Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az író a könyvben az elmúlt 20 év több ezer sikeres konzultáció és helyszíni bejárás tanulságait adja át egyszerű olvasmányos formában. Ha valaki, akkor ő biztosan kompetens abban, hogy megválaszolja az elektromos fűtéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseinket. Felkészült rá, hogy kiderüljön, hogy az elektromos fűtési rendszer lehet az ön számára is leginkább kedvező megoldás? El is áruljuk, miért!

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Elektromos fűtés mint olcsó megoldás?

Czinege Károly kategorikus véleménye, hogy az elektromos fűtés nem drága, sőt sokszor az egyetlen igazán odaillő megoldás, amely egyszerűen és olcsón kivitelezhető. A cikkben a könyv fontos gondolataiból mutatunk be párat, a teljesség igény nélkül.
Ha bármely kérdés/válasz részletesebben érdekli, kattintson és olvasson bele a könyvbe.

Az elektromos fűtés a jövő megoldása!
Az elektromos fűtés a jövő megoldása!

Ízelítő a könyvből

A 190 oldalas könyvet nem fért volna bele ebbe a cikkbe, de álljon itt a tartalomjegyzékből néhány igen fontos fejezetcím, melyek tartalmát nagyon ajánlott lenne megismernie annak, aki fűtésváltásban, korszerűsítésben gondolkozik:

  • Megrázó igazságok, vérlázító tévhitek a fűtésekről
  • Mennyire veszélyes a gázkazán?
  • Egyszerűen disznóság lenne elhallgatnom, hogy a gázkazán naponta hűti a házat!
  • A csúf igazság a hagyományos gázkazánok, konvektorok igazi hatásfokáról
  • Tényleg jó lesz, ha kondenzációsra cseréljük a kazánt?
  • Miért egetverő hazugság a kondenzációs kazánok 100% feletti hatásfoka?
  • Érdemes-e jó drága falfűtést kiépíteni?
  • Akkor most kavarja a padlófűtés a port, vagy nem kavarja?
  • Gerjeszt egyáltalán elektroszmogot az elektromos fűtés?

A teljes könyvet tehát itt ismerheti meg.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Milyen a korszerű fűtési rendszer?

“Fűtésspecialistaként akkor tartok gazdaságosnak egy fűtést, ha a beruházása megfizethető, a működési költsége vállalható, és lehetőleg kevés karbantartás/hibalehetőség mellett, sokáig üzemel. Ezekben a kritériumokban pedig szerintem verhetetlen a magas komfortot biztosító elektromos padlófűtés. - mondja Czinege Károly. - Egy jól kialakított és vezérelt elektromos fűtés működési költsége nem feltétlenül több, mint egy jelenlegi gázos fűtésé, miközben a kialakítása jellemzően lényegesen olcsóbb, hiszen nincs gázterv, gázkazán, kémény, vételi- és üzembe helyezési költség. Hiszen a tulajdonosokat értelemszerűen mindig a beruházási és a működési költség együtt érdekli.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Érdemes a gázkonvektort elektromos fűtésre cserélni?

Mindenképpen! A gázkonvektor működésére – annak borzalmasan alacsony hatásfoka miatt - abszolút nem igaz – az amúgy közkeletű, de fals “igazság” – hogy az elektromos fűtés háromszor drágább, mint a gáz. A konvektor hatásfokát átlagosan 55-65%-nak vehetjük, tehát ha ezzel fűtünk, akkor a jelenlegi számlák minden 1 000 Ft-jából 350-450 Ft-t egyszerűen kidobunk!

Ha érdekli a váltás lehetősége, kattintson!

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Kinek, milyen energetikai besorolásnál ajánlott az elektromos fűtési rendszer használata?

“Az elektromos fűtések méretezésénél ugyanúgy járunk el, mint bármely más fűtésmódnál, vagyis az adott épület vagy helyiség hőveszteségéből indulunk ki, tehát nem az energetikai besorolásból. Bárkinek meggondolandó az elektromos fűtés valamely típusának kiépítése, hiszen pl. ma már az infrafűtés úgy van jelen a köztudatban, mint a gáz-, központi-, vagy fafűtésű rendszerek jelentőségteljes alternatívája, hiszen ez a technológia kellemesebb környezetet, és gazdaságosabb üzemeltetést eredményezhet társainál.”

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

A hőszivattyú jó megoldás?

