Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

5 lakberendezési tipp kis életterekhez

Ha a rendelkezésre álló helyünk bizonyos korlátok közé van szorítva, érdemes megfontolnunk néhány lakberendezési tippet a harmonikus élettér kialakításához. Minden javaslat csak ajánlás, de ha szem előtt tartjuk ezeket a pontokat, akkor segítenek abban, hogy okosan gazdálkodjunk a kis tereinkkel.

1. Elrendezés: A közlekedési útvonalakat figyelembe véve jelöljünk ki egy társalgó területet például egy szőnyeg segítségével. Bútorcsoportokat is alkothatunk, amikkel további zónákat alakíthatunk ki.

2. Térelválasztás: Használjunk mindennapi tárgyakat elválasztóelemként. A függönyök, könyvespolcok, kanapé vagy akár egy cserépben lévő növény is alkalmas arra, hogy szétválasszuk a különböző funkciójú helyiségeket.

3. Rendszerezés: Gondolkodjunk felfelé! Azaz ne vízszintesen, hanem függőlegesen helyezzük el a dolgokat. Emeljük fel az ágyát, helyezzünk fel polcokat és használjuk ki a konyhaszekrények fölötti teret.

4. Színek: Legyünk kreatívak! Az élénk és a mély tónusok segítségével határozzuk meg a különböző helyiségeket. A színeknek nem kell tökéletesen illeszkedniük a bútorokhoz. Egy divatos, ismétlődő növényi mintás tapéta is jó taktika ahhoz, hogy mélységet és dimenziót adjunk egy lapos térnek.

5. Rétegek: Kombináljunk bátran különböző textúrákat és mintákat, hogy vizuálisan izgalmas tereket hozhassunk létre.