Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Fehérre festett téglafal a legújabb trend - Mit hozhatunk ki ebből?

 | 

Úgy tűnik, hogy a fehérre festett téglafalak a belsőépítészet egyik fő trendjévé váltak. A szabadon hagyott tégla rusztikus, valamint a fehér festék tiszta, modern megjelenése egyedi és stílusos látványt kelt, amely egyre népszerűbb. Akár minimalista megjelenésre, akár hangulatos parasztházi hangulatra vágyunk, a fehér téglafalak azonnal átalakítanak bármilyen teret.

Szükségtelen az egész lakás összes falát így láttatni, elegendő csak az egyik fallal játszani. A nappali tökéletes lehet a fehér téglafalhoz: megjelenhet a szoba fókuszpontjaként, gyönyörű hátteret biztosítva a bútoroknak és a dekorációnak. Érdemes a többi falat világos, semleges színű festékkel bevonni, hogy a fehér téglafal még jobban kiemelkedjen.

A fehér téglafalak esztétikai megjelenésükön túl számos előnnyel járnak. Ha megfelelő festéket használunk, akkor rendkívül tartósak és ellenállnak a kopásnak, könnyen tisztíthatók, csak alkalmanként kell leporolni vagy törölni.

A modern és minimalista stílushoz válasszunk elegáns és kecses bútordarabokat. Ha eklektikusabb és bohémabb hangulatot szeretnénk, díszítsük a teret színes szőnyegekkel, mintás textíliákkal és vintage bútorokkal. A fehér téglafalak jól illeszkednek az ipari, skandináv és mediterrán stílushoz is.

A fehér téglafalak karbantartása viszonylag egyszerű. A rendszeres portörlés vagy a puha kefével történő tisztítás segít megőrizni a fehérséget. Ha bármilyen foltot találunk, finoman dörzsöljük le az érintett területet, ha a festék bírja, akkor enyhe szappanos vizet is használhatunk. Kerüljük az erős vegyszerek, vagy dörzsölő anyagok használatát, amelyek károsíthatják a festék vagy a tégla felületét.
A konyhában a fehér tégla hátfal textúrát adhat a térnek. Rusztikus és barátságos légkört teremthetünk ezzel a trükkel. Párosítsuk fehér szekrényekkel és elegáns munkalapokkal, így egy modern vidéki ház megjelenését kapjuk.
A fehér téglafalak a hálószobában megnyugtató környezetet teremtenek. Használható kiemelő falként az ágy mögött, vagy egy nagy méretű festmény, kollázs, fotó háttereként. Puha, semleges ágyneművel és meleg fényű világítással variáljuk, a hangulatos és hívogató légkör érdekében.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →