Selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Elekes Attila

Lágy BWT selyemvízzel az energiatakarékosabb, kényelmesebb, egészségesebb otthonért!

Hallgassa meg a cikket MP3 formátumban!

A háztartási berendezések, valamint a víz- és fűtésrendszer élettartama nagy mértékben múlik a víz minőségén.

Key Visual selyemviz v5

Egy vízlágyító készülékkel nem csupán fürdőnket, konyhánkat varázsolhatjuk ragyogóvá, háztartási berendezéseink és fűtésrendszerünk épségét is megőrizhetjük és nem utolsó sorban bőrünket is kényeztethetjük.

 DSC5206

4

8851

A központi vízlágyító berendezéseket a lebegő anyagokat eltávolító vízszűrő után, a vízvezeték belépési pontja közelében építik a rendszerbe.

5

A lágy víznek köszönhetően megelőzhetők a vízkő okozta meghibásodások, az energiapazarlás, és a vízkőoldó vegyszerek kiiktatásával a környezetet is kevésbé terheljük.

6

8

A lágy BWT selyemvízhozzájárul, hogy bőrünk megőrizhesse természetes zsír- és nedvességtartalmát, hajunkat is selymes tapintásúnak, puhának érezhetjük, sőt, a ruháinkkaliskíméletesen bánik.

7

302BWT 29.7.16 KarinLohbergerPhotography 2

A selyemvíz alig hagy nyomot a fürdőszobán. Kevesebb súrolással és tisztítószerrel is ragyog minden.

9

A vízkőmentes fűtőszállal a mosógép energiatakarékosabban működik és a vízkő okozta problémák miatt sem kell többé mosógépszerelőt hívni.

11

A kávégép, a mosogatógép, illetve a vízforraló ugyancsak hatékonyabban üzemelnek. A mosogató tálca, apoharak, az evőeszközök pedig nem lesznek többé a vízkőtől fakók.

36841 14

Több idő jut önmagunkra és szeretteinkre, mert a BWT központi vízlágyító berendezésének használatával nem kell többé naponta, rutinszerűen eltávolítani a vízkövet a konyha és a fürdő kritikus pontjairól.

13

DSC 9200DSC6413

shutterstock 97701776

A víz keménysége a benne oldott kalcium- és magnéziumsók függvénye. Az ásványi anyagok kiválnak az oldatból, ami a rendszer legmelegebb pontján, a kazánban a legintenzívebb. A kalcium-karbonát alapú vízkő hőszigetelő hatása olyannyira jelentős, hogy 1 mm vízkőbevonat akár 10%-kal is csökkentheti a fűtés hatékonyságát.

 Salz Hochformat

15

Itt is érvényes tehát, hogy a megfelelő minőségű fűtővízzel csökkenhet az energiafelhasználás.

13777

Röviden összefoglalva: egyetlen jól átgondolt beruházással nem kevés bosszúságot, munkadíjat és alkatrészköltséget spórolhatunk meg.

DSC6413

BWT AG Logo

Kapcsolódó cikkek

Miért hasznosak a háztartási vízszűrők?

A vízszűrők, pontosabban a vízkezelő készülékek, többségében összetett feladatot látnak el. Ennél fogva különféle méretű és bonyolultságú vízkezelő készülékek szolgálnak a kis és nagy háztartásokban.

Családi ház felújítása 1. rész – Állapotfelmérés

Aki ház felújításba kezd, majdnem akkora fába vágja a fejszéjét, mint aki új házat épít. Kevésbé költséges ugyan, de az elavult rendszerek cseréje – a villamosságtól a fűtésen keresztül a vízig – legalább akkora munkával jár. Alaposan átgondolt és mindenre kiterjedő tervezés nélkül a végeredmény nem sok jóval kecsegtet. Egy felújításra szoruló házban ugyanis bőven számíthatunk kellemetlen meglepetésekre. Most induló sorozatunkban személyes résztvevői lehetünk egy felújításnak és lépésről lépésre követhetjük minden mozzanatát.

5 tipp a professzionális szigeteléshez

A professzionálisan megtervezett és kivitelezett szigeteléssel nem csak a gázszámla közel 50%-át, de rengeteg időt és sok bosszúságot is megspórolhatunk.

Érdemes figyelmet fordítani a tartalék fűtésre!

Ismerjük a mondást: ha valami tönkre tud menni, az tönkre is megy. Ha a leghidegebb téli napokban meghibásodik a gázkazán és nincs alternatív megoldás, úgy akár napokig is fűtés nélkül maradhat a lakás.

Költséghatékony pincefal

Január elsejétől költséghatékonyan szigeteljük épületeinket. Az előrelátók viszont már most a közel nulla energiaigényre terveznek. Mit jelent ez az építés kezdetekor? Hogyan kell a pincefalat hőszigetelni most?

Újgenerációs vízmelegítők: a hőszivattyús bojler

Már azt hihetnénk, hogy nincs mit tovább ragozni egy villanybojleren, tartály, fűtőszál és víz, ezzel kész. A fejlesztők azonban gondoltak egy nagyot és a legújabb rendkívül energiatakarékos hőszivattyú elvét belecsempészték egy ilyen villanybojlerbe, teljes sikerrel.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Háztartási vízszűrőkkel ízletesebb lesz a csapvíz

A csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is.

Infrafűtés! No, de mi az igazság?

Manapság ki ne hallott volna az infrafűtésekről? Ki ne hallotta volna, hogy az infrafűtés a jövő fűtéstechnikája, amely környezet-, pénztárca- és felhasználóbarát?! Sőt! Beépítése egyszerű, szinte csak be kell dugni a konnektorba és már működik is! De mit mond erről egy gépészmérnök, aki fűtési rendszereket tervez?

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár