Hirdetés

Stílus tippek és trükkök különleges fürdőszobákhoz – Szabadon álló kádak és látványos radiátorok

Számos lehetőséggel élhetünk, ha fürdőszobánkat szeretnénk egyedivé és modernné varázsolni. Most a szabadon álló kádakban és fürdőszobai radiátorokban rejlő lehetőségeket vettük górcső alá.

A szabadon álló térkádak az utóbbi néhány évben lettek nagyon népszerűek és úgy tűnik, hogy a trend tartós, nem csupán múló divatról van szó. A rajongás irántuk érthető, hiszen különleges látványt kölcsönöznek a fürdőszobának. Nagy térigényük miatt nem minden helyiség alkalmas az elhelyezésükre, ekkor azonban egy falhoz tolható térkáddal megoldhatjuk a problémát. Így egy kisebb fürdőszobában sem kell lemondanunk arról az eleganciáról, melyet a szabadon álló kád látványa nyújthat.

Az Arezzo design kínálatában található AREZZO design SILK szabadon álló térkád, illetve az AREZZO design Manhattan, valamint Florida térkádak a legnépszerűbb modellek, tökéletesen kielégítik a velük szemben támasztott igényeket.

AREZZO design SILK szabadon álló térkád
AREZZO design SILK szabadon álló térkád

Manapság a kádak formáját illetően is megfigyelhetünk egy trendet. Letisztult geometria jellemzi ezeket a szanitereket, ezen belül a finom íveket, illetve a szögletes formákat látjuk viszont a leglátványosabb fürdőkben.

AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád
AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád

Igazán érdekes változás a színekben mutatkozik. A korábbi fehér vagy pasztell színvilághoz képest napjaink fürdőszobái egyre sötétebb tónusokat öltenek, nem ijedünk meg a fekete kiegészítőktől, a telt, mély árnyalatoktól és a matt felületektől sem. Ez pedig visszaköszön a kádak színvilágában is.

A legmerészebb ötleteinket is megvalósíthatjuk egy szabadon álló kád segítségével: akár a hálószobába is állíthatjuk, ily módon varázsolva egyedivé otthonunkat. Tehát, ha a fürdőszoba túl kicsi hozzá, ne mondjunk le róla, inkább gondoljuk tovább és teremtsünk bohém, stílusos enteriőrt.

Érdeklődöm a termék iránt

Persze felmerül a kérdés – legyen a kád akár a fürdőben akár a hálóban – hogyan lehet megtölteni vízzel? Egyszerű a válasz. A szabadon álló kádhoz szabadon álló csaptelep való, melyet ugyancsak megtalálunk az Arezzo design termékei között. Ezt a típust nem a falhoz, hanem a padlóhoz kell rögzíteni, a kiállásokat pedig ennek megfelelően ajánlott tervezni.

Ugyancsak sokakat foglalkoztat, hogyan lehet tisztán tartani a térkád környékét. A szabadon álló kád esetében ez egyértelmű, hiszen jól körbejárható, a falhoz tolható térkád esetében pedig az egyik oldala a falhoz illeszkedik, így a Manhattan és a Florida modellek esetében, mindkét kád környéke gyorsan és egyszerűen tisztítható.

AREZZO design Florida falhoz tolható térkád
AREZZO design Florida falhoz tolható térkád

Az Arezzo design szabadon álló, illetve falhoz tolható térkádjai 170 cm hosszúak, így magasabb testalkattal is kényelmesen használhatók.

Ejtsünk néhány szót a biztonságról is! A fürdőkád kritikus pont minden fürdőszobában, sokan – különösen kisgyerekek és idősek – csúsznak meg benne, vagy szállnak ki belőle nehezen. Az Arezzo design erre is kínál megoldást. Speciális, mozgatható csaptelepek, mint a “Springfield kád csaptelep ki- és behajtható kifolyóval AR-5020” terméküknél a kifolyó rész könnyen mozgatható, így fürdőzés közben nem ütjük be magunkat kiálló, kellemetlen tartozékokba. Választhatunk kapaszkodót a kádhoz, mellyel biztonságos és könnyű a be- és kilépés. Legalább ilyen fontos a megfelelő, nem csúszós burkolat kiválasztása, ami a kád környékére kerül, illetve a puha, jól tapadó kádkilépő.

Egy modern és kényelmes fürdőszoba nélkülözhetetlen eleme a fürdőszobai radiátor. Természetes igényünk, hogy a radiátor stílusa, színe, mérete, egész megjelenése tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobánkba, sőt, akár különleges látványeleme is lehet a helyiségnek. Legalább ilyen fontos az energiatakarékosság és a megbízható működés.

AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor

Új lakásoknál már természetes, hogy betervezik a radiátort a fürdőszobába, de 40-50 évvel ezelőtt ez nem volt ennyire magától értetődő. Ennek ellenére sokan feleslegesnek érzik a törölközőszárító használatát, pedig határozottan állítjuk, hogy sokkal kényelmesebb így a fürdőszoba használata.

Érdeklődöm a termék iránt

A kádból vagy a zuhany alól kilépve rögtön egy puha, meleg törölközőbe bugyolálhatjuk magunkat és utána sem kell azon törni a fejünket, hogy a nedves textilt hol és hogyan szárítgassuk.

AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor

Az Arezzo designnál fellelhető legmodernebb radiátorok a fűtési szezonon kívül is szárítanak. Ehhez csupán egy fűtőpatron felszerelése szükséges, így külön szabályozhatjuk ennek a fűtőtestnek a hőmérsékletét.

AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor
AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor

A kínálat lenyűgöző: a klasszikustól a minimál stílusig, a kicsi méretűtől a nagyobb létszámú családot kiszolgálóig mindent megtalálunk. Színekben itt is a fekete a hódít, matt felülettel, formában pedig a szögletes törölközőszárítók legalább annyira népszerűek, mint az íves megjelenésűek. Nincs más dolgunk, csak a fürdőszobánk stílusához, méretéhez megfelelőt kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

KLUDI SMART LUXURY, kulcs a kifinomult fürdőszobához

A kortárs fürdőszobai dizájn a stílusokról, trendekről és az exkluzivitásról szól, különösen akkor, ha álmaink fürdőszobáját saját egyéniségünkhöz alakítanánk. A manapság oly népszerű stílusok mindegyikéhez, mint a kortárs, purista, avantgard és modern klasszikus, a KLUDI a megfelelő termékcsaládot kínálja.

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

A Geberit tippjei otthoni kutyafürdetéshez.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.

Elsőre furcsa, de létezik: fény az éjszakában, a pihentető alvásért. Az éjszakai irányfény értékes segítséget nyújthat

Hogy napközben, a munkával, tanulással, bármilyen fizikai és/vagy szellemi tevékenységgel töltött időt milyen minőségben éljük meg, nagyban függ attól, hogy előtte milyen volt az éjszakánk.

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.

Kis fürdőszobák nagy kedvence: wc és bidé egyben

Egy modern és kényelmes fürdőszobából manapság már nem hiányozhat a bidé. Csakhogy a fürdőszobák alapterülete még mindig ritkán teszi lehetővé, hogy ennek a higiéniai szempontból is egyre inkább nélkülözhetetlen szaniternek helyet találjunk. Jó hír, hogy erre is van megoldás!

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.