Hirdetés

Hatékonyabb lakáseladás 3d-s túra segítségével

Pörög az ingatlanpiac, de amíg vevő és eladó egymásra talál, mindegyik szereplő több, gyakran felesleges kör lefutására kényszerül. Ennek kikerülésében nyújt segítséget egy új fejlesztés, mely egyben radikális változásokat generálhat a piacon.

Jelenleg Magyarországon - egy hivatalos adatbázis alapján - több mint 6300 bejegyzett vállalkozás foglalkozik ingatlanügylettel, 3300 cég pedig ingatlanügynöki tevékenységet is végez. Egy néhány évvel ezelőtti cikk szerint az ingatlan értékesítések fele magánkézben, közvetítők nélkül valósult meg, ami a gyors, egyszerűen kezelhető, ingyenes online hirdetési oldalaknak köszönhető, arról nem is beszélve, hogy az eladók jól meggondolják, kifizetik-e a közvetítői díjat.

Hirdetések az egyik online portálon

Hogyan legyen a mi hirdetésünk jobb, mint a többi?

Az ingatlant értékesíteni kívánók örök dilemmája, hogyan lehet a leghatékonyabban bemutatni a lakást, házat úgy, hogy az egyszerre legyen érdekes és bizalomkeltő, és minél kevésbé tegyék ki az otthonukat a folytonos lakásnézés kényelmetlenségének.

Ugyanakkor a vevők - érthető okokból - minél többet szeretnének megtudni az ingatlanról anélkül, hogy az ezredik lakást, házat kellene végigjárniuk. Olyan bemutatót igényelnek, amely a valóságot tükrözi, manipulált fotók, hiányos információk nélkül.

Az ingatlanértékesítő szakmában dolgozók célja ugyancsak az, hogy az eladásra szánt ingatlanokat hitelesen tudják bemutatni, a vevőket már csak az elvárásainak megfelelő ingatlanokhoz vigyék ki. Az ingatlanközvetítőknek gondolniuk kell az eladóra is, nem szabad, hogy felesleges bemutatókkal zaklassák őket.

Hirdetések az egyik online portálon

Bizalom vevő és eladó között

A megoldást a 3DinTour, valóságot visszatükröző 3D-s túra jelentheti. Segítségével bemutatható az ingatlan úgy, hogy a vevő, az érdeklődő oda tudja magát képzelni a helyszínre. Ezek a túrák látványosak, alapjuk a jó minőségű panorámafénykép, sőt, összeilleszthetők az alaprajzokkal is.

A 3DinTour radikális változást eredményezhet a hazai piacon. Nem csak fényképek készülnek az ingatlanról, hanem egyben felmérés is készül és a felmérés 100%-ban a valóságot mutatja. A felmérés nem manipulálható és a ráfeszített fényképek már nem módosíthatók. Az így készült bemutató torzulásmentes, minden méret, minden tér és nagyság érzékelhető. A felméréssel egy időben méretarányos tervet, alaprajzot is biztosítnak igény szerint a bemutatóhoz. És mivel tud még többet ez a bemutató? Egy-egy helyiséget nem csak egy nézőpontból láthatunk, a teljes ingatlan bejárható, ráközelíthetünk akár a konnektorok, a radiátorok elhelyezkedésére is.

Lakásbelső 3DinTour megjelenítéssel

Az egyik legnagyobb előnye ennek a megoldásnak, hogy a bemutató beállítható csak a konkrét érdeklődők számára, így illetéktelenek nem tekinthetik meg az ingatlant. A bemutató jelszóval és időkorláttal ellátható. A 3D-s túra segítségével az idegenek köre szűkíthető és már csak a komolyabb vevőjelölteket kell fizikailag is beengedni az otthonunkba.

A 3DinTour alkalmazásával persze nem kerülhetjük ki a jól megírt hirdetést, de maga a bemutató az ingatlanértékesítők számára is egy plusz, hozzáadott értéket jelenthet.

Az Apponyi Kiskastély 3D-s túrája

Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Nagy változások jellemzik idén az albérletpiacot

Idén 180 fokos fordulatot vett a lakáspiac, teljesen átalakultak a korábban hosszú éveket jellemző trendek. A magyar ingatlanpiac már lassuló szakaszba ért.

A koronavírus sem gyengítette az ingatlanpiacot

Az elmúlt két évben harmadával nőttek az ingatlanárak országszerte, ám a felújított, korszerű fűtéssel, szigeteléssel ellátott otthonok ára még ennél is nagyobb mértékben emelkedett.

Lakáspiaci árak alakulása: főváros vs. vidék

Az, hogy mennyire magas a lakáson levő árcédula, sok mindentől függ. Egyrészt függhet attól, hogy az adott lakás az országon, illetve a városon, településen belül hol helyezkedik el.

Aduász a lelassult ingatlanpiacon - Home staging: a kihagyhatatlan lehetőség

Ma már egyre többeknek cseng ismerősen a home staging kifejezés és egyre nagyobb teret hódít maga a szemlélet, melyen ez az ingatlan-értéknövelő tevékenység alapszik.

Home staging: a lakáseladás új formája

A home staging Magyarországon még kevéssé ismert szakma, azonban egyre inkább kezd ez az értéknövelő tevékenység teret nyerni az itthoni ingatlan piacon. A kifejezést leginkább úgy lehet magyarra fordítani, hogy az ingatlan eladásra történő felkészítése. Célja, hogy a felkészítés után piacra került ingatlan gyorsabban és magasabb áron keljen el, mint felkészítés nélkül.

Érezhető-e már a CSOK-hatás?

A két éve tartó lakáspiaci fellendülés idén sem áll meg, a tavaly tapasztalt fogalomnövekedés jelenleg is kitart. Áprilisban 4%-kal, májusban pedig 3%-kal magasabb tranzakció számot regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.

Eladnánk? Így tegyük!

Eladnánk az ingatlanunkat, de nem tudjuk, miképpen tegyük valóban csábítóvá az ajánlatot? Érdemes megfogadni hét jó tanácsunkat.

9 tipp ingatlan kereséshez

Megtalálni álmaink házát, lakását, telkét, nem egyszerű dolog. Néhány ötlettel segítünk azoknak, akik még előtte állnak és azoknak is, akik reménytelennek érzik a feladatot.