Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

7 ötletes faldekoráció

Egy látványos lakásdekoráció nem csak a szemnek, a léleknek is jól esik. Hiszen ki ne szeretne egy fárasztó nap után kellemes környezetbe hazatérni. Tévedés, hogy ezt csak drága bútorok és kiegészítők vásárlásával teremthetjük meg.A legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lakásdíszítésnek a falak dekorálásra.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A faldekoráció rendkívül fontos, hiszen ezzel hátteret adunk a berendezésnek, ily módon befolyásolva azenteriőr megjelenését.

Nagyméretű falikép

Ismét divat az otthoni képgaléria, ezzel azonban nem árt óvatosan bánni. Ha biztosra akarunk menni, válasszuk ki egyik kedvenc képünket, nagyítsuk ki, majd ezt tegyük a falra. Sokkal hatásosabb így, mint a sok aprócska kép.

Falikép

Öltöztessük a falat is!

Batikolással, gyűrt technikával érdekes textúrát kaphatnak a textíliák, ami a falra aplikálva különleges és egyedi hatást kel.Festhetünk mintát is a berendezéshez illő színekben.

Ezek a saját készítésű falikárpitok bárhol jól mutatnak: bátran akasszunkegy nagyobb darabot az ágyvég fölé, vagy kisebbet egysarokba, a nappaliba.

Faliszőnyeg

Faliképek 3D-ben

Falra helezett dobozokba látványos kompozíciókat készíthetünk, melyeket akár falikép helyett is bevethetünk.Tökéletes helye lehet példáula legfontosabb emléktárgyaknak vagy egy kisebb gyűjteménynek.

3D falikép

Tükrök mindenütt

Senki sem fog hiúnak tartani bennünket, ha a lehető legfeltűnőbb színű, formájú, mintájú tükrükkel dekorálunk. Ötletesnek annál inkább!

Falitükör

Tányér, a régi-új faldekor

A mennyiségre és a minőségre – mint mindenhol – itt is figyelni kell. Bátran pakoljunk fel pár fehér tányért a hangsúlyos sötétebb falra és máris megalkottuk a legromantikusabb étkezőt, amit valaha láttunk. Színes tányérokkal még különlegesebb a hatás. Nem csupán a konyhábanvagy az étkezőben, hanem a nappaliban, az előszobában is nagyon jól mutat ez a dekoráció.

Falitányér

Térképek, táblázatok, képletek – tantermen kívül

Egy kimustrált falitérkép tapéta helyett, egy kidobásra ítélt periódusos rendszer vagy fizikai képlet táblázatigazán egyedi és látványos eleme lehet a megfelelően kialakított enteriőrnek. Nem csupán a megkopott tudásunkat, a környezetet is felfrissíti. Annyira meghökkentő és újszerű, hogy biztos a siker.

Faldekor

Tábla, memória pad

Emlékeztető tábla vagy üzenőfal otthonra még az okostelefonok korában is szükséges, a funkció nem számít. A matt felületnek köszönhetően igen ízléses dekorációs elemet hozhatunk létre, mely keretbe rakva még látványosabb

Falitábla

Népszerűek a témában

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

Dekoratív és környezetbarát zöldfalak

Minimalista kialakítás és skandináv hatások egy 46 m2-es budai panorámás lakásban