Hirdetés

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.

Napjaink fürdőszobájával szemben természetes elvárás, hogy többet nyújtson eredeti rendeltetésénél és egyre inkább a kényelem, a relaxáció, az otthoni wellness egyik színtere is legyen, berendezésénél ezért egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a formatervezett, anyagában is megjelenésében is magas minőséget képviselő szaniterek és kiegészítők.

Innovatív anyagok használata

Tekintsünk vissza a kezdetekre. A kerámia szanitereket hosszú ideig üvegporcelánból és finom tűzálló agyagból készítették, ennek oka pedig a higiénikus és tartós felület, valamint az újrahasznosíthatóság. A svájci LAUFEN fejlesztői öt évnyi intenzív kutatás után megalkottak egy különleges anyagot, mely jelentősen kiterjeszti a kerámia tervezésének és gyártásának lehetőségeit, ez a SaphirKeramik. Az új anyag szilárd és jól alakítható, segítségével papírvékony, de mégis robusztus falak és mindössze 2-3 mm sugarú élek kialakítása is lehetséges, míg egyébként a legmodernebb technológiákkal is csak minimum 7-8 mm érhető el.

A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja
A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja

Laufen termékek viszonteladói

Az innovatív kerámia rendkívüli keménységét és szilárdságát az őt alkotó korund-nak (AI2O3) köszönheti. Érdekessége, hogy ez az áttetsző, színtelen ásványfajta alkotja a névadó zafírt is. Az anyagot alapos tesztelésnek vetették alá, melynek végeredménye, hogy hajlítószilárdsága megegyezik az acéléval, feldolgozása során pedig fényes fehér színt vesz fel.

A fél évtizedes anyagfejlesztés eredménye tehát, hogy a LAUFEN a hagyományos kerámiákhoz képest vékonyabb és egyszerűbb kerámia testet és struktúrát alakíthat ki, csökkentve ezzel termékei súlyát. A SaphirKeramikból készülő termékek jellemzője a helytakarékosság, a könnyű súly és a környezetbarát kivitel.

Szaniterek a 21. század szellemében

Mi jöhet létre a SaphirKeramik felhasználásával? A gyártó két neves tervezővel Konstantin Grcic-el és Toan Nguyen-el együttműködve alkotta meg a különleges szanitereket. Az íves formákat felváltják a kissugarú élek, a kitöltött formák helyén különlegesen karcsú, de mégis robusztus falak jelennek meg. A SaphirKeramik szaniterekkel felszerelt fürdőszoba nem csupán a funkcionalitás, hanem a kényelem iránti igényeinket is tökéletesen kielégíti. Ez a kreatív tervezési koncepció teszi lehetővé, hogy fürdőszobánkat a részek összességének intelligens egységeként közelíthessük meg.

Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket
Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket

Ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a környezetterhelés minimalizálását sem. A LAUFEN termékei ebben is élen járnak, hiszen az erőforrások takarékos felhasználásával készülnek és ez a szemlélet nem csak az előállítás, hanem a használat során is érvényesül. A gyártásnál a vizet, az energiát és a nyersanyagokat a lehető leghatékonyabban használják fel. A különleges és esztétikus megjelenésnek, valamint az innovatív anyaghasználatnak köszönhetően a termékek számos egyéb elismerés mellett Reddot, Design Award, Elle Deco, German Design Award és Design Plus díjban részesültek.

SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés
SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés

Érdeklődöm a Laufen termékekről Laufen termékek viszonteladói

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

“Mi kerül ezen ennyibe?” Ez a szállóigévé vált mondat lehet az első gondolatunk, amikor felvont szemöldökkel méregetjük a – szerintünk - rendesen túlárazott terméket. Vajon valóban túlárazott-e a termék, jelen esetben a bútor, a szaniter vagy a burkolat? Tudjuk-e, hogy a minőségnek miért annyi az ára? És laikusként miről ismerjük fel, hogy egy bútor valóban minőségi-e? Az eligazodásban segít a Momento design marketing vezetője, Bányász András.

Elsőre furcsa, de létezik: fény az éjszakában, a pihentető alvásért. Az éjszakai irányfény értékes segítséget nyújthat

Hogy napközben, a munkával, tanulással, bármilyen fizikai és/vagy szellemi tevékenységgel töltött időt milyen minőségben éljük meg, nagyban függ attól, hogy előtte milyen volt az éjszakánk.

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.

Kis fürdőszobák nagy kedvence: wc és bidé egyben

Egy modern és kényelmes fürdőszobából manapság már nem hiányozhat a bidé. Csakhogy a fürdőszobák alapterülete még mindig ritkán teszi lehetővé, hogy ennek a higiéniai szempontból is egyre inkább nélkülözhetetlen szaniternek helyet találjunk. Jó hír, hogy erre is van megoldás!

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

A rendezett fürdőszoba titka – hasznos tippek a tároláshoz

Aki már valaha építkezett vagy felújított (jó sokan vannak, vagyunk), az tudhatja, hogy konnektorból, illetve fürdőszobai tárolókapacitásból soha nem lehet elég. Erre sokszor már csak utólag jövünk rá, ilyenkor kerülnek használatba a hosszabbítók, elosztók, valamint az esztétikailag nem feltétlenül legjobban odaillő plusz fürdőszobai polcok, tárolók.