Hirdetés

Zuhanyozás kádban vagy zuhanykabinban – takarítsunk egyszerűen

Zuhanykabint sokféleképpen alakíthatunk ki, akár új fürdőszobát építhetünk, akár fürdőszoba-felújításba kezdünk. Ha jó zuhanykabint szeretnénk építeni, akkor figyeljünk a részletekre is.

A zuhanykabin alapja az egymásra merőleges, burkolt falak határolta zuhanyzótér. Ebből pedig úgy áll össze a zuhanykabin, hogy a teret negyedköríves vagy téglalap alakú, esetleg sokszög alakú kabinnal lezárjuk.

Ravak zuhanykabin

Sokféle zuhanykabin megoldás létezik, a zuhanykabin ajtaja lehet egy vagy több elemes, illetve tolóajtós rendszerű, valamint harmonikaajtós vagy nyílóajtós.

Van üveg vízkő nélkül

Ha szép, mindig tiszta, csillogó fürdőszobát szeretnénk, akkor meg kell óvnunk a zuhanykabin ajtaját és falát a vízkő lerakódásától.

Ravak zuhanykabin

A RAVAK korszakalkotó újdonsága a Brilliant luxuskivitelű zuhanykabin-családja. A zuhanykabin nagy üvegfalakkal határolt, amelyeket tükörsimára krómozott fém zsanérok, pántok rögzítenek. A zsanérokat kívülről rögzítik, így az üvegfelületek belülről akadálymentesen, egy mozdulattal takaríthatók.

Ravak zuhanykabin

A zuhanykabin egyedi kialakítása lehetővé teszi az ajtók leemelését, ez pedig megkönnyíti a termék beépítését is. Ha az ajtót csak 60°-ig nyitjuk ki, akkor automatikusan becsukódik, viszont ha tovább nyitjuk 60°-on túlra, akkor nyitva marad. A zuhanykabin fix elemei 8 mm-es, a nyílóelemek 6 mm vastag edzett, biztonsági üvegből készülnek.

Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin

A Brilliant zuhanykabin termékcsalád mozgó részeinek tömítésére műanyag tömítő profilt használnak, amelynek egyik része kemény és erősen rászorul az üvegre, amíg a másik része lágy, rugalmas és erősen az üveghez simul. A zuhanykabin ajtók automatikus emelkedése biztosítja, hogy bezáráskor az ajtó rásimuljon a zuhanytálcára, meggátolva ezzel a víz kifolyását. A zuhanykabin ajtajának emelkedése teszi lehetővé az ajtó automatikus záródását is.

Ravak zuhanykabin

Valamennyi edzett biztonsági üveg AntiCalc védőréteggel van bevonva, ez óvja meg az üveget a vízkövesedéstől.

Függöny helyett zuhanyparaván

Sokan – leginkább kényszerűségből – a kádban zuhanyoznak, s a kifröccsenő víz ellen műanyag függönnyel védekeztek – eddig. A kádra vagy az oldalfalra szerelhető korszerű, elegáns üveg- és műanyagparavánok beépítésével ugyanis elfelejthetjük a vízben tocsogó fürdőszobát, vagy a kényelmetlen guggolva tusolást.

Ravak zuhanykabin5

Használat után a keretes és keret nélküli modellek egyetlen mozdulattal a fal síkjára forgathatók, kitolhatók. A műanyag és szaténbevonatú profilok mellett alumínium, krómozott és nemesacél keretek közül is válogathatunk. A zuhanyparavánok ára 50 és 500 ezer forint között skálán mozognak.

Ravak zuhanykabin

Forrás: Ravak

Kapcsolódó írásaink

Fürdőszoba tervezése 1.
Fürdőszoba tervezése 2. A fürdőkád
Fürdőszoba tervezése 3. Zuhanysarok
Dupla mosdó a fürdőszobában

Ravak

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Számos kérdés vetődhet fel a 2021. január 1-ével igényelhető felújítási támogatásokkal összefüggésben, melyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a rendelkezésre álló összegeket minél hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban