Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Adventi naptárak az újrahasznosítás jegyében

Az üzletek polcai már november elején roskadoznak a készen kapható adventi naptáraktól. Lehet venni mindenfélét: a csoki gyártók szebbnél szebb (és finomabbnál finomabb) variációkkal rukkolnak elő, de aki maga szeretné megtölteni az ünnepváró naptárat ajándékokkal, kedves apróságokkal, az is bőven talál választékot. Lehet kapni zsákocskákat, zsebes naptárakat, csipeszes vagy fadobozkás megoldásokat. De valljuk, be bármelyik csodaszép bolti példánnyal versenyre kell még a legsutább saját készítésű naptár is. Hiszen abban benne van az ajándékozó keze munkája, kreativitása, szeretete.

Idén olyan adventi naptárakat gyűjtöttünk össze inspirációnak, amelyek nem csak szépek, de ráadásul környezetbarátnak is tekinthetők, hiszen javarészt olyan alapanyagokból készülnek, amelyek máskülönben a szemétben végeznék.

20131129 advent naptar recycle 1
Ennek a szép naptárnak például papírgurigák adják az alapját.

20131128 advent naptar recycle 2

Kicsit tovább tart összegyűjteni a 24 darabot mint a gurigákból, de azért a gyufás skatulyák is remek alapot adnak a naptárhoz.

20131129 advent naptar recycle 3
Kisebb tejes dobozokból is lehet igazán különleges naptárat alkotni. Időigényesnek tűnik, de megéri.

20131129 advent naptar recycle 4

Konzervdobozból is készülhetnek tárolók minden egyes napra. Hab a tortán, hogy a dobozkák karácsonyfa alakban vannak feltornyozva.

20131129 advent naptar recycle 5
Egyszerű, de nagyszerű megoldás, ha újságpapírból, vagy régi telefonkönyv lapjaiból hajtogatunk tasakokat és azokat számozzuk be, majd töltjük meg.

20131129 advent naptar recycle 6


Joghurtos, tejfölös poharak egy kis csomagolópapírral bevonva is nagyon bájosan mutatnak.

20131129 advent naptar recycle 7
Végül pedig itt van egy naptár az elmaradhatatlan befőttesüvegekből.

A fenti képek is igazolják, hogy ha úgy döntünk, hogy magunk készítjük el idén a naptárat szeretteinknek, nem kell rögtön a boltba rohannunk. Érdemes szétnézni otthonunkban, mert sok mindent fel lehet használni a naptárkészítéshez. Elő hát a papír gurigákkal, műanyag dobozkákkal, üvegcsékkel, megmaradt csomagolópapír darabokkal, színes magazinok lapjaival, régi csipkékkel, szalagokkal és kezdődhet is a munka. Ha pedig elkészül a naptár, duplán büszkék lehetünk magunkra, hisz nem csak az ajándékozottnak okozunk örömet vele, hanem még a környezetünk védelméért is tettünk egy keveset.