Hirdetés

Fürdőszoba trendek a RAVAK-tól

A látványos zuhanykabinok, a kényeztető hidromasszázs zuhanypanelek, valamint a formatervezett szaniterek és kiegészítők az idei év sláger termékei. Ebből mutatunk most egy válogatást.

Brilliant zuhanykabin

Három részes luxus zuhanykabin, széles kényelmes belépővel

A legmagasabb szintű műszaki paraméterekkel, felső kategóriás design kivitelezéssel készülnek ezek a hagyományos értékeket is megtestesítő zuhanykabinok olyanoknak, akiknél a feltűnő forma és a letisztult megjelenés magas elvárásokat teljesít. Szinte kiragyog a hasonlóan igényes luxus megoldások közül is.

íves zuhanykabin

Brilliant – fénylő kincs a fürdőszobában

Az íves ajtók kifelé nyílnak a krómozott fém dupla‑furatos süllyesztett zsanérokon. Hosszú kísérletezés vezetett oda, hogy a belső tartóelemek rögzítései tökéletes szerkezeti biztonságot adjanak, az ajtók rendszeres nyitogatása mellett.
- Az enyhén lekerekített formával operáló Brilliant kabinok végül elérték az ideális barátságos minimalizmust, ami dominál a kortárs dizájnban – nyilatkozta a tervező Kryštof Nosál, a Nosal design stúdió vezetője. A tökéletes minőségű, időtálló krómozással ellátott tartópántok és az ajtó vasalatok szinte integrálódnak az üvegbe, azzal egy síkot képeznek, kiemelkedések nélkül, a legmagasabb tervezési színvonalban a forma és funkció egységét képviselve, az élettartamuk legalább 30 év. Az ajtó lekerekített formáját, a vasalatok, a fogantyúk és kapcsolóelemek tisztán lekerekített sarkai tükrözik tovább, egységesítve az amúgy is magas technikai és formai minőséget.


A keret nélküli nagy üvegfelületeken (a fix részek 8 mm vastagok, az ajtó üvege pedig 6 mm) akadálytalanul folyik le a víz, köszönhetően a síkba besüllyesztett fém rögzítő kapcsoknak és az ANTICALC® vízkő és egyéb szennyeződés lerakódást gátló rendszernek is. Az automata ajtóemelő- és zárómechanizmusnak köszönhetően, az ajtó alsó széle záráskor és nyitáskor átsiklik a krómozott fém küszöb felett. A kabin teljes vízállóságát az átlátszó, rugalmas műanyagból készült, függőleges, oldalsó profilok és mágnescsíkok, valamint a vízszintes alsó vízvető biztosítják. Az alacsony, 18 mm-es küszöb megakadályozza, hogy a fröccsenő víz kijusson a zuhanyzóból.

Hidromasszázs panelek

Jet Inox hidromasszázs panel

Luxust és stílusoktól független formai időtlenséget tükröznek a hibátlan minőséget mutató Jet Inox rozsdamentes acél hidromasszázs panelek, melyeken három, kör alakú zónában elhelyezett fúvókák állíthatók a megfelelő masszázs hatás létrehozására. Hab a tortán az integrált esőztető zuhanyfej mely az egzotikus „vízesés” és még sok más funkcióra is beállítható kényeztetésünkre. A panelhez flexibilis kézi-zuhany is csatlakozik, a megfelelő állandó vízhőmérsékletet egy termosztátos keverő biztosítja, mindez könnyen kezelhető ötfunkciós kapcsolóval irányítható. Ez beindítja a fej- vagy kézi zuhanyt, a vízesést, az elülső fúvókákat, vagy kikapcsolja az egész panelt. Gyermek biztonsági zárral is felszereltek, ami mindig véd az esetleges égési sérülésektől.

hidromasszázs zuhanypanel

Termosztátos hidromasszázs paneleknél javasolt, hogy a meleg víz hőfoka minimum 50 °C legyen, a maximális dinamikus víznyomás 5 bar, a minimális 2 bar legyen, az ajánlott pedig 3 bar.

Jet Glass hidromasszázs panel

A tejfehér üvegfelület elegáns és légies megjelenése, tiszta, higiénikus érzést nyújt a fürdőszobában. A Jet Glass a víz erejét használva a nyolc forgatható fúvókán keresztül fejti ki tisztító és masszírozó hatását, melyek pontosan a kényeztetni kívánt testrészekre irányíthatók. A panelba csatlakozó 20 cm átmérőjű zuhanyfej, mely a frissítő eső érzését nyújtja, és a panelen oldalt található praktikus kézi zuhany, a fúvókákkal együtt a négyállású kapcsolóval könnyen szabályozható, illetve kikapcsolja az egész panelt. A rendszer korszerű termosztátos csapteleppel és gyermek biztonsági zárral felszerelt, ami véd az égési sérülésektől, és biztosítja a meleg és hideg víznek a beállított hőmérsékleten való egyenletes keveredését. Termosztátos hidromasszázs paneleknél javasolt, hogy a meleg víz hőfoka minimum 50 °C legyen, a maximális dinamikus víznyomás 5 bar, a minimális 2 bar legyen, az ajánlott pedig 3 bar.

Chrome öntött műmárvány mosdó rejtett túlfolyóval

Látható túlfolyó nélküli változat gyártása indult meg ennek a típusnak az elmúlt évben. Ennek köszönhetően esztétikailag semmi nem töri meg a belső felületet a túlfolyó vizet rejtetten vezeti el. Ez az új verzió a Chrome öntött műmárvány mosdók összes méretéből rendelhető, kivéve a kisméretű (40x22 cm) Chrome kézmosót.

 műmárvány mosdó

CVSK1 kádparaván

Az aszimmetrikus Rosa kádakhoz, melyek a magyar piacon a RAVAK kádak között a legnépszerűbbek, új kádparavánok készültek. Ezek egy forgó oszlopból és egy darab hajlított, felül lekerekített biztonsági üvegből állnak, mely tökéletesen követi a Rosa kádak (Rosa I, Rosa II, Rosa 95) ívét. Kényelmes zuhanyozásra ad lehetőséget a kádban, melynek így még egy fontos funkciója van a fürdési lehetőség mellett.
A Rosa kádak alja feltűnően széles és lapos, az oldalfalak pedig majdnem fügőlegesek, így a zuhanyozáshoz tágas és biztonságos hely áll rendelkezésre. Az új kádparaván magassága 1500 mm és kétféle szélességben készül. Az egyik típus illeszkedik a Rosa kád 140-es és 150-es változataihoz, a másik pedig a 160-ashoz és a 170-eshez. A paraván felső sarka ívelt, melyből balos és jobbos változat is létezik. Háromféle, fehér, fényes alumínium, és matt szatén forgó oszlop közül is választhatunk, ahol az üveg kádparavánok már a gyártáskor ANTICALC® bevonattal vannak ellátva, mely véd a vízkő és egyéb lerakódástól. 3 havonta szükséges megújítani ezt a bevonatot.

Padlón álló kád csaptelep

Az új fürdőszoba trendekben ismét uralkodóvá váltak a kissé nosztalgikus hangulatú szabadon álló, de új design vonalvezetésű térbe állítható szabadon álló kádak.
A jelenleg gyártott RAVAK Freedom kádhoz stílusban is illő és technikailag is megfelelő csaptelepeket kellet kifejleszteni, mint, az új RAVAK FM 080,00 csaptelep. A többi RAVAK csaptelephez hasonlóan, meghosszabbított 5 év garancia érvényes a csaptelep kerámia betétjére. A minőség és a tartósság garantált azáltal, hogy a betét vastag króm bevonat által védett rézötvözetbe van ágyazva.

Zuhanyoszlop termosztátos csapteleppel

Ha valaki összességében elégedett a meglévő fürdőszobájával, de valamit mégis szeretne korszerűsíteni, pláne szeretne egy esőztető fejzuhanyt is a szokott kézi‑zuhany mellé, továbbá szeretné élvezni a termosztátos csaptelepek vitathatatlan előnyeit és jótéteményeit, akkor válassza a RAVAK zuhanyoszlopos termosztátos csaptelepét. A fejzuhany rúdja állítható magasságú, könnyedén fel-le csúsztatható, 91-131 cm-es tartományban a termosztátos csaptelep felett. Az átkapcsolóval egyszerűen válthatunk a fejzuhany és a kézi‑zuhany használata között, az utóbbi rögzítőjének magassága csúsztatással állítható. A termosztátos csaptelep gyermek biztonsági zárral ellátott, ami véd az esetleges égési sérülésektől.

harmonikus fürdőszoba

Minden 2014-es RAVAK újdonság megtalálható a www.ravak.hu oldalon.

RAVAK bemutatkozó film:

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

“Mi kerül ezen ennyibe?” Ez a szállóigévé vált mondat lehet az első gondolatunk, amikor felvont szemöldökkel méregetjük a – szerintünk - rendesen túlárazott terméket. Vajon valóban túlárazott-e a termék, jelen esetben a bútor, a szaniter vagy a burkolat? Tudjuk-e, hogy a minőségnek miért annyi az ára? És laikusként miről ismerjük fel, hogy egy bútor valóban minőségi-e? Az eligazodásban segít a Momento design marketing vezetője, Bányász András.

Elsőre furcsa, de létezik: fény az éjszakában, a pihentető alvásért. Az éjszakai irányfény értékes segítséget nyújthat

Hogy napközben, a munkával, tanulással, bármilyen fizikai és/vagy szellemi tevékenységgel töltött időt milyen minőségben éljük meg, nagyban függ attól, hogy előtte milyen volt az éjszakánk.

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.

Kis fürdőszobák nagy kedvence: wc és bidé egyben

Egy modern és kényelmes fürdőszobából manapság már nem hiányozhat a bidé. Csakhogy a fürdőszobák alapterülete még mindig ritkán teszi lehetővé, hogy ennek a higiéniai szempontból is egyre inkább nélkülözhetetlen szaniternek helyet találjunk. Jó hír, hogy erre is van megoldás!

Színes, ragyogó, karcálló – fürdőszobai és konyhai megoldások hosszú távra

Szinte bármilyen eszközre, berendezésre, használati tárgyra igaz, hogy ha funkciója szerint kifogástalanul működik, hosszú életű, ráadásul az egyéniségünkkel, az ízlésünkkel összhangba hozva még szép is, akkor az jó választás, ha ugyan nem egyenesen a legjobb a számunkra.

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.