Hirdetés

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.

Napjaink fürdőszobájával szemben természetes elvárás, hogy többet nyújtson eredeti rendeltetésénél és egyre inkább a kényelem, a relaxáció, az otthoni wellness egyik színtere is legyen, berendezésénél ezért egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a formatervezett, anyagában is megjelenésében is magas minőséget képviselő szaniterek és kiegészítők.

Innovatív anyagok használata

Tekintsünk vissza a kezdetekre. A kerámia szanitereket hosszú ideig üvegporcelánból és finom tűzálló agyagból készítették, ennek oka pedig a higiénikus és tartós felület, valamint az újrahasznosíthatóság. A svájci LAUFEN fejlesztői öt évnyi intenzív kutatás után megalkottak egy különleges anyagot, mely jelentősen kiterjeszti a kerámia tervezésének és gyártásának lehetőségeit, ez a SaphirKeramik. Az új anyag szilárd és jól alakítható, segítségével papírvékony, de mégis robusztus falak és mindössze 2-3 mm sugarú élek kialakítása is lehetséges, míg egyébként a legmodernebb technológiákkal is csak minimum 7-8 mm érhető el.

A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja
A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja

Laufen termékek viszonteladói

Az innovatív kerámia rendkívüli keménységét és szilárdságát az őt alkotó korund-nak (AI2O3) köszönheti. Érdekessége, hogy ez az áttetsző, színtelen ásványfajta alkotja a névadó zafírt is. Az anyagot alapos tesztelésnek vetették alá, melynek végeredménye, hogy hajlítószilárdsága megegyezik az acéléval, feldolgozása során pedig fényes fehér színt vesz fel.

A fél évtizedes anyagfejlesztés eredménye tehát, hogy a LAUFEN a hagyományos kerámiákhoz képest vékonyabb és egyszerűbb kerámia testet és struktúrát alakíthat ki, csökkentve ezzel termékei súlyát. A SaphirKeramikból készülő termékek jellemzője a helytakarékosság, a könnyű súly és a környezetbarát kivitel.

Szaniterek a 21. század szellemében

Mi jöhet létre a SaphirKeramik felhasználásával? A gyártó két neves tervezővel Konstantin Grcic-el és Toan Nguyen-el együttműködve alkotta meg a különleges szanitereket. Az íves formákat felváltják a kissugarú élek, a kitöltött formák helyén különlegesen karcsú, de mégis robusztus falak jelennek meg. A SaphirKeramik szaniterekkel felszerelt fürdőszoba nem csupán a funkcionalitás, hanem a kényelem iránti igényeinket is tökéletesen kielégíti. Ez a kreatív tervezési koncepció teszi lehetővé, hogy fürdőszobánkat a részek összességének intelligens egységeként közelíthessük meg.

Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket
Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket

Ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a környezetterhelés minimalizálását sem. A LAUFEN termékei ebben is élen járnak, hiszen az erőforrások takarékos felhasználásával készülnek és ez a szemlélet nem csak az előállítás, hanem a használat során is érvényesül. A gyártásnál a vizet, az energiát és a nyersanyagokat a lehető leghatékonyabban használják fel. A különleges és esztétikus megjelenésnek, valamint az innovatív anyaghasználatnak köszönhetően a termékek számos egyéb elismerés mellett Reddot, Design Award, Elle Deco, German Design Award és Design Plus díjban részesültek.

SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés
SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés

Érdeklődöm a Laufen termékekről Laufen termékek viszonteladói

 | 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Hetek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Üzem, raktár, üzlet, vállalati telephely – modern acélvázas csarnokokban

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Fürdőkádak neked: extra széles kínálat a választás szabadságáért

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Elegáns megjelenés, maximális funkcionalitás: SLIM fürdőkádak az M-Acryltól

Kiválasztás, beillesztés – Mit tud a Plug & Play kád?

Geberit megoldás az otthoni kikapcsolódáshoz

Esztétikus és biztonságos zuhanytálcák a Radawaytől

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

5 tipp ahhoz, hogy látványos és kényelmes fürdőszobánk legyen

Pénzvisszafizetési akcióval várja vásárlóit a Geberit!

Alacsony belépő magasság, magas minőség: ECO fürdőkádak az M-Acryltól

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Süllyesztett csaptelep MULTI-BOX rendszerrel – könnyen szerelhető, helytakarékos és biztonságos megoldás a modern fürdőszobákba

Vásárlási listák
További vásárlási listák