Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Így fogunk 2023-ban zuhanyozni (válogatás a legizgalmasabb trendekből)

Eszünkben sincs eltusolni a jövőt: épp, hogy tusolni szeretnénk benne. Amióta világ a világ, próbáljuk megjósolni, mi lesz „sikk”, mit hoz a holnap, mi jön divatba. Miért? Egyszerű: amikor vendégünk azt mondja, a zuhanyzónk a legszebb, amit valaha látott, az olyasfajta melegséggel tölti el a szívünket, amihez kevés dolog fogható. Nézzük a zuhanyzás közeljövőjét!

Radaway zuhanykabin

A Radaway Furo olyan, mintha egy sci-fiből hozták volna

„Futurisztikus”, „modern”, „letisztult” – hogyan tudnám tartalommal megtölteni e jelzőket? Ha egy 2035-ös lakást tervezek meg (és képzelek el) egy lakberendezővel együtt, akkor a Furo zuhanyzó magától értetődően bekerülhetne a dekorba.

De mégis miért? Egyszerű: forma és funkció tökéletes egységbe forr ebben a zuhanyzócsaládban.

Ez úgy lehetséges, hogy a Furo okos újításai miatt nincs „fölösleges anyag”, minden a helyén van.

 • alul egy görgősávot talál, aminek a rögzítése az üveg belső felületén teljesen síkban van. Ezáltal a zuhanyzó teteje szabadabb (nincs perem, sín, görgő, tehát érvényesülhet a szabad tér, a zuhanyüveg). A görgők takarósapkája nemcsak szép, de hasznos is: kevesebb víz éri a görgőket, így kevésbé koszolódik vagy vízkövesedik (ergo ritkábban kell tisztítani a zuhanyzót).
Radaway zuhanykabin
 • lassító fékezi az ajtót a nyitási út végén, ütközésgátló elasztomer fogja meg a lendületet. Emiatt azt érzi, hogy ez a zuhanyzó kezesen viselkedik az ezredik ajtónyitáskor is. Nemcsak a bemutatótermi új pompájában kényelmes a zuhanyajtó fogása és nyitása, hanem az Ön otthonában a 10. év után is.
 • a felső stabilizáló, melyben állítható fékező modul van, 1 vagy 2 ponton fogja meg az üveget (ez kialakításfüggő, adott méretnél eldöntheti, hogy párhuzamos vagy merőleges keresztrudat kér-e). A Furo szerkezete visszafogott és hatékony (kevesebb eszközzel éri el ugyanazt, lásd a csak alul futó görgősávot). Ezért több marad a dizájnnak.
Radaway zuhanykabin
Felső stabilizáló elem, innovatív lassító betéttel

Ha ránéz egy Furo zuhanyzóra, valami belülről sugárzó harmónia önti el Önt. Próbálunk belekötni, próbáljuk a tervezőnél „jobban tudni”, de a Furo nagyon egyben van, minden a helyén van.

3 kellemes meglepetésre számíthat:

 • meglátja élőben és elbűvölve gondolja: „szebb, mint a képeken”
 • kinyitja az ajtót és a puha, csöndes nyitásba beleszeret
 • a listaárnál ledöbben, hogy jóval kedvezőbb az ára, mint amire a kimagasló minősége alapján számítanánk

Jelenleg zuhanyzóínyencek találnak rá a Radaway Furo termékcsaládra. Minden esély megvan rá, hogy 2023-ban sztárzuhanyzóvá váljék.

„Tényleg olyan jó a Furo, mint ahogy mondják?” Ezt csak Ön döntheti el.

 • Legfrissebb online katalógusunkat átlapozhatja a weboldalunkon
 • Átfuthatja a teljes egészében Furo-nak szentelt blogcikket.
 • A bemutatóteremben megnézheti a kiállított Furo zuhanyzókat (nyitogassa az ajtót, ütögesse meg finoman a szerkezetet, hogy a saját tapasztalata győzze meg arról, milyen magas zuhanyzóminőséget ér el a Radaway Furo).

„Underground siker”: friss, izgalmas profilszínek

Ha azt mondom, „zuhanyzó”, szeme előtt megjelennek az iskolai öltözők épített zuhanyzói… vagy a kádra rakott vastag zuhanyzófüggönyök a mamánál… vagy a 90-es évek nyeklő-nyakló műanyag kabinjai.

Minden korszaknak saját zuhanyzótrendje van, amit „mindenhol látunk”, ezért agyunk itt horgonyoz le, ezt tekintjük referenciának és megszokottnak. Ilyen megszokás az, hogy a zuhanyzó profilszíne ezüstszürke, esetleg akrilfehér. De ki írja elő, hogy ez csak így lehet? Senki.

A Radaway gondolt, tervezett, majd gyártott egy izgalmasat… és megszületett a Radaway „hypnotic” először fekete színben

Radaway zuhanykabin
A képen egy factory rácsdizájnos kialakítás látható (Nes Black KDJ I), ami még a fekete kabinok között is kuriózumnak számít

… majd ezt követte az arany

Radaway zuhanykabin
A képen az Idea Gold KDD zuhanykabin látható

… és a ragyogóan fehér profilozás.

Radaway zuhanykabin
A képen az Essenza Pro White KDJ fehér zuhanykabin látható

Azóta éles szemű lakástulajok, lakberendezők és home staging szakemberek körében amolyan underground sikertörténetté vált a kerámiafestett éjfekete zuhanyzó. Még nem sláger és emiatt még vonzóbb. Ha Ön olyasmit keres, amit nem lát minden 2. háztartásban, akkor a színes profilos kabinok között érdemes keresgélnie. De vajon le tud kopni a festék? Ezt a következő dizájninnovációnál kifejtjük.

Fotópapírrá változtatott zuhanyzóüveg

Bocsássa meg a lelkesedésemet, de ezt imádni fogja. A Radaway Print újítás célja az, hogy Ön a zuhanyzóüvegre úgy gondolhasson, mintha az kiváló minőségű fotópapír volna. (Ez csak hasonlat, természetesen továbbra is edzett biztonsági üvegből készül minden Radaway zuhanykabin.)

Radaway zuhanykabin

Bármilyen képet, fotót, grafikát, rajzot vagy írást a zuhanyzóüvegre nyomtathat – a színek ragyogók, a felbontás a legjobb nyomdai minőség, az üveg továbbra is tükörsima.
A kép ráadásul kophatatlan, mert a kerámiafestéket az üveg edzése során visszük fel, majd hevítjük – így az üveg és a kerámiafesték kémiailag összeforr (hétköznapibb kifejezéssel: ráégetjük). Ennek eredménye az, hogy akármennyit sikálhatja, a festék nem tud lekopni (csiszológéppel kéne lemarni az üveg legfelső részét ahhoz, hogy lejöjjön).

Radaway zuhanykabin

Mi a következő lépés?

 • Pörgesse át fejben a családi fotóalbumot és gondolkodjon azon, hogy melyik kép nézne ki jól zuhanyzóüvegre nyomtatva. Ez akár több hét kellemes bíbelődés lehet, nehéz dönteni, sok jó kép van.
 • Itt is gyűjthet inspirációkat.
 • Ha megvan a fotó, írjon nekünk (itt találja az elérhetőségeinket) és nézünk hozzá egy zuhanyzót is.

Műmárvány, igazi öröm

Engem nem hoztak lázba a zuhanytálcák. Eddig.
Tudja: kis csúszásgátlós „bubis” felületű szaniterakril tálcát találunk a legtöbb zuhanyzóban. Igen, a dolgát elvégzi, de semmi extra.
Ezért a Radaway zuhanyzótervezői gondolkodtak: „Miért ne lehetne a zuhanytálca is élményforrás?” „Miért ne csinálhatnánk sokkal jobban?”
Ezzel született meg sok kísérletezés után a kőhatású műmárvány Teos zuhanytálca, amely gyönyörű, tartós és kényelmes. A kényelmes szót úgy értem, hogy első rálépésre érzi, hogy a Teos tálca finomabb anyagú, jobb az érintése, zuhanyzási élményt növel – megvan benne az „ezt kerestem, végre megtaláltam” plusz.

