Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Milyen jelzéseket keressen a katalógusban, ha néhány mozdulattal tisztán tartható zuhanykabint szeretne?

Hiába a tiszta környék és a rendes ház, bármelyik lakás vonzerejét lerombolja egy lötyögő, vegyszerekkel szétmart, vízköves (vagy új, de láthatóan gagyi) zuhanyzó látványa.

Miért vagyunk kritikusak a fürdőszobával?

Zuhanykabin tisztántartása

Valószínűleg azért ítélkezünk, ha azt látjuk, hogy egy jó környéken lévő lakás tulaja spórol a szanitereken, mert az anyagában gyorsan foltosodó kád, vagy a szennyeződéseket mágnesként gyűjtő zuhanykabin olyan, mintha egy gyönyörű nő hiányos fogsorral mosolyogna ránk: ápolatlan benyomást kelt.

Szerencsére ma durva költségek nélkül tudunk évekig csillogó, halk, esztétikus és pár laza mozdulattal takarítható zuhanyzót beépíteni.

„Tényleg van olyan zuhanyzó, amely mindezt tudja?”

Igen, a 20 évnyi fejlesztésnek köszönhetően az összes Radaway-modell ilyen. Okkal adnak el belőlük naponta közel 1000 darabot Európa részein.

Ezeket a jelzéseket keresse, ha suvickolás nélkül akar évekig csillogó zuhanyzót

A katalógusokban és a bemutatótermekben minden szép és jó.

A zuhanyajtók lágyan nyílnak és csukódnak, az üvegfelületek pedig makulátlanok. Még a fények is pont jók.

Aztán gyakran jön a feketeleves, amikor pár hét használat után kiderül, hogy a tusoló egy kínkeservesen takarítható koszmágnes. Ezt a tanulópénzt nem kell megfizetnie, ha az alábbi szempontokat keresi zuhanyzóválasztásnál.

1. Vízlepergető réteg

Valószínűleg látott már olyan zuhanykabint, amelynek üvegén ezernyi apró vízcsepp árulkodott a rendszeres használatról.

(Talán azon is elgondolkodott, miért maradnak pöttyök a száradás után, ha egyébként tiszta vízzel fürdünk: a hátramaradt ásványi anyagok nyomot hagynak a víz elpárolgása után.)

Szerintünk Ön is olyan zuhanyzót keres, ami tökéletesen passzol a fürdő alaprajzába, és pár laza mozdulattal takarítható – például azért, mert a kabinüveg a mindennapos használat mellett is foltmentes marad.

A legjobb, ha zuhanyzásnál lecsorog az üvegről a víz és minimális mértékben tapadnak meg rajta a szennyeződések.

Ezt garantálja a megújítható EasyClean bevonat – a tükörsima vízlepergető réteg segít a víznek lefolyni, kevesebb vízcsepp marad a zuhanyüvegen, emiatt a mattulást és foltosodást okozó ásványi anyagok sem tudnak lerakódni.

A takarításkönnyítő EasyClean bevonat piktorgramját minden Radaway zuhanykabin mellett megtalálja:

Zuhanykabin tisztántartása

(Egyébként vízlepergető réteggel bevont felületek takarítása nemcsak gyorsabb, hanem fenntarthatóbb is, mert az ilyen üveg durva vegyszerek nélkül lesz makulátlan – sőt, a gyártók egyáltalán nem javasolnak agresszív tisztítószereket a karbantartásához.)

Zuhanykabin tisztántartása
Zuhanykabin tisztántartása

2. Újragondolt görgőprofil

Még ma is halljuk a régi görgős zuhanykabinok zörgését, nyikorgását és emlékszünk rá, milyen nehézkesen mozogtak pár hónappal a beépítés után – a körülményes takaríthatóság már csak hab volt az eleve nem ízlő tortán.

A problémát a hagyományos aluprofilok rései okozták.

Szerencsére ma egyre több modellnél fedezzük fel a görgők kontúrját tökéletesen követő alumíniumprofilt, ami minimális szennyeződést enged megtapadni, emellett biztosítja, hogy a zuhanykabin az ezredik nyitásnál is ugyanolyan könnyedén mozogjon, mint az elsőnél. Mintha rám öntötték volna, gondolhatja a zuhanygörgő.

Zuhanykabin tisztántartása

Ahogy a képen is látszik, a hagyományos aluprofil a rések miatt nehezítette a takarítást, amelyek koszmágnesként működtek. Az új profilozás egyrészt ezeket számolta fel, másrészt a görgőket egy mozdulattal ki-, és visszaakaszthatóvá tette, így az üveget és az alumíniumprofil területét csak ki kell öblíteni és át kell törölni.

3. Több síkfelület = kevesebb koszlerakódás

A zuhanyzótakarításnál félsiker, ha könnyen ki tudjuk öblíteni a görgők környékét és le tudjuk törölni az üvegfelületet. A siker másik fele, ha a lehető legkevesebb kiálló alkatrészt kell karban- és tisztán tartanunk.

A kiugró zsanérokat, díszléceket azért volt nehéz lecserélni, mert hozzátesznek a dizájnhoz, vásárlói oldalról pedig érthető és jogos elvárás, hogy nem akarunk dönteni a szép megjelenés és a praktikum között.

A síkzsanérok és a kerámiafestés korában nem is kell, sőt a fekete (Hypnotic), arany (Gold) és fehér (White) profilszínekkel úgy kaptunk nagyobb választási szabadságot, hogy közben a zuhanykabinok műalkotássá váltak.

A kiugró zsanérok, díszlécek lecserélése azért volt nehéz, mert hozzátesznek a dizájnhoz, vásárlói oldalról pedig érthető és jogos elvárás, hogy nem akarunk dönteni a szép megjelenés és a praktikum között. A síkzsanérok és a kerámiafestés korában nem is kell, sőt a fekete (Hypnotic), arany (Gold) és fehér (White) profilszínekkel úgy kaptunk nagyobb választási szabadságot, hogy közben a zuhanykabinok műalkotássá váltak.

Zuhanykabin tisztántartása

A kerámiafestésről egy olyan klasszikus típusnál, minta ’Frame’, még gondolhatjuk azt, hogy pár kiemelkedő rész törölgetése nem oszt, nem szoroz, de egy olyan aprólékosan díszített modellnél, mint a ’Factory’ már érezhetően könnyebb az életünk, ha nem kell pepecselnünk a rácsok díszléceivel.

Zuhanykabin tisztántartása
Zuhanykabin tisztántartása

A Radaway megnövelte a síkfelületek méretét (így kevesebb felületen tud lerakódni a kosz):

  • zuhanyüvegbe félig besüllyesztett síkzsanért használ (így feleannyi kiálló résszel működik a kabin „gépészete”)
síkzsanér belülről
Síkzsanér kívülről
  • problematikus díszlécezés helyett üvegre égetett, kophatatlan és gyönyörű kerámiafestést használ a dizájnzuhanyzóknál
Zuhanykabin tisztántartása

4. Kifogástalan vízelvezetés

Reméljük, Önnel még nem fordult elő, hogy elnézték a zuhanytálca lejtését, ezért nem folyt le maradéktalanul a víz.

Mi találkoztunk már ilyen esettel, ami azért is idegesítő, mert ha minden tusolás után tócsa marad a zuhanyzótérben, akkor pillanatok alatt tönkre megy a fuga, majd a vízszivárgás, felázás elindul.

Ez azt jelenti, hogy a fél fürdőszobát bontani kell, hogy a figyelmetlen beszerelés következményeit helyrehozzák – jó hír, hogy ez elkerülhető a beszerelési útmutató pontos követésével, ha zuhanytálcát használunk.

Ha már a zuhanytálcákra terelődött a szó, hadd hívjuk fel a figyelmét a kőhatású műmárvány zuhanytálcákra, amelyek a márvány előnyeit megőrizve és annak hátrányait kiküszöbölve lehetnek a fürdőszoba díszítőelemei.

ÉRDEKLŐDÖM A TERÉKEK IRÁNT

Zuhanykabin tisztántartása
Zuhanykabin tisztántartása

5. Biztonságos kínálat

Ha Ön az „egyszer, de akkor minőségit” elven rendezi be a lakását, akkor tudja, hogy a nagyobb választékban jobb eséllyel találja meg azokat a termékeket, amelyek pont olyanok, mintha az Ön otthonába tervezték volna.

A „majdnem jó” a zuhanyzóknál magában hordozza azt a veszélyt, hogy a beszerelés után nem sokkal elégedetlenkedve tapasztalja, hogy kényelmetlenül forgolódik tusolás közben, vagy elege van a körülményes a takarításból.

Cserélni viszont jó eséllyel még évekig nem fogja, mert nem akarja felverni a fürdőt, ezért marad a csendes beletörődésnél.

A mindennapi kellemetlenségtől akkor óvja meg magát, ha nem enged a magas elvárásaiból, hanem addig keres, amíg megtalálja a tökéletes zuhanyzót.

A Radaway felhozatalában szinte biztosan ráakad arra a termékre, amellyel az álmaihoz alakíthatja a valóságot, mert a termékeket átlagosan 45-féle méretben gyártják olyan személyre szabható elemekkel, mint a törölközőtartó, a zuhanyüvegre nyomtatás vagy az egyedi méret.

Zuhanykabin tisztántartása

Szakítson időt egy száraz zuhanypróbára!

A zuhanyzónak nem a katalógusban és a bemutatóteremben kell csillognia, hanem az Ön otthonában 7-10 évnyi használat után.

Ezért egyrészt azt javasoljuk, hogy olyan gyártót válasszon, aki garantálja, hogy a termékeihez a kivezetés után még 10 évig lesznek raktáron alkatrészek, másrészt próbálja ki személyesen az Önnek tetsző modelleket, és beszélgessen a szakértőkkel a választás, beszerelés buktatóiról.

Zuhanykabin tisztántartása

Ehhez érdemes minél előbb ellátogatnia a budapesti Radaway bemutatóterembe, vagy felkeresnie az Önhöz legközelebbi viszonteladónkat.

Zuhanykabin tisztántartása

KERESSEN RÁ A PARTNEREKRE

Népszerűek a témában

Kompromisszum nélkül a maximális komfortért: megbízhatóság, funkcionalitás, design és higiénia a Geberittől

Lemondás nélkül a kis fürdőszobában

Még szebbek, még jobbak: megújult zuhanykabinok a Radawaytől – Eos & Torrenta 2021

Ez is érdekelhet

Ne mondjon le a görgős zuhanykabinokról, itt a legújabb generáció

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Design elem és funkcionalitás a fürdődben az AREZZO design-tól

EGLO connect okoslámpa: A fény, ahogy Te AKAROD!

Újítsd fel garázsod műgyanta vékonybevonattal!

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann billenő garázskapu

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

Tudatos tervezéssel a tökéletes fürdőszobáért

Kompromisszum nélkül a maximális komfortért: megbízhatóság, funkcionalitás, design és higiénia a Geberittől

Ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy bejárjuk az Aqualand-ot – Virtuális séta a bemutatóteremben

Walk-in zuhanyzók a Radawaytől: maximum szabadság, változatos stílusok

Zuhanyzó máshogy: stílusos megjelenés, egészséges környezet a Radawaytől

Zuhanyzók újragondolva – praktikus használat, stílusos megjelenés, innovatív megoldások

RADAWAY 2021: zuhanykabin-megoldások az újdonságok erejével

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”