Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

VitalSpa masszázsmedence: fenntartható luxus az otthonában

Egy hideg téli estén a csillagok ragyogása alatt pezsgőzünk, miközben a masszázsmedence meleg, simogató vize körülölel bennünket. Finom buborékok gyengéden masszírozzák ki a felgyülemlett stresszt, elengedünk a testünkből és a lelkünkből minden gondot. Sokan azt hinnék ez luxus, – és igazuk is van. De ami még ennél is fontosabb: ez a luxus nem jár környezetterheléssel és magas költségekkel. Hogyan lehetséges ez?

VitalSpa masszázsmedence

A VitalSpa jakuzzik energiahatékonyságának titka

A VitalSpa mindig is azon dolgozott, hogy a luxus és a fenntarthatóság tökéletes egyensúlyát kínálja vásárlóinak. Épp ezért a jakuzzik gyártása során használt anyagok nemcsak környezetbarátak, de rendkívül hatékony hőszigetelő tulajdonságokkal is bírnak.

Emellett a VitalSpa jakuzzik vízigénye is rendkívül kedvező, éves szinten mindössze 1000–1500 liter. Ez havi bontásban körülbelül 125 liter, ami körülbelül 4-4,5 liter vizet jelent naponta. Összehasonlításképp háztartási célra (fürdés, locsolás, mosogatás, stb.) egy nap alatt átlagosan 150 liter vizet használunk fel.

VitalSpa masszázsmedence

Hatékony hőszigetelés

Gondolt már arra, hogy milyen anyagok teszik lehetővé, hogy egy jakuzzi vize télen is kellemes meleg maradjon?

A VitalSpa nem hagy semmit a véletlenre! A jakuzzikban alkalmazott hőszigetelő anyagok rendkívül alacsony hővezetési tényezővel rendelkeznek. (Minél kisebb az érték, az anyag annál kevésbé vezeti el a hőt, tehát jobban tartja a meleget.). Ennek köszönhetően a sokkal tovább marad a medencében, így pedig kevesebb energiára van szükség a víz melegítéséhez és melegen tartásához.

A VitalSpa masszázsmedencéknél használt Greensir PU hab hővezetési tényezője 0,028 W/mK („Watt per méter Kelvin”), szemben a más gyártók által gyakran preferált polietilén hablemezek 0,038 W/mK hővezetésével.

Fenntartható vízgazdálkodás

Kevesen tudják, hogy a jakuzzi vize újrahasznosítható. Ahelyett, hogy a víz használat után azonnal a lefolyóban végezné, újra felhasználhatjuk például a kert locsolására, a terasz vagy a járda alapos tisztítására. Ez nemcsak a környezetünknek kedvez, hanem a pénztárcánknak is. Hiszen minél kevesebbet fogyasztunk, annál kevesebb lesz a vízszámlánk.

VitalSpa masszázsmedence

Mindig a kezünkben a kontroll

A Balboa távoli medencevezérlés alkalmazás segítségével okostelefonunkról, a világ bármely pontjáról egyetlen gombnyomással irányíthatjuk a masszázsmedencénket. Az alkalmazás Android és iPhone készülékekre egyaránt elérhető. Legyen szó a fűtés bekapcsolásáról, hőmérséklet beállításáról, vagy akár a masszázsprogramok megváltoztatásáról, minden a kezünk ügyében van.

A távoli vezérlés nem csak kényelmet jelent, hanem energiahatékonyságot is. Amikor nem vagyunk otthon, az alkalmazással lejjebb vehetjük a hőmérsékletet, vagy kikapcsolhatjuk a masszázs funkciókat, így a medence csak annyi energiát használ, amennyire feltétlenül szükség van. De hazafelé tartva egyetlen érintéssel beállíthatjuk a tökéletes hőmérsékletet, így mire megérkezünk, a medence készen áll a használatra. (A távoli medencevezérlés olyankor is jó szolgálatot tesz, amikor a nagy rohanásban véletlenül elfelejtjük kikapcsolni a fűtést. Telefonunkkal is lekapcsolhatjuk azt, így a jakuzzink nem fogyaszt feleslegesen egész nap.)

VitalSpa masszázsmedence

Alternatív megoldás: napenergia és hőszivattyú

Ha szeretnénk a medencénk vizét alternatív energiaforrásból fűteni, a VitalSpa készen áll arra, hogy a medencét előkészítse ennek fogadására. A VitalSpa masszázsmedencékben lehetőség van a napkollektor vagy a hőszivattyú csatlakoztatására, így mindenki személyre szabottan, az otthoni energiaforrásokhoz illeszkedve alakíthatja ki a saját medencefűtési rendszerét. A hőcserélő nem része az alapfelszereltségnek, de beszerzése és beépítése egyszerűen megoldható. És érdemes elgondolkodni a használatán, hiszen így a medenceüzemeltetés fenntarthatóbbá és költséghatékonyabbá tehető.

VitalSpa masszázsmedence

A hőcserélővel egyszerűen megoldható a napkollektor vagy a hőszivattyú csatlakoztatására

Maximális energiahatékonyság hőszivattyúval

Egy modern hőszivattyúval még hatékonyabbá tehetjük a masszázsmedencénk energiafogyasztását. A VitalSpa jakuzzik mellé választható hőszivattyúk kényelmes vezérlésűek és csendes működés mellett biztosítanak páratlan energiahatékonyságot.

VitalSpa masszázsmedence

Közvetlenül a jakuzzi vezérlőpaneljéről irányíthatók. Nincs szükség külön vezérlőkre, bonyolult programozásra vagy folyamatos ellenőrzésre. Minden funkció egy helyen megtalálható; a kezünk alatt.

VitalSpa masszázsmedence

Az 50 dB alatti működésnek köszönhetően zavaró zajok nélkül wellnessezhetünk. (És a szomszédokat sem zavarjuk. Így akár éjszaka is élvezhetjük a jakuzzizást, anélkül, hogy zavarnánk a környezetünket).

A Balboa CLIM8ZONE™ hőszivattyú a hagyományos modellekhez képest akár 5-10-szer energiahatékonyabb működésű lehet. (Bizonyos esetekben akár 15-szörös eltérésről is beszélhetünk). A kiemelkedő teljesítményre akár -20°C-os hidegben is megbízhatóan támaszkodhatunk. A legkeményebb télben is élvezhetjük a jóleső meleget, anélkül hogy aggódnunk kellene a hőszivattyú teljesítménye miatt. Plusz érv a CLIM8ZONE™ mellett, hogy amennyiben a jakuzzi rendeléssel egy időben rendeli meg, akkor nincs szükség a helyszínen az utólagos átalakításra, ami időigényes és többletköltséggel jár.

Megbízható minőség

A VitalSpa nemcsak a jakuzzikban alkalmazott anyagokra és technológiákra büszke, hanem a masszázsmedencék hosszú távú megbízható működésére is. Éppen ezért nyújt a VitalSpa kiterjesztett termékgaranciát a vásárlóinak. (A kibővült VitalSpa garanciáról itt olvashat részletesen.)

VitalSpa masszázsmedence

A VitalSpa tökéletes választás azok számára, akik fenntartható módon szeretnék élvezni egy prémium jakuzzi minden előnyét, hiszen a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a luxus egyedülálló kombinációját kínálják. Nézze meg élőben a teljes VitalSpa kínálatot a budapesti jakuzzi bemutatóteremben!

Tovább a Vitalspa bemutatóterméhez

Népszerűek a témában

Bermuda masszázsmedence, a család jakuzzija

Infraszauna az otthoni wellness térben – Az infraszauna használata

Atlantis, a VitalSpa csúcs jakuzzija – hidromasszázs kiemelkedő alapfelszereltséggel

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

A Radaway négy új profilszínnel hódítja meg azok ízlését, akik nem akarnak tucatfürdőszobát

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Mivel és mikor járunk jobban? Ha felfújható jakuzzit, vagy ha igazi masszázsmedencét választunk?

Mit tehetünk túlmelegedés ellen? A beltéri klíma javítása energiahatékony módon

10 érv a sugárzó fűtés mellett

Termosztáttal alacsonyabb lehet a rezsi számlánk - Nélkülözhetetlen eszköz az otthoni energiahatékonysághoz

Otthoni edzőterem kialakítása

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”

Zöld útra áll az építőipar?