Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

6 tipp a stílusos és egyedi fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba átalakítása sok munkával és néha bosszúsággal jár. Előbbit nem spórolhatjuk meg, ám az utóbbi megelőzhető, ha előre gondolkodunk és alaposan tervezünk. Mutatjuk, melyek a legfontosabb lépések és hatékony ötletek, melyek segítségével a végeredmény esztétikus és élvezhető lesz.

A szabadon álló térkádak az utóbbi néhány évben lettek nagyon népszerűek és úgy tűnik, hogy a trend tartós, nem csupán múló divatról van szó. A rajongás irántuk érthető, hiszen különleges látványt kölcsönöznek a fürdőszobának. Nagy térigényük miatt nem minden helyiség alkalmas az elhelyezésükre, ekkor azonban egy falhoz tolható térkáddal megoldhatjuk a problémát. Így egy kisebb fürdőszobában sem kell lemondanunk arról az eleganciáról, melyet a szabadon álló kád látványa nyújthat.

1. Különleges belső tér? Válassz tér kádat!

Az Arezzo design kínálatában található AREZZO design SILK szabadon álló térkád, illetve az AREZZO design Manhattan, valamint Florida térkádak a legnépszerűbb modellek, tökéletesen kielégítik a velük szemben támasztott igényeket.

AREZZO design SILK szabadon álló térkád
AREZZO design SILK szabadon álló térkád

2. Megfelelő kád forma = Nagyobb kényelem

Manapság a kádak formáját illetően is megfigyelhetünk egy trendet. Letisztult geometria jellemzi ezeket a szanitereket, ezen belül a finom íveket, illetve a szögletes formákat látjuk viszont a leglátványosabb fürdőkben.

AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád
AREZZO design Manhattan falhoz tolható térkád

3. Legyen egy színes kád a fókuszpont!

Igazán érdekes változás a színekben mutatkozik. A korábbi fehér vagy pasztell színvilághoz képest napjaink fürdőszobái egyre sötétebb tónusokat öltenek, nem ijedünk meg a fekete kiegészítőktől, a telt, mély árnyalatoktól és a matt felületektől sem. Ez pedig visszaköszön a kádak színvilágában is.

4. A hálószobában is lehet a kád

A legmerészebb ötleteinket is megvalósíthatjuk egy szabadon álló kád segítségével: akár a hálószobába is állíthatjuk, ily módon varázsolva egyedivé otthonunkat. Tehát, ha a fürdőszoba túl kicsi hozzá, ne mondjunk le róla, inkább gondoljuk tovább és teremtsünk bohém, stílusos enteriőrt.

Persze felmerül a kérdés – legyen a kád akár a fürdőben akár a hálóban – hogyan lehet megtölteni vízzel? Egyszerű a válasz. A szabadon álló kádhoz szabadon álló csaptelep való, melyet ugyancsak megtalálunk az Arezzo design termékei között. Ezt a típust nem a falhoz, hanem a padlóhoz kell rögzíteni, a kiállásokat pedig ennek megfelelően ajánlott tervezni.

Ugyancsak sokakat foglalkoztat, hogyan lehet tisztán tartani a térkád környékét. A szabadon álló kád esetében ez egyértelmű, hiszen jól körbejárható, a falhoz tolható térkád esetében pedig az egyik oldala a falhoz illeszkedik, így a Manhattan és a Florida modellek esetében, mindkét kád környéke gyorsan és egyszerűen tisztítható.

AREZZO design Florida falhoz tolható térkád
AREZZO design Florida falhoz tolható térkád

Az Arezzo design szabadon álló, illetve falhoz tolható térkádjai 170 cm hosszúak, így magasabb testalkattal is kényelmesen használhatók.

5. Gondoskodj a fürdőkád és környékének biztonságáról!

Ejtsünk néhány szót a biztonságról is! A fürdőkád kritikus pont minden fürdőszobában, sokan – különösen kisgyerekek és idősek – csúsznak meg benne, vagy szállnak ki belőle nehezen. Az Arezzo design erre is kínál megoldást. Speciális, mozgatható csaptelepek, mint a “Springfield kád csaptelep ki- és behajtható kifolyóval AR-5020” terméküknél a kifolyó rész könnyen mozgatható, így fürdőzés közben nem ütjük be magunkat kiálló, kellemetlen tartozékokba. Választhatunk kapaszkodót a kádhoz, mellyel biztonságos és könnyű a be- és kilépés. Legalább ilyen fontos a megfelelő, nem csúszós burkolat kiválasztása, ami a kád környékére kerül, illetve a puha, jól tapadó kádkilépő.

ÉRDEKLŐDÖM AZ AREZZO DESIGN TÉRKÁDJAI IRÁNT

6. Design radiátorral is különlegessé tehető a fürdőszoba

Egy modern és kényelmes fürdőszoba nélkülözhetetlen eleme a fürdőszobai radiátor. Természetes igényünk, hogy a radiátor stílusa, színe, mérete, egész megjelenése tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobánkba, sőt, akár különleges látványeleme is lehet a helyiségnek. Legalább ilyen fontos az energiatakarékosság és a megbízható működés.

AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Cube Crome törölközőszárító radiátor

Új lakásoknál már természetes, hogy betervezik a radiátort a fürdőszobába, de 40-50 évvel ezelőtt ez nem volt ennyire magától értetődő. Ennek ellenére sokan feleslegesnek érzik a törölközőszárító használatát, pedig határozottan állítjuk, hogy sokkal kényelmesebb így a fürdőszoba használata.

A kádból vagy a zuhany alól kilépve rögtön egy puha, meleg törölközőbe bugyolálhatjuk magunkat és utána sem kell azon törni a fejünket, hogy a nedves textilt hol és hogyan szárítgassuk.

AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor
AREZZO design Tube Crome törölközőszárító radiátor

Az Arezzo designnál fellelhető legmodernebb radiátorok a fűtési szezonon kívül is szárítanak. Ehhez csupán egy fűtőpatron felszerelése szükséges, így külön szabályozhatjuk ennek a fűtőtestnek a hőmérsékletét.

AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor
AREZZO design minimál stílusú fürdőszobai radiátor

A kínálat lenyűgöző: a klasszikustól a minimál stílusig, a kicsi méretűtől a nagyobb létszámú családot kiszolgálóig mindent megtalálunk. Színekben itt is a fekete a hódít, matt felülettel, formában pedig a szögletes törölközőszárítók legalább annyira népszerűek, mint az íves megjelenésűek. Nincs más dolgunk, csak a fürdőszobánk stílusához, méretéhez megfelelőt kiválasztani.

ÉRDEKLŐDÖM AZ AREZZO DESIGN FÜRDŐSZOBAI RADIÁTORAI IRÁNT

Népszerűek a témában

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez

Dekoratív és környezetbarát zöldfalak

Mit csinál egy lakberendező?

Ez is érdekelhet

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Sci-fi-be illő látvány a fürdőben - Furo zuhanykabinok

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt