Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Ha úgy dönt, hogy új garázskaput vásárol, számos dolgot figyelembe kell vennie. Napjainkban a garázskapuk széles választéka létezik, amelyek ötvözik a funkciót, a megjelenést és a biztonságot. Annak érdekében, hogy garázskapu vásárlásakor ne veszítse el az átláthatóságot, összeállítottunk egy kompakt listát a garázskapukkal kapcsolatos összes fontos részletről.

Garázskapuk típusai - melyik kapu típus a legmegfelelőbb?

A garázskapukat elsősorban szekcionált kapukra, billenőkapukra és redőnykapukra osztják. A szekcionált kapuk vagy eltűnnek a garázs mennyezete alatt (mennyezeti szekcionált kapuk), vagy a garázs belsejében, oldalra tolódnak (oldalra futó szekcionált kapuk). Az úgynevezett mennyezeti szekcionált kapuk egyedi kapuszelvényekből állnak, amelyek egy vezetősín segítségével felfelé mozognak. Ez azt jelenti, hogy nem foglalnak helyet a kapu előtt, így egy második autó közvetlenül előtte parkolhat. A mennyezeti szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak. A mennyezeti szekcionált kapu számos előnye miatt különösen népszerű az építtetők és a háztulajdonosok körében.

Ha a garázs mennyezetét szabadon kell hagyni, mert például a téli, vagy vízi sportok tartozékának tárolására van szükség, kétféle ajtótípus jön szóba: oldalra futó szekcionált kapuk, amelyek a kapunyílás melletti fal mentén haladnak, vagy redőnykapuk, amelyek közvetlenül a kapunyílás fölött egy tengelyen vannak feltekerve. Mindkettő jó (redőnykapu) és nagyon jó (oldalra futó szekcionált kapu) hőszigetelést és különböző kialakítási lehetőségeket kínál.

A billenő kapuk olyan olcsó kapumegoldások, amelyeknél nyitáskor a teljes kapu a garázs mennyezete alá billen. Ezek viszonylag rosszul szigeteltek, és a garázs előtt szabad helyet kell hagyni, úgyhogy a közvetlenül a garázs előtti térnek szabadnak kell maradnia. A formatervezés tekintetében a billenőkapuk lehetőségei korlátozottabbak. A garázskapuk közül egyedülálló a homlokzati ajtó, mivel a ház homlokzatának anyagával burkolható, és így szinte láthatatlanul integrálódik az épület kialakításába.

Hörmann szekcionált garzáskapu, távirányítással”

Garázskapu anyaga: fa vagy acél?

A garázskapuk jellemző anyagai a fa és az acél. A valódi fa garázskapuk különböző kivitelben kaphatók, és nagyon jól illeszkednek a sok faelemmel rendelkező házakhoz. Mivel a fa természetes anyag, a fából készült garázskapuk nagy karbantartást igényelnek és viszonylag drágák. A fából készült garázskapuk rendszeres karbantartása ezért különösen fontos, hogy a fa tartósan védve maradjon.

Az acél garázskapuk robusztusok és tartósak. A tűzihorganyzott anyag és a kiváló minőségű poliészter alapozó bevonat mindkét oldalon biztosítja, hogy az eső egyszerűen leperegjen, és véd a rozsda ellen is. Az acél szekcionált kapuk jó, illetve nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek, és számtalan tervezési lehetőséget kínálnak, valamint könnyen tisztíthatók. Katalógusainkban további részleteket talál a billenőkapukról, a szekcionált garázskapukról és az oldalra futó szekcionált kapukról.

Garázskapu szigetelés - Miért fontos?

A szigetelés kérdése különösen fontos, ha a garázs közvetlenül a ház mellett van, vagy műhelyként vagy hobbi helyiségként használják. A duplafalú szekcionált kapuk nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a stabil kapulapnak köszönhetően rendkívül halkan működnek, ami különösen fontos a koncentrált munkavégzés során. A kiegészítő műanyag profilok minimálisra csökkentik a fal és a keret közötti hőhíd kialakulását. Az ilyen profilok további 15%-kal javíthatják a szigetelést.

Garázskapu meghajtások: az automata garázskapuk előnyei

Az automatikusan működő garázskapu meghajtással különösen kényelmesen nyithatja és zárhatja garázskapuját a kézi jeladóval, kódgombbal vagy ujjlenyomatleolvasóval. A Hörmann BlueSecur alkalmazás segítségével Bluetooth-on keresztül okostelefonnal is nyitható. A Hörmann minden egyes meghajtásába integrált HCP interfésznek köszönhetően az ajtó külső Smart Home rendszerekkel, például a Homematic és a Delta Dore rendszerekkel is hálózatba kapcsolható. Ezenkívül a garázskapu meghajtások nagyobb biztonságot nyújtanak a betörésekkel szemben, mivel egy biztonsági berendezésnek köszönhetően gyakorlatilag nem lehet kinyitni őket, amikor zárva vannak. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy olyan felemelésgátló eszközzel rendelkezzen, amely áramkimaradás esetén is működik.

A Hörmann szakképzett partnerei tanácsot adnak és elvégzik a beépítést

Ebben az áttekintésben megmutattuk, mire kell figyelnie, amikor garázskaput vásárol. Ez könnyebbé teszi a megfelelő garázskapu kiválasztását. A Hörmann szakértő partnerével pedig pontosan megbeszélheti, hogy milyen követelményeket támaszt új garázskapujával szemben. Egyébként a garázskapu kiválasztása után szakképzett partnereink is elvégzik a kapu beépítését. Ez egy kényelmes megoldás, és biztosítja, hogy az ajtó megfelelően legyen beépítve.

Népszerűek a témában

Így találja meg a tökéletes garázskaput

Így tartsuk tisztán a garázskapunkat! - A Hörmann Hungária tippjei és tanácsai

Exkluzív, új felületek Hörmann gyűjtőgarázskapukhoz

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Hány kád kell a halálcsillagra?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Maximális rend a kert és a ház körül – Kerti tároló szerszámoknak, kerti bútornak, tűzifának

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Hörmann - Tervezzük meg garázskapunkat! – Útmutató lépésről lépésre

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

Hörmann garázskapuk és beltéri ajtók extra kedvezménnyel – Május 31-ig tart az akció!

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből – Fókuszban a beltéri és bejárati ajtók