Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ennyit spórolhat 10 év alatt egy jó ár-érték arányú zuhanykabinnal

Aranyat érő mondás: „Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó cuccokat vegyek.” Azt értjük alatta, hogy ha egy terméket gyakran kell szervizelni (vagy cserélni), akkor hiába volt olcsóbb, végeredményben mégis többet költünk rá. A pénz soha nem jön rosszul, ám e sorokat akkor írjuk, amikor az egész világ gazdasági válságtól tart. Mindenki azon gondolkodik, hol fogja meg a pénzt. A jó zuhanyzóválasztás meglepően sok pénzmegtakarítást jelenthet: egyszer döntsön jól és élvezze az előnyeit 10 éven át. Hogy a nagyságrendet el tudja képzelni, ezért ebben a cikkben végigszámoljuk, mennyit takaríthat meg egy Radaway-zuhanyzóval.

Minden zuhanyzóval lesz dolga – a kérdés az, hogy mennyi

Amikor autót vesz, a szervizigényt fejben „hozzáadja” a vásárlási költséghez: tudja, hogy időnként műszakiztatni, ellenőriztetni, gumit cserélni kell akkor is, ha egyébként semmi baja.
A zuhanyzóval tizedennyit kell törődni – a legnagyobb idő- és költségelem a takarítás.

A jó zuhanyzó könnyen, gyorsan és olcsón takarítható. A rossz viszont nehézkesen és drágán, emiatt az alkatrészei hamarabb mennek tönkre. Ahogy telik az idő, az „olló” egyre jobban szétnyílik a minőségi zuhanyzó javára.

Radaway zuhanykabin

Megtakarítás #1: a Radaway üvege szinte vízkőmentes marad

Minden Radaway zuhanyzó üvegét EasyClean víztaszító réteggel kapja meg.

Radaway easy clean

Ez a réteg azért fontos, mert simábbá és enyhén víztaszítóvá teszi az üveget, a zuhanyzó ezért „ledobja magáról” a vízcseppeket. Még a legtisztább vízben is találunk oldott ásványi anyagokat, ezek a víz elpárolgása után ott maradnak a felületen és foltokat hagynak. Ha a foltokat nem takarítja le rendszeresen, akkor nagy vízkőszigetek csúfítják el a zuhanyüveget (ezt már csak vízkőoldóval tudja leszedni).

A Radaway a vízkövesedési problémát úgy oldja meg, hogy nem is hagyja kialakulni.

Az EasyCleannel:

 1. foltmentesebben szárad az üveg
 2. kevesebb tisztítószerrel és gyorsabban takarítható a zuhanyzó

A felületet félévente-évente érdemes megújítani, ehhez egy 8500 Ft-ba kerülő Glass Protectort vehet tőlünk – egy flakon kb. 3-4 évre elég. 10 év alatt vesz tehát 3 db-ot, ami 25 500 Ft. (De ha jó ütemérzékkel épp elcsípi egyik akciónkat, lehet, hogy kap egy flakont ajándékba. Érdemes figyelni a Radaway oldalát.

Radaway glass protector

Ezzel szemben áll a vízkőtelenítés, ami szintén félévente esedékes. Vesz hozzá egy 500 ml-es citromsavas vízkőoldót (1550 Ft) és egy 2 db-os bio mosogatószivacsot (490 Ft), ez el is pattan a takarítás során. 10 év alatt 40 800 Ft.

15 300 Ft pluszban van a Radaway.

(Ebben nincs benne az, hogy az EasyClean réteg miatt kevesebb tisztítószer fogy.) Az egyszerűség kedvéért inflációval nem számolunk (feltételezzük, hogy minden ugyanolyan arányban fog drágulni), illetve úgy vesszük, hogy Ön takarít. Ha albérletet ad ki vagy hotelt üzemeltet és takarítószolgáltatást vesz igénybe, azt a költséget értelemszerűen számolja még hozzá.

Megtakarítás #2: a Radaway nem koszolódik „váratlan helyeken”

Nagytakarítás során tűnődött már azon, hogy „hát ez a rész hogyan lett piszkos”? A válasz mindig az átgondolatlan tervezés: a tervasztalon nem gondoltak arra, hogy hol áll meg víz, hova nem fér be a súrolószivacs, hova száll be a por.

A zuhanyzók jellemző „koszcsapdája” a görgő és a görgőprofil.

A Radaway legújabb görgős zuhanyzóinál fontos innovációk:

 • a görgő tökéletesen illeszkedik a profiljába (így halkabban nyitható, ráadásul szinte semennyi víz nem tud befolyni.)
 • a profil teteje és alja L alakú, emiatt a víz lefolyhat róla
 • az ajtó egy mozdulattal kiemelhető, így takarítani is könnyű
Radaway zuhanykabin

Miért fontos ez?

 • Ha klasszikus „U” görgőprofilozású zuhanyzót választ, akkor ahogy telik az idő, egyre több koszt gyűjt: megáll benne a víz, a szappantörmelék, a szőrszál, a hámsejt, a tusfürdő. Ha nagytakarítás nélkül hagyja, akkor már 1-2 év alatt vízköves-szőrszálas „piszokpáncéllá” áll össze – és ha szerencséje van, akkor nem penészedik be. A helyzetet nehezíti, ha a zuhanyajtót nem tudja kiemelni, így a tisztítás során a görgők körül kell ügyetlenkedni.

Ha 2 évente rászánja magát a mély takarításra, akkor vesz hozzá egy univerzális zsíroldót 1699 Ft-ért, a szivacsot pedig az előbbi üvegtakarításból újrahasznosítja, ez 10 év alatt 8 495 Ft.

A Radawaynél nincs plusz költség, a szokásos fürdőszobatakarítás során tisztává varázsolja a zuhanyzót.
23 795 Ft előnyben van a Radaway.

Megtakarítás #3: a tökéletes lejtés miatt nem kell burkolatot bontani

A Radaway zuhanytálcái és burkolható tálcái egyaránt „gyárilag tökéletes” lejtéssel érkeznek – a burkolónak csak a beépítéssel kell foglalkoznia, a lejtést mi megadjuk neki.

Teos F zuhanytálca
Teos F zuhanytálca
Négyzet alakú burkolható zuhanytálca
Négyzet alakú burkolható zuhanytálca

A jó vízlefolyás kulcsfontosságú! Ha a lejtés hiányos, akkor minden zuhanyzás után megáll egy kicsi víz a zuhanytérben. Ez eleinte nem probléma, mert a zuhanyzó és a burkolat vízálló egy ideig – de a tócsák idővel föláztatják a fugát és beszivárognak a legkisebb réseken, majd nedvesítik a fürdőszoba padlóját és a falakat. A vizes padló és fal néhány hónap alatt penészes lesz – ezt muszáj megszüntetni (általában bontani kell), mert nemcsak kellemetlen szagú, de az egészségre is káros.

Pontosan mennyibe kerül a falbontás, kiszárítás, újrarakás és vakolás? Ez szakifüggő, de számolhatunk rá 500 000 Ft-ot. (Vegye hozzá azt is, hogy a legjobb szakik hónapokra vannak betáblázva.)

A Radaway tökéletes lejtésű tálcái mindig lefolyatják a vizet, így megvédik zuhanyzóját a fölázástól és penészedéstől.
523 795 Ft-ot spórol a Radaway-el.

Megtakarítás #4: a duguláselhárítás legjobb módja, ha soha nem dugul el a lefolyó

Idővel minden lefolyó eldugul, mert sok (szenny)vizet tolunk át egy szűk rendszeren.
Csak a dugulások közötti idő nem mindegy.

A Radawaynél a nagy vízáteresztés, tökéletes lejtés, a rozsdamentes takarófedél és a szifon vízvisszafolyást megakadályozó kialakítása miatt a dugulás egy szökőévenként előforduló esemény lesz, szerintem 10 év alatt egy fél doboz 750 ml-es duguláselhárítót elhasznál. 1619 Ft-ért kapunk most ilyet. (Ha van pumpa a háznál vagy ismerősénél csőgörény, akkor 0 Ft.)

SLIM rozsdamentes folyóka
SLIM rozsdamentes folyóka
ST90 zuhanytálca szifon
ST90 zuhanytálca szifon

Ha ezek az innovációk hiányoznak az olcsóbb szifonból és lefolyórendszerből, akkor évente 1 üveg duguláselhárítót simán belelocsol – ami 16 190 Ft. Kivonom belőle az „amúgy is megvesszük” 1 üveget és a Radaway immár 538 366 Ft pluszban van.

(A Radaway zuhanytálcáihoz) egyébként a szifon ajándék! Benne van a tálca árában, nincsenek rejtett költségek.)

Radaway zuhanytálca

Megtakarítás #5: megveszi egyszer, élvezi egy évtizedig

Tegyük fel, hogy zuhanyzója a nem tökéletesen illeszkedő profil és olcsó kialakítás miatt először csak nyekeregve nyílik, aztán már a fél lakótelepet felverő robajjal jár a tusolás.
Ezt előbb-utóbb mindenki megunja. Először arra gondol, hogy kicseréli a görgősort vagy talán a teljes ajtót. Szerintem logikus gondolat, de sajnos mai korunkban a legtöbb zuhanyzót egyszerűbb cserélni, mint megjavítani.

(A Radaway zuhanyzói javíthatók. Sőt: 10 éves garanciát kap az elérhetőségre – ez azt jelenti, hogy ha egy zuhanyzómodellt kivezetünk a piacról, utána még 10 évig kap hozzá hivatalos forrásból alkatrészt.)

Megnézem egy oldalon a legolcsóbb zuhanykabinokat: 70 800 Ft-ot írnak. Szállítást és beszerelést nem számolok rá.

A Radawaynél ez a problémakör nem létezik: mániákus elhivatottsággal tesszük egyre halkabbá és halkabbá a zuhanyajtót. A Furo zuhanyzónk olyan halkan nyílik, hogy első ajtónyitásnál el sem fogja hinni.
609 166 Ft a Radaway javára.

Megtakarítás #6: vízlehúzóval takarítható síkzsanér

A Radaway fontos újítása az (egyik oldalról) üvegsíkba süllyesztett zsanér. Elsőre ez egy dizájninnovációnak tűnik – és való igaz: gyönyörű.

A szépségen felül praktikus előnye az egyszerűbb takaríthatóság:

 • kevésbé koszolódik (a vízszintes zsanérrészeken könnyebben tapad meg a kosz, mint a függőleges üvegfelületen)
 • könnyebb takarítani akár vegyszermentesen (mert egy üveglehúzót húzok az üvegen és megvagyok vele)
 • gyorsabb a takarítás
Radaway zuhanykabin

És ez utolsó pont miatt raktuk ide: szálláshelyek minden vendég után a teljes fürdőszobát takarítják. Ha szobánként 3 perccel hamarabb végez a takarító, az egy 40 szobás hotelben is 2 óra nyereség (az összes szoba egyszeri takarításánál).

Ha szálláshelye van, írjon nekünk és kollégánk örömmel kiszámolja Önnel közösen, mennyit nyerhet évente a Radaway-zuhanyzókkal – miközben vendégei a piac talán legjobb zuhanyzóiban tusolhatnak.

Megtakarítás #7: pici költségek, melyek összeadódnak

Az alábbi költségekre vásárláskor nem gondolunk – pedig a jó zuhanyzóválasztással elkerülheti mindet:

 • Tegyük fel, hogy nem magyar cégtől rendelte a zuhanyzót, akiknek olcsóbb volt az ügyfélszolgálatot másik országba helyezni. Ha Ön bármit szeretne intézni velük, akkor e-mailben és magas percdíjú telefonon megteheti. Ezzel szemben a Radawayt kényelmesen elérheti
Radaway zuhanykabin
 • Ha külföldről kell behozni a pótalkatrészt: szállítási költséget + vámot fizet. A Radaway esetén minden néhány száz km-re van Öntől, bárhol lakjon az országban.
Radaway zuhanykabin
 • Ha már nem elérhető a cég vagy az alkatrész? Akkor vehet egy új zuhanykabint (minimum 70 800 Ft ismét). Ezért a Radawaynél garantáljuk vásárlás után 10 évig a cserealkatrész elérhetőségét (akkor is, ha közben a modellt kivezetjük a piacról), mert ez most talán nem szempont Önnek, de 8 év múlva az lehet. És engem az Ön elégedettsége 8 év múlva is érdekelni fog.
Radaway zuhanykabin
 • Ha kiadja a lakását, de az ócska műanyag zuhanyzó és nyikorgó ajtó miatt egyszerűen nem tudja azt a magas bérleti díjat elkérni, amit egyébként a felújított lakása megér? Minden hónapban sok tíz- vagy százezer forint be nem folyt bevétel. Ezzel szemben a Radaway legújabb modelljeinek minden porcikájából árad a prémium minőség.
Radaway zuhanykabin
 • Ha hotelként a nehezen takarítható, ósdi technológiájú zuhanyzót minden szobában plusz 15 percig tart kitakarítani? Ki se merem számolni, hogy a takarítói óradíjjal számolva ez havonta mennyi mínuszt jelent. Ezzel szemben a Radaway könnyen, gyorsan, kevés vegyszerrel takarítható – megveszi egyszer, majd minden szobatakarításkor spórol.
Radaway zuhanykabin

És az olyan beárazhatatlan, de mindennél értékesebb elemekre ki gondol, mint pl. az Ön idegrendszere? Ha a szappanos-vízköves-szőrszálas penészgombócokat vakargatja ki a rosszul kialakított ajtóprofilok közül és kesztyűben öntögeti az agresszív lefolyótisztító szert a hónapban másodszor elduguló lefolyóba, akkor joggal sóhajt fel: nem így kéne kinéznie a modern zuhanyzónak, nem kéne ennyi hajtépést, kínt, vesződséget átélnie. Egyetértek Önnel.

A modern zuhanyzási élmény az, amit a Radaway tud. Nemcsak egy szép summát spórolunk meg Önnek a zuhanyzója élettartama alatt, hanem arról is gondoskodunk, hogy zuhanyzójával a lehető legkevesebb energiával karbantartható és tisztítható legyen.

Mindezekről a saját szemével is meggyőződhet a budapesti bemutatótermünkben.

Népszerűek a témában

Természetes elegancia a fürdőszobánkban: STONELINE kőhatású, elektromos radiátor

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást

Ez is érdekelhet

Kád is, zuhany is - melyik az idális fürdőkád számomra

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Víz- és energiatakarékosság, letisztult, természetes dizájn: ezek a legfontosabb fürdőszobatrendek

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

Ikonikus design innovatív anyaghasználattal: egy kultikus fürdőszoba berendezés újjászületése

Szabadon álló kádak – Luxus minden napra

LAVI, a skandináv stílus és a funkcionalitás összhangja

Tárolóhely a fürdőszobában? Moduláris és variálható bútorok kínálják a megoldást