Radaway zuhanykabin
Teos F lapos szögletes zuhanytálca

(Azért használjuk a műmárványt, mert ez a legjobb szaniteranyag. Kőzúzalék és műgyanta keverékét öntjük tálcaformába, hogy a műmárvány előnyeit elérjük.)

Luxus a piaci átlagáron: walk-in zuhanyzók

A tegnap építészei és lakberendezői zárt zuhanytérben gondolkodtak (amely lehet épített zuhanyzó vagy zuhanykabin, de végeredményben: zárt).
A zuhanyzók hajnalán valaki gondolt egy merészet, és szó szerint lebontotta a falakat. Volt rá büdzsé, volt rá luxusszándék.
Talán egy Los Angelesben épített luxuslakásba került az első?
Monacóban van a bölcsője?
Svájci Alpokra nézett a fürdőszoba?
Egyet tudunk biztosan: a „walk-in” kialakítású zuhanyzóról üvölt a luxus.

Radaway zuhanykabin
A képen a Modo New IV Walk-in zuhanyfal látható.

Szerencsére az egy (vagy két) oldaláról nyitott, „besétálós” zuhanyzó kiszabadult a világra, árdiétába fogott és ma már egyre több formabontó építész és izgalmat kereső megrendelő tervezi lakásába. Meg is tehetik, mert az ára már megfizethető, de a látványa… uramisten, az a látvány!

Sikk lesz a síkzsanér

Szerintem meglepő trend a síkzsanér.
Sok zuhanyzótrendeket bemutató cikket írtam és olvastam, tudom ám, hogy általában a Nagy Újítások viszik a fókuszt.
Pedig a jövő felé az apró, de fontos újításokkal lépdelünk.
A síkzsanér első pillantásra egy mérnöki érdekesség és hasznos, szép zuhanyzófunkció. Pedig az okosan költségcsökkentő hotelek várhatóan meg fogják találni és elterjesztik.
A kialakítása egyszerű, de nagyszerű. A Radaway mérnökei elérték azt, hogy a zsanér a zuhanyzó üvegét 1 oldalról fogja (szemben a hagyományos kialakítással, amikor az üveget közrefogjuk). Nézze meg a képet: csak a zuhanyzóüveg egy oldalán van „kitüremkedés” (szemben a hagyományossal, ahol a zsanér mindkét oldalon „kilóg” az üvegsíkból).

Radaway zuhanykabin

Ennek az a páratlan előnye van – érzi a lelkesedésem? –, hogy feleannyi idő, energia és tisztítószer megy a takarításra. Mivel csak az egyik oldalon kell letörölgetni és üveglehúzóval körbetáncolni a zsanért, a másikon izomból lehúzható az üveg. „Ah, el se kezdtem, máris végeztem.” Lehet, hogy ez zuhanyzónként „csak” 1,5 perc időspórolás. De egy közepes méretű hotelben 1 évre összeadogatva ezeket a másfél perc megtakarításokat a takarításra szánt díjból megspórolhatunk egy szemmel látható összeget : mondjuk egy új autó ára. Ennyit jelenthet ez a látszólag aprócska újítás.
(Minél hamarabb épít be síkzsanéros zuhanyzót, annál hamarabb „ketyeg” a kabinonkénti másfél perc megtakarítás.)

A trendvadászatot élőben folytatjuk

A Radaway központi bemutatótermében minden fönti újítást megnézhet élőben is – és a saját szemével győződhet meg arról, hogy a zuhanyzótechnika legújabb fejlesztései mennyire lélegzetelállítók.

Népszerűek a témában

5+1 belsőépítészeti trend a fürdőszobában – Fókuszban a fekete csaptelepek

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Ez is érdekelhet

Mindent a kád típusokról: egyenes, sarok, aszimmetrikus…

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Premium Pro zuhanyzócsalád: klasszikus elegancia a 21. század műszaki innovációival

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A Wellis legújabb kiválósága, a Tornado Ultracsendes WC

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Szabadon álló kádak – Luxus minden napra

LAVI, a skandináv stílus és a funkcionalitás összhangja

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást