Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Hogyan lehet stílusos a fürdőszobánk? 6 trükk a különleges fürdő kialakításához

Sok-sok apró lépés vezet el odáig, hogy fürdőszobánkat saját elképzeléseink szerint alakítsuk. Most néhány nagyobb léptékű ötletet mutatunk, melyekkel gyorsan elérjük a kívánt célt.

A szabadon álló térkádak az utóbbi néhány évben lettek nagyon népszerűek és úgy tűnik, hogy a trend tartós, nem csupán múló divatról van szó. A rajongás irántuk érthető, hiszen különleges látványt kölcsönöznek a fürdőszobának. Nagy térigényük miatt nem minden helyiség alkalmas az elhelyezésükre, ekkor azonban egy falhoz tolható térkáddal megoldhatjuk a problémát. Így egy kisebb fürdőszobában sem kell lemondanunk arról az eleganciáról, melyet a szabadon álló kád látványa nyújthat.

1. Térkáddal elegáns lesz a fürdőszoba

Az Arezzo design kínálatában található AREZZO design SILK szabadon álló térkád, illetve az AREZZO design Manhattan, valamint Florida térkádak a legnépszerűbb modellek, tökéletesen kielégítik a velük szemben támasztott igényeket.

AREZZO design SILK szabadon álló térkád
AREZZO design SILK szabadon álló térkád

2. Válasszunk megfelelő kádformát!

Manapság a kádak formáját illetően is megfigyelhetünk egy trendet. Letisztult geometria jellemzi ezeket a szanitereket, ezen belül a finom íveket, illetve a szögletes formákat látjuk viszont a leglátványosabb fürdőkben.

AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád
AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád

3. Nem csak fehér lehet a kád

Igazán érdekes változás a színekben mutatkozik. A korábbi fehér vagy pasztell színvilághoz képest napjaink fürdőszobái egyre sötétebb tónusokat öltenek, nem ijedünk meg a fekete kiegészítőktől, a telt, mély árnyalatoktól és a matt felületektől sem. Ez pedig visszaköszön a kádak színvilágában is.

4. A kád helye a hálószobában? Ezt is lehet!

A legmerészebb ötleteinket is megvalósíthatjuk egy szabadon álló kád segítségével: akár a hálószobába is állíthatjuk, ily módon varázsolva egyedivé otthonunkat. Tehát, ha a fürdőszoba túl kicsi hozzá, ne mondjunk le róla, inkább gondoljuk tovább és teremtsünk bohém, stílusos enteriőrt.

Persze felmerül a kérdés – legyen a kád akár a fürdőben akár a hálóban – hogyan lehet megtölteni vízzel? Egyszerű a válasz. A szabadon álló kádhoz szabadon álló csaptelep való, melyet ugyancsak megtalálunk az Arezzo design termékei között. Ezt a típust nem a falhoz, hanem a padlóhoz kell rögzíteni, a kiállásokat pedig ennek megfelelően ajánlott tervezni.

Ugyancsak sokakat foglalkoztat, hogyan lehet tisztán tartani a térkád környékét. A szabadon álló kád esetében ez egyértelmű, hiszen jól körbejárható, a falhoz tolható térkád esetében pedig az egyik oldala a falhoz illeszkedik, így a Manhattan és a Florida modellek esetében, mindkét kád környéke gyorsan és egyszerűen tisztítható.

AREZZO design Florida falhoz tolható térkád
AREZZO design Florida falhoz tolható térkád

Az Arezzo design szabadon álló, illetve falhoz tolható térkádjai 170 cm hosszúak, így magasabb testalkattal is kényelmesen használhatók.

5. Legyen biztonságos a kád és környéke!

Ejtsünk néhány szót a biztonságról is! A fürdőkád kritikus pont minden fürdőszobában, sokan – különösen kisgyerekek és idősek – csúsznak meg benne, vagy szállnak ki belőle nehezen. Az Arezzo design erre is kínál megoldást. Speciális, mozgatható csaptelepek, mint a “Springfield kád csaptelep ki- és behajtható kifolyóval AR-5020” terméküknél a kifolyó rész könnyen mozgatható, így fürdőzés közben nem ütjük be magunkat kiálló, kellemetlen tartozékokba. Választhatunk kapaszkodót a kádhoz, mellyel biztonságos és könnyű a be- és kilépés. Legalább ilyen fontos a megfelelő, nem csúszós burkolat kiválasztása, ami a kád környékére kerül, illetve a puha, jól tapadó kádkilépő.

ÉRDEKLŐDÖM AZ AREZZO DESIGN TÉRKÁDJAI IRÁNT

6. Fürdőszobai radiátor, mint látványelem

Egy modern és kényelmes fürdőszoba nélkülözhetetlen eleme a fürdőszobai radiátor. Természetes igényünk, hogy a radiátor stílusa, színe, mérete, egész megjelenése tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobánkba, sőt, akár különleges látványeleme is lehet a helyiségnek. Legalább ilyen fontos az energiatakarékosság és a megbízható működés.

AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor

Új lakásoknál már természetes, hogy betervezik a radiátort a fürdőszobába, de 40-50 évvel ezelőtt ez nem volt ennyire magától értetődő. Ennek ellenére sokan feleslegesnek érzik a törölközőszárító használatát, pedig határozottan állítjuk, hogy sokkal kényelmesebb így a fürdőszoba használata.

A kádból vagy a zuhany alól kilépve rögtön egy puha, meleg törölközőbe bugyolálhatjuk magunkat és utána sem kell azon törni a fejünket, hogy a nedves textilt hol és hogyan szárítgassuk.

AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor

Az Arezzo designnál fellelhető legmodernebb radiátorok a fűtési szezonon kívül is szárítanak. Ehhez csupán egy fűtőpatron felszerelése szükséges, így külön szabályozhatjuk ennek a fűtőtestnek a hőmérsékletét.

AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor
AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor

A kínálat lenyűgöző: a klasszikustól a minimál stílusig, a kicsi méretűtől a nagyobb létszámú családot kiszolgálóig mindent megtalálunk. Színekben itt is a fekete a hódít, matt felülettel, formában pedig a szögletes törölközőszárítók legalább annyira népszerűek, mint az íves megjelenésűek. Nincs más dolgunk, csak a fürdőszobánk stílusához, méretéhez megfelelőt kiválasztani.

ÉRDEKLŐDÖM AZ AREZZO DESIGN FÜRDŐSZOBAI RADIÁTORAI IRÁNT

Népszerűek a témában

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Színes, ragyogó, karcálló – fürdőszobai és konyhai megoldások hosszú távra

5 stílusirányzat fürdőszobákba, nem csak trendkövetőknek

Ez is érdekelhet

Design elem és funkcionalitás a fürdődben az AREZZO design-tól

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Újítsd fel garázsod műgyanta vékonybevonattal!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann bejárati ajtók

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Erre figyeljen, ha épített zuhanykabint szeretne

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Mitől nevezhető minőséginek egy radiátor és mitől függ az ára? – Erre figyeljünk a vásárlásnál!

Rejtett szerelvények – funkcionális megoldás minden fürdőszobába

2022-es újdonság a zuhanyzópiacon: tartós fotónyomtatás a zuhanyzóüvegre (Radaway Print)

Forma, funkció és érzékiség – újdonságok a fürdőszoba berendezésben

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Alacsony belépő magasság, magas minőség: ECO fürdőkádak az M-Acryltól

Okos tárolással tágasabb lesz a fürdőszoba – Mit kínál ehhez a Geberit?

Kád vagy zuhany – a fürdőszoba legnagyobb kérdése. Vagy nem is?

Trópusi eső és masszázs a zuhany alatt

Fürdőkádak neked: extra széles kínálat a választás szabadságáért

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision