Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Így fogunk 2023-ban zuhanyozni (válogatás a legizgalmasabb trendekből)

Eszünkben sincs eltusolni a jövőt: épp, hogy tusolni szeretnénk benne. Amióta világ a világ, próbáljuk megjósolni, mi lesz „sikk”, mit hoz a holnap, mi jön divatba. Miért? Egyszerű: amikor vendégünk azt mondja, a zuhanyzónk a legszebb, amit valaha látott, az olyasfajta melegséggel tölti el a szívünket, amihez kevés dolog fogható. Nézzük a zuhanyzás közeljövőjét!

Radaway zuhanykabin

A Radaway Furo olyan, mintha egy sci-fiből hozták volna

„Futurisztikus”, „modern”, „letisztult” – hogyan tudnám tartalommal megtölteni e jelzőket? Ha egy 2035-ös lakást tervezek meg (és képzelek el) egy lakberendezővel együtt, akkor a Furo zuhanyzó magától értetődően bekerülhetne a dekorba.

De mégis miért? Egyszerű: forma és funkció tökéletes egységbe forr ebben a zuhanyzócsaládban.

Ez úgy lehetséges, hogy a Furo okos újításai miatt nincs „fölösleges anyag”, minden a helyén van.

 • alul egy görgősávot talál, aminek a rögzítése az üveg belső felületén teljesen síkban van. Ezáltal a zuhanyzó teteje szabadabb (nincs perem, sín, görgő, tehát érvényesülhet a szabad tér, a zuhanyüveg). A görgők takarósapkája nemcsak szép, de hasznos is: kevesebb víz éri a görgőket, így kevésbé koszolódik vagy vízkövesedik (ergo ritkábban kell tisztítani a zuhanyzót).
Radaway zuhanykabin
 • lassító fékezi az ajtót a nyitási út végén, ütközésgátló elasztomer fogja meg a lendületet. Emiatt azt érzi, hogy ez a zuhanyzó kezesen viselkedik az ezredik ajtónyitáskor is. Nemcsak a bemutatótermi új pompájában kényelmes a zuhanyajtó fogása és nyitása, hanem az Ön otthonában a 10. év után is.
 • a felső stabilizáló, melyben állítható fékező modul van, 1 vagy 2 ponton fogja meg az üveget (ez kialakításfüggő, adott méretnél eldöntheti, hogy párhuzamos vagy merőleges keresztrudat kér-e). A Furo szerkezete visszafogott és hatékony (kevesebb eszközzel éri el ugyanazt, lásd a csak alul futó görgősávot). Ezért több marad a dizájnnak.
Radaway zuhanykabin
Felső stabilizáló elem, innovatív lassító betéttel

Ha ránéz egy Furo zuhanyzóra, valami belülről sugárzó harmónia önti el Önt. Próbálunk belekötni, próbáljuk a tervezőnél „jobban tudni”, de a Furo nagyon egyben van, minden a helyén van.

3 kellemes meglepetésre számíthat:

 • meglátja élőben és elbűvölve gondolja: „szebb, mint a képeken”
 • kinyitja az ajtót és a puha, csöndes nyitásba beleszeret
 • a listaárnál ledöbben, hogy jóval kedvezőbb az ára, mint amire a kimagasló minősége alapján számítanánk

Jelenleg zuhanyzóínyencek találnak rá a Radaway Furo termékcsaládra. Minden esély megvan rá, hogy 2023-ban sztárzuhanyzóvá váljék.

„Tényleg olyan jó a Furo, mint ahogy mondják?” Ezt csak Ön döntheti el.

 • Legfrissebb online katalógusunkat átlapozhatja a weboldalunkon
 • Átfuthatja a teljes egészében Furo-nak szentelt blogcikket.
 • A bemutatóteremben megnézheti a kiállított Furo zuhanyzókat (nyitogassa az ajtót, ütögesse meg finoman a szerkezetet, hogy a saját tapasztalata győzze meg arról, milyen magas zuhanyzóminőséget ér el a Radaway Furo).

„Underground siker”: friss, izgalmas profilszínek

Ha azt mondom, „zuhanyzó”, szeme előtt megjelennek az iskolai öltözők épített zuhanyzói… vagy a kádra rakott vastag zuhanyzófüggönyök a mamánál… vagy a 90-es évek nyeklő-nyakló műanyag kabinjai.

Minden korszaknak saját zuhanyzótrendje van, amit „mindenhol látunk”, ezért agyunk itt horgonyoz le, ezt tekintjük referenciának és megszokottnak. Ilyen megszokás az, hogy a zuhanyzó profilszíne ezüstszürke, esetleg akrilfehér. De ki írja elő, hogy ez csak így lehet? Senki.

A Radaway gondolt, tervezett, majd gyártott egy izgalmasat… és megszületett a Radaway „hypnotic” először fekete színben

Radaway zuhanykabin
A képen egy factory rácsdizájnos kialakítás látható (Nes Black KDJ I), ami még a fekete kabinok között is kuriózumnak számít

… majd ezt követte az arany

Radaway zuhanykabin
A képen az Idea Gold KDD zuhanykabin látható

… és a ragyogóan fehér profilozás.

Radaway zuhanykabin
A képen az Essenza Pro White KDJ fehér zuhanykabin látható

Azóta éles szemű lakástulajok, lakberendezők és home staging szakemberek körében amolyan underground sikertörténetté vált a kerámiafestett éjfekete zuhanyzó. Még nem sláger és emiatt még vonzóbb. Ha Ön olyasmit keres, amit nem lát minden 2. háztartásban, akkor a színes profilos kabinok között érdemes keresgélnie. De vajon le tud kopni a festék? Ezt a következő dizájninnovációnál kifejtjük.

Fotópapírrá változtatott zuhanyzóüveg

Bocsássa meg a lelkesedésemet, de ezt imádni fogja. A Radaway Print újítás célja az, hogy Ön a zuhanyzóüvegre úgy gondolhasson, mintha az kiváló minőségű fotópapír volna. (Ez csak hasonlat, természetesen továbbra is edzett biztonsági üvegből készül minden Radaway zuhanykabin.)

Radaway zuhanykabin

Bármilyen képet, fotót, grafikát, rajzot vagy írást a zuhanyzóüvegre nyomtathat – a színek ragyogók, a felbontás a legjobb nyomdai minőség, az üveg továbbra is tükörsima.
A kép ráadásul kophatatlan, mert a kerámiafestéket az üveg edzése során visszük fel, majd hevítjük – így az üveg és a kerámiafesték kémiailag összeforr (hétköznapibb kifejezéssel: ráégetjük). Ennek eredménye az, hogy akármennyit sikálhatja, a festék nem tud lekopni (csiszológéppel kéne lemarni az üveg legfelső részét ahhoz, hogy lejöjjön).

Radaway zuhanykabin

Mi a következő lépés?

 • Pörgesse át fejben a családi fotóalbumot és gondolkodjon azon, hogy melyik kép nézne ki jól zuhanyzóüvegre nyomtatva. Ez akár több hét kellemes bíbelődés lehet, nehéz dönteni, sok jó kép van.
 • Itt is gyűjthet inspirációkat.
 • Ha megvan a fotó, írjon nekünk (itt találja az elérhetőségeinket) és nézünk hozzá egy zuhanyzót is.

Műmárvány, igazi öröm

Engem nem hoztak lázba a zuhanytálcák. Eddig.
Tudja: kis csúszásgátlós „bubis” felületű szaniterakril tálcát találunk a legtöbb zuhanyzóban. Igen, a dolgát elvégzi, de semmi extra.
Ezért a Radaway zuhanyzótervezői gondolkodtak: „Miért ne lehetne a zuhanytálca is élményforrás?” „Miért ne csinálhatnánk sokkal jobban?”
Ezzel született meg sok kísérletezés után a kőhatású műmárvány Teos zuhanytálca, amely gyönyörű, tartós és kényelmes. A kényelmes szót úgy értem, hogy első rálépésre érzi, hogy a Teos tálca finomabb anyagú, jobb az érintése, zuhanyzási élményt növel – megvan benne az „ezt kerestem, végre megtaláltam” plusz.

Radaway zuhanykabin
Teos F lapos szögletes zuhanytálca

(Azért használjuk a műmárványt, mert ez a legjobb szaniteranyag. Kőzúzalék és műgyanta keverékét öntjük tálcaformába, hogy a műmárvány előnyeit elérjük.)

Luxus a piaci átlagáron: walk-in zuhanyzók

A tegnap építészei és lakberendezői zárt zuhanytérben gondolkodtak (amely lehet épített zuhanyzó vagy zuhanykabin, de végeredményben: zárt).
A zuhanyzók hajnalán valaki gondolt egy merészet, és szó szerint lebontotta a falakat. Volt rá büdzsé, volt rá luxusszándék.
Talán egy Los Angelesben épített luxuslakásba került az első?
Monacóban van a bölcsője?
Svájci Alpokra nézett a fürdőszoba?
Egyet tudunk biztosan: a „walk-in” kialakítású zuhanyzóról üvölt a luxus.

Radaway zuhanykabin
A képen a Modo New IV Walk-in zuhanyfal látható.

Szerencsére az egy (vagy két) oldaláról nyitott, „besétálós” zuhanyzó kiszabadult a világra, árdiétába fogott és ma már egyre több formabontó építész és izgalmat kereső megrendelő tervezi lakásába. Meg is tehetik, mert az ára már megfizethető, de a látványa… uramisten, az a látvány!

Sikk lesz a síkzsanér

Szerintem meglepő trend a síkzsanér.
Sok zuhanyzótrendeket bemutató cikket írtam és olvastam, tudom ám, hogy általában a Nagy Újítások viszik a fókuszt.
Pedig a jövő felé az apró, de fontos újításokkal lépdelünk.
A síkzsanér első pillantásra egy mérnöki érdekesség és hasznos, szép zuhanyzófunkció. Pedig az okosan költségcsökkentő hotelek várhatóan meg fogják találni és elterjesztik.
A kialakítása egyszerű, de nagyszerű. A Radaway mérnökei elérték azt, hogy a zsanér a zuhanyzó üvegét 1 oldalról fogja (szemben a hagyományos kialakítással, amikor az üveget közrefogjuk). Nézze meg a képet: csak a zuhanyzóüveg egy oldalán van „kitüremkedés” (szemben a hagyományossal, ahol a zsanér mindkét oldalon „kilóg” az üvegsíkból).

Radaway zuhanykabin

Ennek az a páratlan előnye van – érzi a lelkesedésem? –, hogy feleannyi idő, energia és tisztítószer megy a takarításra. Mivel csak az egyik oldalon kell letörölgetni és üveglehúzóval körbetáncolni a zsanért, a másikon izomból lehúzható az üveg. „Ah, el se kezdtem, máris végeztem.” Lehet, hogy ez zuhanyzónként „csak” 1,5 perc időspórolás. De egy közepes méretű hotelben 1 évre összeadogatva ezeket a másfél perc megtakarításokat a takarításra szánt díjból megspórolhatunk egy szemmel látható összeget : mondjuk egy új autó ára. Ennyit jelenthet ez a látszólag aprócska újítás.
(Minél hamarabb épít be síkzsanéros zuhanyzót, annál hamarabb „ketyeg” a kabinonkénti másfél perc megtakarítás.)

A trendvadászatot élőben folytatjuk

A Radaway központi bemutatótermében minden fönti újítást megnézhet élőben is – és a saját szemével győződhet meg arról, hogy a zuhanyzótechnika legújabb fejlesztései mennyire lélegzetelállítók.

Népszerűek a témában

Hogy fürdenek a Halálcsillagon? És miért épp az M-Acryl kádjait szerelnék be?

Ennyit spórolhat 10 év alatt egy jó ár-érték arányú zuhanykabinnal

Ikonikus design innovatív anyaghasználattal: egy kultikus fürdőszoba berendezés újjászületése

Ez is érdekelhet

Biztonságos, kényelmes, víztakarékos fürdőkád

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Egyedi érzés a talp alatt - SOLIDSoft zuhanytálca

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

5+1 belsőépítészeti trend a fürdőszobában – Fókuszban a fekete csaptelepek

Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

„Számomra a tervezés nem munka, hanem lehetőség egy olyan világ létrehozására, amiben örömét leli a megrendelő” – Árvai-Komódi Klaudia lakberendezővel, az „Év fürdőszobai moodboardja 2023” pályázat harmadik helyezettjével beszélgettünk

„Sok mindent szükséges átgondolni a tervezés során” – beszélgetés Szilágyi Dórával, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

A legmodernebb csaptelepekkel energiatakarékossá és fenntarthatóvá tehetjük otthonunkat

Ikonikus design innovatív anyaghasználattal: egy kultikus fürdőszoba berendezés újjászületése

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Hogy fürdenek a Halálcsillagon? És miért épp az M-Acryl kádjait szerelnék be?

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához