Hirdetés

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.

Napjaink fürdőszobájával szemben természetes elvárás, hogy többet nyújtson eredeti rendeltetésénél és egyre inkább a kényelem, a relaxáció, az otthoni wellness egyik színtere is legyen, berendezésénél ezért egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a formatervezett, anyagában is megjelenésében is magas minőséget képviselő szaniterek és kiegészítők.

Innovatív anyagok használata

Tekintsünk vissza a kezdetekre. A kerámia szanitereket hosszú ideig üvegporcelánból és finom tűzálló agyagból készítették, ennek oka pedig a higiénikus és tartós felület, valamint az újrahasznosíthatóság. A svájci LAUFEN fejlesztői öt évnyi intenzív kutatás után megalkottak egy különleges anyagot, mely jelentősen kiterjeszti a kerámia tervezésének és gyártásának lehetőségeit, ez a SaphirKeramik. Az új anyag szilárd és jól alakítható, segítségével papírvékony, de mégis robusztus falak és mindössze 2-3 mm sugarú élek kialakítása is lehetséges, míg egyébként a legmodernebb technológiákkal is csak minimum 7-8 mm érhető el.

A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja
A LAUFEN SaphirKeramik szaniterek szilárdságát a zafírt is alkotó korund adja

Laufen termékek viszonteladói

Az innovatív kerámia rendkívüli keménységét és szilárdságát az őt alkotó korund-nak (AI2O3) köszönheti. Érdekessége, hogy ez az áttetsző, színtelen ásványfajta alkotja a névadó zafírt is. Az anyagot alapos tesztelésnek vetették alá, melynek végeredménye, hogy hajlítószilárdsága megegyezik az acéléval, feldolgozása során pedig fényes fehér színt vesz fel.

A fél évtizedes anyagfejlesztés eredménye tehát, hogy a LAUFEN a hagyományos kerámiákhoz képest vékonyabb és egyszerűbb kerámia testet és struktúrát alakíthat ki, csökkentve ezzel termékei súlyát. A SaphirKeramikból készülő termékek jellemzője a helytakarékosság, a könnyű súly és a környezetbarát kivitel.

Szaniterek a 21. század szellemében

Mi jöhet létre a SaphirKeramik felhasználásával? A gyártó két neves tervezővel Konstantin Grcic-el és Toan Nguyen-el együttműködve alkotta meg a különleges szanitereket. Az íves formákat felváltják a kissugarú élek, a kitöltött formák helyén különlegesen karcsú, de mégis robusztus falak jelennek meg. A SaphirKeramik szaniterekkel felszerelt fürdőszoba nem csupán a funkcionalitás, hanem a kényelem iránti igényeinket is tökéletesen kielégíti. Ez a kreatív tervezési koncepció teszi lehetővé, hogy fürdőszobánkat a részek összességének intelligens egységeként közelíthessük meg.

Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket
Egyszerre könnyed és robosztus megjelenés, elegáns vonalvezetés jellemzi a LAUFEN SaphirKeramik szanitereket

Ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a környezetterhelés minimalizálását sem. A LAUFEN termékei ebben is élen járnak, hiszen az erőforrások takarékos felhasználásával készülnek és ez a szemlélet nem csak az előállítás, hanem a használat során is érvényesül. A gyártásnál a vizet, az energiát és a nyersanyagokat a lehető leghatékonyabban használják fel. A különleges és esztétikus megjelenésnek, valamint az innovatív anyaghasználatnak köszönhetően a termékek számos egyéb elismerés mellett Reddot, Design Award, Elle Deco, German Design Award és Design Plus díjban részesültek.

SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés
SaphirKeramik szaniterek: környezettudatos szemlélet a gyártás során, előremutató formatervezés

Érdeklődöm a Laufen termékekről Laufen termékek viszonteladói

Kapcsolódó cikkek

Tartós és esztétikus gránit mosogatók a FERRO-tól - 15 év garanciával!

A gránit a Földön leggyakrabban előforduló magmás kőzet, amit már az őskorban is használtak építőkővé formálva. Neve a latin granum szóból ered, ami magyarul szemcsét jelent, és éppen ebben az állapotában feldolgozva lehet egyszerre hasznos és esztétikus is a háztartásunk számára, mégpedig a konyhánkban, a FERRO gránit mosogatói által.

Funkcionalitás és design a fürdőszobában

Használat szempontjából otthonunk egyik legnyilvánvalóbb helyisége a fürdőszoba. Rendeltetése egyértelmű, tehát az is világos mindenki számára, hogy melyek a legszükségesebb és kevésbé elvárt berendezési elemei. Ezen a ponton azonban érdemes meghaladni a száraz tárgyszerűséget, hiszen azt is joggal szeretnénk, hogy ez a helyiség esztétikus, – mi több – kellemes és korszerű legyen, tükrözze ízlésünket. A design tehát megkerülhetetlen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a legkisebb helyiségből.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Működő design a Geberitnél

Újdonságok, innovációk a Geberittől

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Grohe innovációk

Mit hoz a jövő csaptelep fronton? Kovács Kevin, a Grohe projektmenedzsere mutatja be a cég innovációit.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.

Ötletes berendezés kicsi fürdőszobákba

A panel- vagy garzon lakások kínzóan kis méretű fürdőszobái alaposan feladják a leckét, mikor a berendezésükre kerül a sor. Hogyan tömörítsünk mindent egyetlen talpalattnyi helyre úgy, hogy közben ne áldozzunk fel túl sokat a kényelemből és az esztétikumból? Mutatunk néhány okos megoldást!

A Kaldewei acél-zománc – egyedi alapanyag 30 éves garanciával

A tökéletes dizájnhoz szükséges tökéletes alapanyag neve: KALDEWEI acélzománc. Acél és üveg – két autentikus és természetes alapanyag. Mindkettőt évszázadok óta használják és mindkét alapanyag sajátos tulajdonsággal rendelkezik.

A fürdőszoba takarítása plafontól a lefolyóig - vegyszerrel és nélküle

Beszürkült fuga? Penész? Fénytelen csaptelepek? Hogyan tartsuk újszerű állapotban a fürdőnket?

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.