Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Legyen az otthonunk valóban okos! - Új Grenton Multisensor

Belegondoltunk abba, hogy a már ismert innovációkon túl mi minden férhet még egy okosotthonba? A válaszban sokat segíthet, ha közelebbről megismerkedünk a Grentonnal, mely hatalmas lépést tesz az otthonunk okossá formáláshoz!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.
Grenton Multisensor

A modern érzékelőkkel felruházott Grenton Multisensor innovatív kiegészítője a Grenton eszközparkjának, lehetővé teszi az otthoni környezetünk biztonságosabb és kényelmesebb monitorozását, illetve vezérlését. A Multisensor egy infravörös (IR) adó-vevőt is tartalmaz, melynek segítségével megvalósíthatjuk az otthonunkban található infrás eszközök - a TV, a Hi-Fi, vagy a klímaberendezés - vezérlését.

Grenton Multisensor

Grenton okosotthon-rendszer új funkciókkal kiegészítve

A sokoldalú és intuitív kezelőfelülettel könnyen és gyorsan vezérelhetünk egy-egy eszközt vagy akár az egész lakást. A Grenton Multisensor a szenzorainak köszönhetően számos környezeti paramétert is szolgáltat:

  • infra érzékelő
  • hangérzékelő
  • CO2 érzékelő
  • levegőminőség érzékelő (TVOC)
  • páratartalom érzékelő
  • légnyomásérzékelő
  • hőmérséklet érzékelő
  • fényerő érzékelő.
Grenton Multisensor

Grenton mindennapi használatban

Íme, néhány példa arra, hogyan könnyítik meg a különböző szenzorok a mindennapi életünket:

IR adóvevő

  • Az eszközben található infra adóvevő segítségével elvégezhetjük, illetve automatizálhatjuk a korábban távirányítókkal, manuálisan végzett feladatokat. Előre programozhatjuk a klímaberendezést, vagy kikapcsolhatjuk a TV-t, hazaérkezésünkkor a Hi-Fi bekapcsolásával halk zene fogad.

Hangérzékelő

  • A hangérzékelő segítségével leengedhetjük a redőnyöket, így a külső zajokat kizárhatjuk a lakásunkból, pl.: viharos időjárás vagy erős városi forgalom esetén.

CO2 és levegőminőség érzékelő

  • Ezen szenzorok segítségével a Grenton képes felismerni az adott helyiségben a levegő minőségét. Amikor ez egy előre definiált érték alá esik, akkor a rendszer beindítja a szellőztető berendezést, ezáltal frissíti a levegőt.

Páratartalom érzékelő

  • Előfordulhat, hogy meleg nyári napokon magasabb a lakás a páratartalma, különösen eső után, vagy ha odabent teregetünk. Ekkor a klímaberendezés automatikus bekapcsolásával párátlaníthatjuk és lehűthetjük a lakás levegőjét. Ha a levegő túl száraz, akkor a rendszer bekapcsolhatja a párásító berendezést.

Légnyomás érzékelő

  • A légynyomás megváltozásakor az érzékelő gyorsan reagál az időjárás változás előjeleire. Figyelmeztet, ha jön a front, vagy eső lesz, és a rendszer segítségével felkészülhetünk mindezekre: a napellenzőket/árnyékolókat automatikusan zárja, leengedi a redőnyöket, és leállítja a kerti locsolóberendezést.

Hőmérséklet érzékelő

  • Segítségével az otthonunk egy professzionális, termosztáttal ellátott rendszerként automatikusan szabályozza a fűtést és a légkondicionálást, folyamatosan gondoskodva a számunkra megfelelően komfortos környezetről.

Fényerő érzékelő

  • A fényerő érzékelőnek köszönhetően a rendszerünk automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz. Ezzel még a fűtés/hűtés számlát is csökkenthetjük. Télen, ha a nap besüt, a rendszer visszaveszi a fűtést, kihasználja a helyiségbe érkező nap hőenergiáját. Nyáron, amikor dolgozik a klíma és besüt a nap, a rendszerünk leengedi a redőnyt, ezzel is megelőzve a belső terek túlmelegedését. Alkonyatkor a redőnyöket automatikusan leengedi, a szükséges lámpákat pedig felkapcsolja.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Technikai információk

A Multisensor fizikai kialakítását tekintve hasonló a már jól ismert Smart Panelhez, befoglaló méretei, csatlakoztatási és rögzítési módjai azonosak.

Grenton Multisensor
Grenton Multisensor
Népszerűek a témában

Különleges design és technológiai sokoldalúság – kapcsolók és vezérlők nem csak okosotthonokhoz

Mit jelent az okosotthon?

6 tipp, mely segít a villamosenergia fogyasztás csökkentésében