Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Biztonsági fóliák használata otthonunkban

Az üvegfelületekre szerelhető biztonsági fóliák hallatán sok esetben elsősorban nem a magánjellegű lakásokban, családi házakban történő felhasználás jut eszünkbe, hanem mondjuk bankokban vagy üzletekben alkalmazott megoldások. Ennek ellenére a biztonsági fóliák használata fontos és hasznos lehet a háztartásban is. Alapvetően a biztonsági fóliák feladata az üvegtörés esetén az üvegtábla és a szétszóródó szilánkok egyben tartása.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Üvegtörés

Kisgyermekes családoknál elengedhetetlen a lakásban található üvegfelületek védelme, legyen az ablak vagy üvegbetétes ajtó a lakásban. A gyerekek magasságukból adódóan sokkal jobban ki vannak téve a lakásban található üvegfelületek okozta sérüléseknek. Sokszor az üvegfelületek érintésével nyitják csukják az ajtókat, ami ha kicsit erősebben sikerül vagy esetleg játék közben történik könnyen üvegtöréssel végződhet. Egy kihulló üvegtábla vagy a szétszóródó szilánkok ilyenkor akár súlyos, végzetes sérüléseket is okozhatnak. Az ilyen balesetek elkerülése könnyedén megelőzhető színtelen, az üvegfelületen teljesen láthatatlan, de hatásos védelmet biztosító fóliával. Személyvédelmi szempontból a biztonsági fóliák nem csak épületek üvegein, de akár az autókon is alkalmazhatók, így védve a balesett következtében kihulló szilánkoktól.

LLumar biztonsági fóliák

Betörés

A biztonsági fóliák másik fő felhasználási területe az értékeink védelme. Csakúgy, mint a balesetek megelőzése esetén az erőszakos behatolás során is a fólia feladata, hogy az összetört üveget egyben tartsa. Az ütés hatására az üveg ugyan összetörhet – még ha nehezebben is, mint a fóliázatlan üveg –, de a keretben marad még törött állapotban is. A törés hatására az akusztikus érzékelő a riasztót már megszólaltatja, az üveg ennek ellenére nem válik azonnal áthatolhatóvá, így jelentősen lassítja a behatolást. Az üvegen történő bejutás ideje fóliával történt védelem esetén többszörösére nő a védelem nélküli üvegfelületeken át való bejutáshoz képest, ezért sok esetben a betörés nem jár sikerrel, mivel a támadó nem várt akadályba ütközik, nincs ideje bejutni.

LLumar biztonsági fóliák

Biztonsági fóliák típusai

A LLumar biztonsági fóliák a felhasználási területtől függően több vastagságban állnak rendelkezésre, és vastagságuktól függően egyre növekvő biztonsági fokozatot nyújtanak. A LLumar termékkínálatában teljesen színtelen változat is szerepel, ezek nem változtatják meg az üvegfelület megjelenését, és teljesen észrevehetetlenek. Vannak színezett és hővédelmi funkcióval ellátott fóliaváltozatok is, amelyek segítségével nem csak a biztonságunk növelhető, de energiát takaríthatunk meg vagy növelhetjük lakóterünk komfortszintjét a Nap káros és meleg sugarainak kinn tartásával.

LLumar biztonsági fóliák

A LLumar biztonsági fóliák számos nemzetközi teszttel rendelkeznek, és a Mabisz által is elfogadott termékek. Biztonsági fóliák esetén különösen fontos a szakszerű kivitelezés, hogy a termék a tesztekben meghatározott és előírt eredmények szerint működjön, és a megfelelő védelmet biztosítsa. Felszerelésüket a LLumar hivatalos partnerek segítségével javasoljuk, akik a megfelelő dokumentációk kitöltésére is felhatalmazottak, amellyel káresemény bekövetkeztekor a fóliázás ténye igazolható a biztosítók számára. Biztosítási szempontból sok esetben szükséges az üvegfelületek védelme, sőt alacsonyabb kockázati besorolásba kerül a fóliázott üvegfelületekkel ellátott épület, ez pedig kedvezőbb biztosítási feltételeket jelent.

További információk: http://www.biztonsagifolia.co.hu/

LLumar Magyarország
1032 Budapest, Kiscelli utca 74.
Telefon: (+36-1) 250-1991
info@llumar.hu

LLumar biztonsági fóliák