Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Veszélyes hulladék a tetőn? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád

Vásárolj Creaton tetőcserepet, majd számold ki, mennyi a lebontásra váró elavult fedőanyag m2 ben. Rendeld meg a veszélyes hulladék szállításához szükséges zsákokat a Creatonon keresztül, majd következik a bontás, a szállítás és máris épülhet az új tető, amit akár több emberöltőnyi ideig élvezhetsz. A folyamat egyszerűbb, mint gondolnánk.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Gyakori, hogy a szakemberek nem tudnak segítséget nyújtani a tanácstalan megrendelők számára, hiszen ők maguk sincsenek tisztában a veszélyes hulladéknak számító azbesztes pala, illetve bitumen zsindely szakszerű kezelésének szabályaival.

Sokak számára az sem világos, hogy az ilyen egészségre káros anyagoknak már a bontása is szakértelmet kíván, hiszen az ekkor keletkező por a leginkább ártalmas az egészségre. Ráadásul, aki a törmelék szakszerű kezeléséről nem gondoskodik, még a több százezres büntetést is kockáztatja, legyen az a megrendelő, vagy a bontást szerződésben vállaló szakember.

creaton tetőcsere

A bírság tonnánként több mint 500 ezer Ft, így egy átlagos palatető súlyával, 2,275 tonnával számolva a bírság 1 137 500 Ft is lehet, de műemlék pala esetében ez az összeg akár meg is duplázódhat.

Minden Creaton által forgalmazott terméket vásárló igénybe veheti az azbesztes pala, vagy bitumenes zsindely, mint veszélyes hulladék kezelésének szakszerű, az egészségére legkevésbé káros és törvényes módját, amelynek menete egyszerűbb, mint gondolnád.

A Creaton veszélyes hulladék szállítás szolgáltatás lényege röviden

A veszélyes hulladéknak számító azbesztes pala és bitumenes zsindely szabályos elszállítása és ártalmatlanítása költséges és bonyolult szervezést igényel, csak az országszerte erre szakosodott néhány cég végezheti el.

A Creaton éppen ezért megállapodást kötött a Design Kft-vel, a bontott anyagok elszállítását és ártalmatlanítását engedéllyel és szakszerűen végző céggel. E megállapodás értelmében a piaci árakhoz képest rendkívül kedvezményes áron vehetik igénybe a lebontott azbeszt pala vagy bitumen zsindely, mint veszélyes hulladékszállítás és ártalmatlanítási szolgáltatást azok, akik a tetőjüket a Creaton kerámia tetőcserepeivel, vagy környezetbarát szálcement Eternit síkpalájával tervezik felújítani.

Több mint 100 tetőfelújítónak segített a Creaton!

A Creaton a piacon egyedüliként idén tavasszal vezette be kedvezményes veszélyes hulladék elszállítási szolgáltatását a termékeit vásárlók számára.

A Creatontól veszélyes hulladék elszállítást igénylő mára több mint 100 tetőfelújító véleménye alapján, a cég ezzel nem csupán felhívta megoldandó feladatukra a figyelmet, de igazán hiánypótló szolgáltatásával valódi segítséget is jelentett számukra. A folyamat ugyan elsőre talán bonyolultnak tűnik, mégsem az. Jóllehet a hulladék szállítását nem a Creaton végzi, mégis a Creaton honlapján keresztül egyszerűen elindítható és már csak a folyamatban leírt lépéseket kell követni.

A cég számára minden területen, így az általa gyártott termék teljes életciklusa során fontos a környezettudatos magatartás. A tetőcserép teljes életciklusa az alapanyag kitermelésétől az agyagbányák rekultiválásáig és a termék újrahasznosításáig vagy lebomlásáig tart. Jóllehet nem a cég által gyártott termék környezettudatos kezeléséről van szó, de így ez a szolgáltatás megfelel a vállalat üzleti magatartásának.

Aki tehát élni szeretne a lehetőséggel, annak érdemes a cég honlapján található dokumentációt alaposan áttanulmányoznia, de akár telefonon vagy e-mailen segítséget is kérnie.

Creaton tetőcsere

5 válasz a Creaton veszélyes hulladék szállítási szolgáltatása kapcsán gyakran feltett kérdésekre

  • A Creaton ezt a szolgáltatást a tetőfedő anyagot gyártók között egyedüliként nyújtja a tetőfelújítók számára.
  • A Creaton veszélyes hulladék szállítás nem akció, hanem a cég szolgáltatása, így annak igénybe vétele nem kötődig határidőhöz.
  • A veszélyes hulladék elszállítását nem maga a Creaton végzi, hanem azt csak közvetíti. A szállítás a Creatonnal együttműködési megállapodást kötött Design Kft. feladata, így a tetőfelújítók a szolgáltatást a Creatonon keresztül a Design Kft-től rendelik meg és veszik igénybe.
  • A Design Kft. az ország bármely pontjáról azonos és a piaci ár alatti, igen kedvező áron szállítja el és semlegesíti a tetőről lebontott veszélyes hulladékot.
  • A Design Kft. kedvezményes áru szolgáltatását a Creaton termékekkel felújítók vehetik igénybe, legyen a felújításhoz választott tetőfedő anyag Creaton kerámia tetőcserép vagy a Creaton által forgalmazott Eternit szálcement pala.

További információ, a folyamat leírása és igénylés a www.creaton.hu/veszelyeshulladekszallitas oldalon.

Népszerűek a témában

7 érv a beton tetőcserép mellett

Zöld útra áll az építőipar?

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Ez is érdekelhet

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

Mit jelent az okosotthon?

Hogyan válassza ki a legjobb szabadon álló kádat?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Tetőfedés A-tól Z-ig, a tervezéstől a kivitelezésig. Kérdezzünk a szakértőtől!

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

A csillagok nemcsak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg a BMI Bramac Star tetőcserepeket!

Pala helyére pala? Tetőfelújítás szép és könnyű anyaggal

Elérkezett a családi házak ideje - Akár 7 millió forint az energetikai felújításokra!