már a gyártáskor ANTICALC® bevonattal vannak ellátva, mely véd a vízkő és egyéb lerakódástól. 3 havonta szükséges megújítani ezt a bevonatot.

Padlón álló kád csaptelep

Az új fürdőszoba trendekben ismét uralkodóvá váltak a kissé nosztalgikus hangulatú szabadon álló, de új design vonalvezetésű térbe állítható szabadon álló kádak.
A jelenleg gyártott RAVAK Freedom kádhoz stílusban is illő és technikailag is megfelelő csaptelepeket kellet kifejleszteni, mint, az új RAVAK FM 080,00 csaptelep. A többi RAVAK csaptelephez hasonlóan, meghosszabbított 5 év garancia érvényes a csaptelep kerámia betétjére. A minőség és a tartósság garantált azáltal, hogy a betét vastag króm bevonat által védett rézötvözetbe van ágyazva.

Zuhanyoszlop termosztátos csapteleppel

Ha valaki összességében elégedett a meglévő fürdőszobájával, de valamit mégis szeretne korszerűsíteni, pláne szeretne egy esőztető fejzuhanyt is a szokott kézi‑zuhany mellé, továbbá szeretné élvezni a termosztátos csaptelepek vitathatatlan előnyeit és jótéteményeit, akkor válassza a RAVAK zuhanyoszlopos termosztátos csaptelepét. A fejzuhany rúdja állítható magasságú, könnyedén fel-le csúsztatható, 91-131 cm-es tartományban a termosztátos csaptelep felett. Az átkapcsolóval egyszerűen válthatunk a fejzuhany és a kézi‑zuhany használata között, az utóbbi rögzítőjének magassága csúsztatással állítható. A termosztátos csaptelep gyermek biztonsági zárral ellátott, ami véd az esetleges égési sérülésektől.

harmonikus fürdőszoba

Minden 2014-es RAVAK újdonság megtalálható a www.ravak.hu oldalon.

RAVAK bemutatkozó film:

Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Alacsony vízfogyasztás, látványos formák – Mit tud a csaptelepek legújabb generációja?

Az energiatakarékos, vízfogyasztást kímélő üzemmód, valamint a különleges megjelenés még mindig csak kettő a számos remek tulajdonság közül, melyek vonzóvá teszik a legmodernebb csaptelepeket.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.

Stílus tippek és trükkök különleges fürdőszobákhoz – Szabadon álló kádak és látványos radiátorok

Számos lehetőséggel élhetünk, ha fürdőszobánkat szeretnénk egyedivé és modernné varázsolni. Most a szabadon álló kádakban és fürdőszobai radiátorokban rejlő lehetőségeket vettük górcső alá.

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Zuhany vagy kádfürdő? Megosztó felvetés, melyről ha most készítenénk egy gyors közvéleménykutatást, tippjeink szerint fele-fele arányban érkeznének a mellette-ellene válaszok és olyan is lenne, aki mindkettő mellett leteszi a voksát.

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.

KLUDI SMART LUXURY, kulcs a kifinomult fürdőszobához

A kortárs fürdőszobai dizájn a stílusokról, trendekről és az exkluzivitásról szól, különösen akkor, ha álmaink fürdőszobáját saját egyéniségünkhöz alakítanánk. A manapság oly népszerű stílusok mindegyikéhez, mint a kortárs, purista, avantgard és modern klasszikus, a KLUDI a megfelelő termékcsaládot kínálja.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.