“Nem érdemes bedőlni azoknak a tanácsoknak, amelyek csak a működési költségek – pl. COP érték – összehasonlítása alapján akarnak megvetetni valami jó drága berendezést. Kiemelten fontosnak tartom a működési költségek mellett a bekerülési- és a karbantartási költségek összehasonlítását is, hiszen ezt is mind a tulajdonos fizeti. Csábítóan mutat a hőszivattyú alacsony üzemelés költsége, csak kevesen tudják, hogy ehhez hozzá kell számolni a kötelező évenkénti karbantartás legalább egyszeri – ha hűtésre is használva van, akkor kétszeri, jelentős költségét! Ezeket is figyelembe véve egy alacsony hőigényű háznál a hőszivattyú beruházása szinte soha nem térül meg. A megtérülés pontos számai a könyvben olvashatók.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Az elektromos- és a gázos fűtés reális költség-összehasonlítása

A korszerű elektromos fűtésekről valószínűleg mindenki tudja amellett, hogy a legtisztább fűtés és megújuló energiával is kiszolgálható, hogy közel 100%-os hatásfokúak, mert a villamos áram csak hővé alakul, semmi más nem keletkezik. Bármilyen típusú gázfűtés hatásfokát soha sem tekinthetem 100%-nak, hiszen a legkorszerűbb kondenzációs kazán is csak maximum 92%-t érheti el, de ha nem tud kondenzációsan működni, akkor hatásfoka legalább további 8%-al romlik. A gázos fűtések hatásfokáról bővebben a könyvben írok, itt olvasható „Miért egetverő hazugság a kondenzációs kazánok 100% feletti hatásfoka?” A fentieket figyelembe véve már régen megdőlt az a régi tévhit, hogy az elektromos fűtés csak drága lehet. Egy korszerű elektromos fűtés olcsóbb üzemeltetésű lehet, mint az azonos körülmények közt üzemelő elavult kazán, vagy konvektor. Mivel az elektromos fűtés kialakítása lényegesen olcsóbb bármely gázos rendszernél, akkor a megmaradt pénzből napelem-rendszert építhetünk ki, amivel csökkenthetjük az üzemelési költségeket is. Áramot még mindig egyszerűbb otthon termelni, mint gázt!

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Hogyan tudunk a napelemmel nyáron megtermelt árammal télen gond nélkül fűteni?

Az áramszolgáltató a napelemek telepítése után úgynevezett ad-vesz mérőt telepít a villanyóraszekrénybe. Ez az óra méri a hálózatról elfogyasztott és a hálózatba visszatáplált áram mennyiségét.

A napelem nyáron termel többet, hiszen több a napsütéses órák száma, magasabban jár a nap. Ekkor az aktuálisan el nem használt áram bekerül a hálózatba és máshol használódik el, ilyenkor gyarapszik az “árambetét”. Télen, amikor sötét van, és fűtésre is használjuk az áramot, visszaveszünk a nyári „árambetétből”. Mindegy mikor van a leolvasási idő, az év egy részében pluszban, télen mínuszban vagyunk, a lényeg az éves “árambetét” kiegyenlítődése. Jól méretezett rendszernél a nyáron felépített “árambetétet” télen lenullázzuk, de az elszámolásnál nem kell fizetni. Akkor jól méretezett az elektromos fűtés és a napelem, ha a fűtési költség kevesebb, mint a kábeltévé előfizetés.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

5 rövid, egyszerű kérdés, hogy eldönthessük, nekünk való-e az elektromos fűtés

A könyvben a következő 5 rövid kérdést teszem fel, és válaszolom is meg:

  • fő-, vagy kiegészítő fűtést keresünk?
  • mekkora a szoba (vagy szobák) alapterülete, amit fűteni szeretnénk?
  • a jelenlegi villamos hálózata elbírja az újonnan jelentkező terhelést?
  • mennyire korszerű/energiatakarékos a ház?
  • mennyire fontos a fűtésbiztonság, a kényelem, a távolról vezérelhetőség?

A kérdések azért fontosak, mert mindenkinek egyedi háza/életvitele/hőigénye stb. van, és ezek alapján kell eldönteni, ténylegesen mire van szüksége. A válaszok ezen a honlapoldalon olvashatók el.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

8 + 1 leggyakoribb kérdés és válasz az infrafűtéssel kapcsolatban

1. Az infrapanelek a tárgyakat is felmelegítik? Azok nem melegedhetnek túl?

Érintésre a lakásunk tárgyai nem lesznek érezhetően melegebbek a levegő hőmérsékleténél, ugyanis egy helyiségben mindig működik a hő-kiegyenlítődés. Az infrasugárzás inkább az élő szöveteket – embereket – melegítik fel, ezért érezzük még alacsony léghőmérsékletnél is komfortosan magunkat.

Infrapanel
Infrapanel

2. Le lehet-e barnulni az infrafűtés hatására?

Igaz, hogy az infrafűtés hasonló a Nap melegéhez, de azokat az ultraibolyának nevezett fénysugarakat, melyek a barnulásért felelősek, az infrapanel nem sugározza.

3. Ha a meleg levegő felfelé száll, akkor mégis hogyan fűti fel a – jellemzően plafonra szerelt – infrapanel a teljes lakóteret?

A panelekből kiáramló infravörös sugárzás jelentős része 7-10 mikrométeres hullámhosszú, tehát a hosszúhullámú infravörös tartományban van. Ez az a tartomány, ami átviteli közeg nélkül szállítja a hőt, mint ahogyan a Nap is sugározza a Földre. Az infrapanelek kialakítása olyan, hogy a készülék felületéről a sugárzás szélesedő tölcsér alakban teríti be az alatta levő felületet. Természetesen nagyobb alapterületű szobában, ahol a cél az egységes komfortérzet, sosem egyetlen infrapanel elhelyezését javasoljuk. Azt is érdemes tudni, hogy az infrapanelek nem sugárzó oldalán úgynevezett hő tükör és hőszigetelés is van, ami azt a célt szolgálja, hogy a meleget lehetőleg csak a megfelelő irányba sugározzák.

4. Nem káros az infrafűtés által kibocsátott sugárzás?

A Nap is infravörös sugárzással melegít minket, és ez egyáltalán nem káros, éppen ellenkezőleg. Az infrafűtésnek élettanilag számos pozitív hatása ismert, például kellemesen stimulálja a bőr vérellátását, nem befolyásolja a levegő páratartalmát, és nem kavarja a port.

5. Az infrapanel felületére por rakódhat le, meggyulladhat?

Az infrapanel felülete max. 90-95 fokos, így semmiféle tűz- vagy égésveszély nem áll fenn. Továbbá az infrafűtések felülete takarítható, így még a nem kívánt porcicákat is bárki könnyedén eltávolíthatja.

6. Hogyan számolhatom ki az árat, ha infrafűtésre térnék át?

Kérjen árajánlatot elérhetőségünkön!

7. Áramszünet esetén lesz-e fűtésem?

Őszinte leszek, sajnos nem. Talán ez az egyetlen olyan dolog, ami az infrafűtés ellen érv lehetne. Ám, ha jobban belegondolunk, akkor áramszünet esetén a központi fűtés keverő-szivattyúja sem forgatja a meleg vizet, és a gázkazán sem indul el. Szerencsére ma már ritka a hosszan tartó áramszünet, így a jól hőszigetelt lakás biztos, hogy nem fog egyhamar kihűlni. Az áramszünet kivédésének szinte egyetlen módja – a hagyományos kályhában történő fűtésen kívül – az elektromos hőtárolós padlófűtés, a mely nagy mennyiségű betonban tárolja a talpunk alatt a meleget, így a ház 2 nap áramszünet alatt sem hűl ki igazán.

8. Fürdőszobába tehetek-e infrafűtést?

Természetesen igen, csupán a fröccsenő víztől, vízsugártól célszerű óvni az infrafűtések felületét, ezért praktikus ezt is a mennyezetre, vagy magasan az oldalfalra helyezni.

+1 És a ráadás, hogy sokkal könnyebben dönthessen: kell nekünk infrafűtés?

A Czinege és Fiai Kft. által forgalmazott infrapanelek megfelelnek a vonatkozó EU normatíváknak és a szükséges bizonylatokkal rendelkeznek. Cégünk húsz éve foglalkozik elektromos fűtések forgalmazásával, szakértelmünk biztos alapokon áll. Önnek mást sem tennie, mint meglátogatni a bemutatótermünket. Az a néhány perc, kötelezettségektől mentes beszélgetés nem kerül semmibe, és biztos vagyok benne, hogy két évtizedes, fűtési területen szerzett szakértelmemmel tudunk önnek segíteni abban, hogy megtalálhassa a leginkább ideális fűtési megoldást. Próbálja ki a különböző infrafűtő típusokat, és vigye haza, amit kiválasztott. Bemutatótermünkben, a Budapest. XIII. ker. Teve utca. 9/b szám alatt, munkanapokon 8 tól-17-ig várjuk.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Ha – „CSOK"-ból – építünk, mivel érdemes fűteni?

A könyvben található két összehasonlító táblázat, amely segít eligazodni a mostanában jellemző fűtési módok teljes – bekerülés és működési - költségei között. Mindkét táblázatban családi házat vettem alapul, ami a 2018-ban érvényben lévő energetikai előírások szerint készülne. Az első táblázatban egy 80 m2-es, a másodikban egy 160 m2-es ház szerepel, mindkettőben ugyanazokat a fűtési megoldásokat hasonlítottam össze. Csak klímával történő fűtéssel nem kalkuláltam, mert meggyőződésem, hogy kizárólagos fűtésként nem tudja adni azt a lakókomfortot, mint a hagyományos megoldások. Az összehasonlító táblázatot tartalmazó könyvet itt ismerheti meg.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

„Okos” otthonba is integrálható az elektromos fűtés?

Egyértelmű, hogy igen! Az elektromos fűtés ugyanis a legjobban szabályozható fűtési forma. Az “okos” rendszerbe integrált termosztátokkal vagy egyszerűen bármely wifis rendszerrel szobánként dönthetjük el, milyen hőmérsékletet akarunk. Ezen rendszernek köszönhetően a vezérlés természetesen távolról is történhet.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Mi az összefüggés a fűtés, a hőhidak, a penészedés és a szellőztetés között?

A legfontosabb gondolat: a penész megjelenéshez 3 feltételnek kell teljesülnie: megfelelő hőmérséklet, táplálék és nedvesség. A lakásokban a hőmérséklet az év 365 napján megfelelő. A penész mindig elég táplálékot tud szerezni a levegőből, akár egy tapétából. Tehát egyedül a falon kicsapódó nedvesség léte vagy hiánya dönti el, hogy könyörtelenül/visszatérően penészes lesz-e a lakás vagy nem!

Mivel a penészedés kérdése rendkívül összetett, az erre vonatkozó fejezetben a következő gondolatokat mutatom be:

  • Mi a hőhíd és jellemzően hol van a lakásban?
  • Mi az, hogy harmatpont és miért kell erről tudni?
  • Mi az ideális páratartalom a lakásban, és honnan tudhatjuk, ha egészségtelenül magas?

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Honnan keletkezik a pára a lakásban?

A gyomorgörcsöt okozó dilemma: párásító vagy páraösszeszedő gépet kell venni?
Miért lehet veszélyes a gyerekorvos tanácsa?
Ezt biztosan nem gondolta, de pénzt veszíthet, ha nem szellőztet!
Vigyázat! Ne essünk a köd csapdájába!

A teljes cikk itt olvasható!

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Klímával fűteni? Avagy, hogyan esik a gyönyörű elmélet a könyörtelen gyakorlat kútjába?

Biztosan ön is hallott már valamelyik mindenhez értő ismerősétől arról, hogy ő bizony klímával fűti a lakását, ezreket spórolva ezzel a gázszámláján. Kétkedve fogadta a dicshimnuszt? Jól tette, de nem biztos, hogy azért, amiért gondolja.

Amikor a klímaberendezést fűtésre használjuk, tulajdonképpen egy hőszivattyút üzemeltetünk. A hőszivattyú a környezet azon hőjét használja fel fűtésre, ami a természetes hőforrásban – pl. levegőben - tárolódik. A hőszivattyú jósági fokát – COP érték - az alapján határozzuk meg, hogy a működésébe befektetett villamos teljesítményhez képest mennyivel több hőteljesítményt állít elő. A reklámokban mindig a lehetséges legnagyobb COP értéket fogják megadni, de nem árt tudni, hogy ez csak a fűtési szezon kis részében lesz igaz! Mivel a COP érték hőfokfüggő, alacsony külső környezeti hőmérséklet mellett az értéke drasztikusan csökken és – típustól függően különböző mínusz-értéknél – egyszer csak vége lesz a fűtésnek.

Szögezzük le tehát, hogy egy lakást ma még balgaság lenne kizárólag klímával felfűteni, a következő praktikus okok miatt is. Mégis kinek van a házában minden helyiségben klímaberendezése? Tudta, hogy nagyobb szobák esetén több beltéri egység szükséges? (Radiátorból sem egy kell.) Azt pedig felejtsük el, hogy egyetlen kültéri egység legyen, mert, ha az akár ideiglenesen is elromlik, 2 hét is lehet, amíg a szerelő kijön!
Tehát csak klímára nem hagyatkozhatunk lakásunk fűtésének tervezésekor! Kell egy másik, megbízható rendszer is, ami nyugodtan lehet elektromos!

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Elbírja a jelenlegi hálózat, ha elektromos fűtésre szeretnénk átállni?

Ha csak egy hordozható elektromos fűtést veszünk, az biztosan nem okoz gondot, mert annak annyi vagy kevesebb az áramfogyasztása, mint egy vasalónak, hajszárítónak. Ha ezek sem használhatók otthon, akkor más gond van, amit ettől függetlenül is meg kell oldani. Ha azonban nagyobb elektromos fűtési teljesítményt kívánunk üzemeltetni, akkor már számolni kell. Első lépésként próbáljuk felmérni a jelenlegi elektromos fogyasztók teljesítményét. A készülékeken rajta van a mértékegysége watt/kilowatt. Ha pl. összeszámolunk 8 kW teljesítményt, annak egy időben történő üzemeléséhez kb. 32 amper szükséges. Jelenleg – 2019-ben – 32 amper mindenkinek alanyi jogon jár, ha többet akarunk, akkor amperenként egyszeri hálózatfejlesztési díjat kell fizetni az áramszolgáltatónak.

Sokszor összeszámolhatunk persze 8 kW-nál nagyobb teljesítményt is egy lakásban, de biztosan nem megy minden elektromos fogyasztó egy időben, így kevesebb is elég lehet a 32 ampernél. A 32 amper mindegy, hogy egyetlen fázison vagy 3 fázison összesen áll rendelkezésre. Ha benézünk a villanyóraszekrénybe, akkor kiderül, mekkora amperszámunk van, mert a villanyóra mellett/alatt kismegszakítók/biztosítékok vannak, és ezekre rá van írva mekkora amperszámra méretezettek. 10, 16, 25, 32 amper a leggyakoribb érték.
Ha teljes átállásban gondolkozik, vagy újat épít, akkor legjobb, ha szakemberhez fordul és ingyenes ajánlatot kér.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Jogosan merül fel a kérdés, hány évig működik az elektromos fűtés? Mennyi a szervizigénye?

Az elektromos fűtőkészülékek/infrapanelek jellemzően nem tartalmaznak mozgó/kopó alkatrészeket, így hasznos élettartamuk szinte örök. Mivel felépítésük rendkívül egyszerű, nincs szervíz igényük sem. A padlófűtésekhez általánosan használatos fűtőkábelek/fűtő szőnyegek pedig a járófelület alatti betonba, ragasztóba kerülnek, ezek élettartama megegyezik a lakásaink falába húzott villamos vezetékével, tehát túlél bennünket. Személyesen 1982-ben csináltam az első elektromos padlófűtést a fűtőkábeleinkkel, ami azóta is karbantartás, és bármilyen felújítási költség nélkül hibátlanul üzemel. Kérem, hívjon fel, akinek 37 éves 99%-os hatásfokkal működő másféle fűtése van!

21 éve kereskedek az elektromos fűtések legszélesebb választékával. Jelenleg 14 gyártó, nagyságrendileg 300 termékét kínáljuk a hozzánk fordulóknak. Az általunk forgalmazott termékek természetesen hosszú garanciával vásárolhatók meg. A részletekért látogass el exkluzív bemutatótermünkbe Bp. XIII. kerület, Teve u. 9/b szám alá. Nyitva hétköznap 8-17-ig. tel: 061-13139119 A tevékenységünket munkatársaimmal saját családi nevünk alatt végezzük, amit érdeklődőink esetleges becsapásával csak egyszer lehetne lejáratni. Kínosan ügyelünk ennek elkerülésére, ami nagy megnyugvást ad a hozzánk fordulóknak.

Elérhetőségeink ide kattintva.

Érdekel a könyvTermékek az elektromos fűtéshez

Népszerűek a témában

Radiátor vásárlás: minőségtől az árazásig

Mit tehetünk túlmelegedés ellen? A beltéri klíma javítása energiahatékony módon

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Ez is érdekelhet

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

„A tábortűz ihlette” - Fedezze fel a Planika modern design kandallóit!

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

Mit tehetünk túlmelegedés ellen? A beltéri klíma javítása energiahatékony módon

10 érv a sugárzó fűtés mellett

Termosztáttal alacsonyabb lehet a rezsi számlánk - Nélkülözhetetlen eszköz az otthoni energiahatékonysághoz

A külső vagy a belső számít igazán? – A legfontosabb szempontok klímaválasztás során

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

A fafűtéses rendszerek előnyei – Kandalló, faelgázosítós kandalló, vízteres és légfűtéses lehetőségek

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Megnyílt a Zehnder új bemutató- és oktatóterme

Természetes elegancia a fürdőszobánkban: STONELINE kőhatású, elektromos radiátor

Zöld útra áll az építőipar?