Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

A falba épített tartályok megbízható, új generációja a svájci Laufentől

Talán kevésbé köztudott, de a világ első fali wc-jét a Laufen készítette 1964-ben. Addig még csak álló wc-k léteztek. A fali wc új innováció volt, amely higiénikusabb tisztítást tett lehetővé a wc környékén, ugyanis egy mozdulattal fel lehetett mosni alatta. Azonban a fali wc-k megalkotásához egy olyan szerkezetre is szükség volt, amely képes biztonságosan megtartani a kerámiát és a rá nehezedő súlyt valamint magába foglalta az öblítéshez való vizet és az alkatrészek cseréjét is lehetővé tette a falban, bontás nélkül.

A Laufen Keramik Holding AG fő profilja a kerámia gyártás volt ekkoriban, így egy szintén svájci, falon kívüli tartályokat gyártó céggel közösen alkották meg hozzá az első falba épített tartályokat szerelőkerettel. Ma ennek épp 60 éve és a Laufen sok más termékkel együtt már falba épített tartályokat is gyárt. A németországi tartálygyárból kerülnek ki a jelenlegi falba épített tartályok új generációi, amelyek szakítanak az eddigi hagyományos technológiával és magasabb szintre emelik azokat.

Laufen fali wc

Bowdenek

Leglényegesebb eltérés a hagyományos műanyag pálcikás rendszerekkel szemben a bowdenes technológia. A Laufen új generációs INEO tartályainál az öblítőszelep működtetését a nyomólapokon át nem műanyag pálcikás rendszerrel oldja meg, hanem bowdenek segítségésel. Így a nyomógombok kis vagy nagy mennyiségű öblítőgombjának megnyomásával az erőátvitel közvetlen az öblítőszelepnél jelentkezik.

Laufen fali wc

Ez sokkal megbízhatóbb és ellenállóbb szerkezetet eredményez, a bowden, akárcsak a kádtöltőnél vagy a bicikli fékeinél szinte elnyűhetetlen. A technológiának köszönhetően amellett, hogy a piacon kapható legkisebb nyomólapokat forgalmazzuk, a nyomógombok variálhatósága is lehetségessé válik. Így hozva létre igen különleges és esztétikus megoldásokat az egyetlen, a vásárlók által is látható részen, vagyis a nyomólapokon. Újdonságok még szintén a PVD színek, melyek színekben tökéletesen harmonizálhatnak a fürdőszoba csaptelepeivel és a kiegészítőkkel.

Masszív szerkezet

A falba épített tartály acél kerete 400kg-ot bír és már az egyedi zöld színével is jelzi, hogy valamiben különbözik a piacon kapható termékektől. A szerkezet több ponton megerősített és gyárilag tartalmazza a fali rögzítőket, amelyek 3D beállítást tesznek lehetővé. A gyors rögzítővel egy mozdulattal beállíthatjuk a tartály függőlegességét és egy kattintással stabilizálhatjuk is azt. A méterjel és a tartály középjel a szerkezetbe bevésett, ily módon mindig biztosan jelzi azokat. Fontos még tudni, hogy a Laufen fali wc-k is 400kg-ra vannak hitelesítve, ezáltal biztosan megnyugodhat az is, aki eddig ódzkodott volna a fali wc-k stabilitásától.

Laufen fali wc

Szigetelés

Egy nem megfelelően vagy csak előről szigetelt tartálynál megjelenik a pára lecsapódása, ami a tartályban lévő hideg víz és a szoba meleg hőmérséklete miatt keletkezik és ez hosszú távon a fal mögött penészképződést okozhat, ami igen nagy gondot jelent. Éppen ezért a Laufen Ineo új generációs falba épített tartályai már teljesen körbe szigeteltek: alul, felül és hátul is, így akadályozva meg a pára lecsapódását és a penész képződését. Ráadásul a megfelelő és teljes szigetelésnek köszönhetően a működése is halkabb lesz.

Csöndesebb

A sok hasznos újítás mellett ez az egyik leggyakoribb visszajelzés a vásárlóktól.

Freshbox

Illatos és tiszta öblítés minden egyes lehúzással. A wc kacsáknak leáldozott a perem nélküli rimless wc-k megjelenésével és a wc peremére tehető vagy a wc belsejébe nyomható illatosítóknak is kifelé áll a szénájuk. Az új trend a wc tartályba helyezhető illatosító és vízkőoldó tabletta, amely láthatatlan marad, mégis minden egyes öblítésnél kifejti hatását, mert közvetlenül az öblítővíz tartalmazza a hatóanyagokat. A szép kék színűre színezett víz halványulása jelzi, ha kifogyóban lenne a tabletta.

Laufen fali wc

Ezen tabletták fogadására a Laufennél egy úgynevezett freshbox kosár került kiépítésre a tartályon belül, amely gyári tartozéka a szerelőkeretnek, így teszi lehetővé a tabletták hatékony elolvadását. Ráadásul a bowdenes szerkezetnek köszönhetően a nyomólap könnyű levétele után bőven marad hely a tabletta behelyezésére, következésképpen mindig friss és tiszta wc-nk marad.

Laufen fali wc

Szerelőbarát sablonok

A méterjel és középjel bemarása és a fali rögzítők hozzá csomagolása mellett olyan szerelőbarát sablonokat készítettek az Új Ineo tartályokhoz, amelyek a gipszkartonos vagy a burkoló munkáját segítik. Az öntapadós sablonok ráragadnak a gipszkartonra, így jelölve a kivágások pontos helyét. Ezzel vége a méricskélésnek, csak ott kell kivágni a gipszkartont ahol, valóban szükséges.

Laufen fali wc

Összefoglalva a Laufen Ineo új generációs tartálya mellett szóló érvek:

  • bowdenes technológia
  • teljesen körbeszigetelt tartály
  • 400 kg terhelhetőség
  • gyári 3D fali rögzítők
  • méter-, és középjel bemarva
  • kis nyomólapok akár PVD színben
  • fresh box
  • szerelő sablonok
  • ár

Érdeklődöm a Laufen Ineo wc tartály iránt

Népszerűek a témában

Színes csaptelepek – Esztétikus és energiatakarékos megoldás minden fürdőszobába

Milyen jelzéseket keressen a katalógusban, ha néhány mozdulattal tisztán tartható zuhanykabint szeretne?

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

Ez is érdekelhet

A legjobb legjobbjai: a VitalSpa csúcskategóriás masszázsmedencéi

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Víz- és energiatakarékosság, letisztult, természetes dizájn: ezek a legfontosabb fürdőszobatrendek

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt