Zuhanyozás kádban vagy zuhanykabinban – takarítsunk egyszerűen

Zuhanykabint sokféleképpen alakíthatunk ki, akár új fürdőszobát építhetünk, akár fürdőszoba-felújításba kezdünk. Ha jó zuhanykabint szeretnénk építeni, akkor figyeljünk a részletekre is.

A zuhanykabin alapja az egymásra merőleges, burkolt falak határolta zuhanyzótér. Ebből pedig úgy áll össze a zuhanykabin, hogy a teret negyedköríves vagy téglalap alakú, esetleg sokszög alakú kabinnal lezárjuk.

Ravak zuhanykabin

Sokféle zuhanykabin megoldás létezik, a zuhanykabin ajtaja lehet egy vagy több elemes, illetve tolóajtós rendszerű, valamint harmonikaajtós vagy nyílóajtós.

Van üveg vízkő nélkül

Ha szép, mindig tiszta, csillogó fürdőszobát szeretnénk, akkor meg kell óvnunk a zuhanykabin ajtaját és falát a vízkő lerakódásától.

Ravak zuhanykabin

A RAVAK korszakalkotó újdonsága a Brilliant luxuskivitelű zuhanykabin-családja. A zuhanykabin nagy üvegfalakkal határolt, amelyeket tükörsimára krómozott fém zsanérok, pántok rögzítenek. A zsanérokat kívülről rögzítik, így az üvegfelületek belülről akadálymentesen, egy mozdulattal takaríthatók.

Ravak zuhanykabin

A zuhanykabin egyedi kialakítása lehetővé teszi az ajtók leemelését, ez pedig megkönnyíti a termék beépítését is. Ha az ajtót csak 60°-ig nyitjuk ki, akkor automatikusan becsukódik, viszont ha tovább nyitjuk 60°-on túlra, akkor nyitva marad. A zuhanykabin fix elemei 8 mm-es, a nyílóelemek 6 mm vastag edzett, biztonsági üvegből készülnek.

Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin

A Brilliant zuhanykabin termékcsalád mozgó részeinek tömítésére műanyag tömítő profilt használnak, amelynek egyik része kemény és erősen rászorul az üvegre, amíg a másik része lágy, rugalmas és erősen az üveghez simul. A zuhanykabin ajtók automatikus emelkedése biztosítja, hogy bezáráskor az ajtó rásimuljon a zuhanytálcára, meggátolva ezzel a víz kifolyását. A zuhanykabin ajtajának emelkedése teszi lehetővé az ajtó automatikus záródását is.

Ravak zuhanykabin

Valamennyi edzett biztonsági üveg AntiCalc védőréteggel van bevonva, ez óvja meg az üveget a vízkövesedéstől.

Függöny helyett zuhanyparaván

Sokan – leginkább kényszerűségből – a kádban zuhanyoznak, s a kifröccsenő víz ellen műanyag függönnyel védekeztek – eddig. A kádra vagy az oldalfalra szerelhető korszerű, elegáns üveg- és műanyagparavánok beépítésével ugyanis elfelejthetjük a vízben tocsogó fürdőszobát, vagy a kényelmetlen guggolva tusolást.

Ravak zuhanykabin5

Használat után a keretes és keret nélküli modellek egyetlen mozdulattal a fal síkjára forgathatók, kitolhatók. A műanyag és szaténbevonatú profilok mellett alumínium, krómozott és nemesacél keretek közül is válogathatunk. A zuhanyparavánok ára 50 és 500 ezer forint között skálán mozognak.

Ravak zuhanykabin

Forrás: Ravak

Kapcsolódó írásaink

Fürdőszoba tervezése 1.
Fürdőszoba tervezése 2. A fürdőkád
Fürdőszoba tervezése 3. Zuhanysarok
Dupla mosdó a fürdőszobában

Ravak

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Zuhanykabinok görgős ajtóval – újratervezett precíz működés, exkluzív kivitel

Hol vannak már az akadozó, könnyen vízkövesedő, bosszantó görgős zuhanykabinok?! Szerencsére ezeket leváltották modern utódaik, melyek mind működésüket, mind megjelenésüket tekintve magasan felülmúlják a régi darabokat.

A zuhanykabinon túl: trendteremtő fekete zuhanyfalak és kádparavánok

Egy fekete zuhanyfal, vagy kádparaván a fürdőszobában leginkább használóinak nyitottságáról, merész ízléséről árulkodik. A legrissebb trendek pedig mindenképpen őket igazolják.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

A tökéletes zuhanykabin titka a jól működő ajtó

A frissítő zuhanyozás élménye már a zuhanykabin ajtajának kinyitásával elkezdődik. Azonban nem mindegy, milyen érzéseket kelt a belépés mozdulata: kényelmetlenül feszengünk, mert be kell ide préselődnünk, vagy úgy érezzük, hogy feltárult a boldogság kapuja. A Radaway zuhanykabinok sokoldalú ajtónyitási lehetőségei az utóbbit garantálják.

A kedvenc fotónk a zuhanykabinra is felkerülhet - Zuhanykabin lézergravírozással

Természetes, hogy fürdőszobánk, ahogy otthonunk egésze, ízlésünket tükrözi és kényelmünket szolgálja. Legyünk tehát bátrak és gondoskodjunk az extra részletekről is, melyek akár a zuhanykabinon is megjelenhetnek!

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Stílusos dekoráció a fürdőszobában: zuhanykabinok lézergravírozással

Egy csupa üveg zuhanykabin vagy zuhanyfal már önmagában is látványos része a fürdőszobának, de mindez tovább fokozható az üvegfelület lézergravírozásával.