Zuhanyozás kádban vagy zuhanykabinban – takarítsunk egyszerűen

Zuhanykabint sokféleképpen alakíthatunk ki, akár új fürdőszobát építhetünk, akár fürdőszoba-felújításba kezdünk. Ha jó zuhanykabint szeretnénk építeni, akkor figyeljünk a részletekre is.

A zuhanykabin alapja az egymásra merőleges, burkolt falak határolta zuhanyzótér. Ebből pedig úgy áll össze a zuhanykabin, hogy a teret negyedköríves vagy téglalap alakú, esetleg sokszög alakú kabinnal lezárjuk.

Ravak zuhanykabin

Sokféle zuhanykabin megoldás létezik, a zuhanykabin ajtaja lehet egy vagy több elemes, illetve tolóajtós rendszerű, valamint harmonikaajtós vagy nyílóajtós.

Van üveg vízkő nélkül

Ha szép, mindig tiszta, csillogó fürdőszobát szeretnénk, akkor meg kell óvnunk a zuhanykabin ajtaját és falát a vízkő lerakódásától.

Ravak zuhanykabin

A RAVAK korszakalkotó újdonsága a Brilliant luxuskivitelű zuhanykabin-családja. A zuhanykabin nagy üvegfalakkal határolt, amelyeket tükörsimára krómozott fém zsanérok, pántok rögzítenek. A zsanérokat kívülről rögzítik, így az üvegfelületek belülről akadálymentesen, egy mozdulattal takaríthatók.

Ravak zuhanykabin

A zuhanykabin egyedi kialakítása lehetővé teszi az ajtók leemelését, ez pedig megkönnyíti a termék beépítését is. Ha az ajtót csak 60°-ig nyitjuk ki, akkor automatikusan becsukódik, viszont ha tovább nyitjuk 60°-on túlra, akkor nyitva marad. A zuhanykabin fix elemei 8 mm-es, a nyílóelemek 6 mm vastag edzett, biztonsági üvegből készülnek.

Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin Ravak zuhanykabin

A Brilliant zuhanykabin termékcsalád mozgó részeinek tömítésére műanyag tömítő profilt használnak, amelynek egyik része kemény és erősen rászorul az üvegre, amíg a másik része lágy, rugalmas és erősen az üveghez simul. A zuhanykabin ajtók automatikus emelkedése biztosítja, hogy bezáráskor az ajtó rásimuljon a zuhanytálcára, meggátolva ezzel a víz kifolyását. A zuhanykabin ajtajának emelkedése teszi lehetővé az ajtó automatikus záródását is.

Ravak zuhanykabin

Valamennyi edzett biztonsági üveg AntiCalc védőréteggel van bevonva, ez óvja meg az üveget a vízkövesedéstől.

Függöny helyett zuhanyparaván

Sokan – leginkább kényszerűségből – a kádban zuhanyoznak, s a kifröccsenő víz ellen műanyag függönnyel védekeztek – eddig. A kádra vagy az oldalfalra szerelhető korszerű, elegáns üveg- és műanyagparavánok beépítésével ugyanis elfelejthetjük a vízben tocsogó fürdőszobát, vagy a kényelmetlen guggolva tusolást.

Ravak zuhanykabin5

Használat után a keretes és keret nélküli modellek egyetlen mozdulattal a fal síkjára forgathatók, kitolhatók. A műanyag és szaténbevonatú profilok mellett alumínium, krómozott és nemesacél keretek közül is válogathatunk. A zuhanyparavánok ára 50 és 500 ezer forint között skálán mozognak.

Ravak zuhanykabin

Forrás: Ravak

Kapcsolódó írásaink

Fürdőszoba tervezése 1.
Fürdőszoba tervezése 2. A fürdőkád
Fürdőszoba tervezése 3. Zuhanysarok
Dupla mosdó a fürdőszobában

Ravak

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Ötletes berendezés kicsi fürdőszobákba

A panel- vagy garzon lakások kínzóan kis méretű fürdőszobái alaposan feladják a leckét, mikor a berendezésükre kerül a sor. Hogyan tömörítsünk mindent egyetlen talpalattnyi helyre úgy, hogy közben ne áldozzunk fel túl sokat a kényelemből és az esztétikumból? Mutatunk néhány okos megoldást!

A Sanotechnik kiemelt ajánlatai 2020 elején

A Sanotechnik széles termékskálával áll vevői rendelkezésére: a különböző zuhanykabinokon, akril pezsgő- és fürdőkádakon vagy fürdőszobabútorokon túl megtaláljuk az optimális megoldást a fürdőszobai radiátorok, szaniterkerámiák vagy kiegészítők terén is.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Kádból zuhanykabin? Akár ez is lehetséges a megfelelő kádparavánnal

Nincs könnyű dolga annak, aki kedvenc fürdőkádjában zuhanyozni szeretne. Ha nem óvja semmi a fürdőszobát a kifröccsenő víztől, akkor a frissítő tusolásból hamarosan bosszankodás lesz. A zuhanyfüggöny nem igazán esztétikus, azonban az M-Acryl kádparavánokkal szinte zuhanykabint emelhetünk a kád köré és így már zavartalanul élvezhető a zuhanyozás.

Kád, mely egy csapásra zuhanykabin is lehet

Olykor nehéz a választás a zuhanyzás és a fürdés élménye között, hiszen mindegyiket másért szeretjük. Arra azonban kevés fürdőszobában van lehetőség, hogy egy tágas kád és egy méretes zuhanykabin is könnyedén megférjen egymás mellett.

Kis fürdőszobák nagy kihívásai - Tippek, trükkök, tanácsok

Csak azért, mert az alapterülete kicsi, még nem kell lemondanunk arról, hogy a fürdőszobánk a lehető legjobban kiszolgálja az igényeinket. Szakértők közreműködésével gyűjtöttük össze azokat a szempontokat, amelyekre építkezéskor, felújításakor érdemes odafigyelni ahhoz, hogy a kis fürdőszobánk nagy lehetőségek színtere legyen, a tisztálkodástól az otthoni wellnessig.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.