Társasházak figyelem! Hitel negatív kamatra

A vissza nem térítendő támogatások körében, úgy tűnik, a társasházak mostoha sorsra jutottak. Maximum kamatmentes hitelhez juthatnak, de arra is pályázniuk kell. Társasházak számára azonban adott a lehetőség, hogy pályázat nélkül, néhány alapvető feltételt teljesítve igényelhető hitel, melyet megfelelően felvéve kevesebb lesz a visszafizetendő összeg.Ez a lehetőség nem ördögtől való, hiszen évek óta működő rendszerről van szó, csupán nem eléggé ismert.

Hitel társasházaknak

  • Régóta létezik kamattámogatott hitel társasházak számára, mely a BUBOR-hoz (budapesti bankközi forint hitelkamatláb) kötött referenciakamatozású. A BUBOR pedig jelenleg igen alacsony.
  • Létezik állami támogatás társasházak részére, melyet felújításra, korszerűsítésre, szigetelésre igényelhetnek mindenféle pályázat nélkül.
  • Az előbbi támogatás a lakóközösség összefogásával többszörösen is igényelhető és - bár elsőre furcsán hangzik - de magas betéti kamat is jár erre.
  • A műszakilag megfelelően elvégzett munkával jelentős fűtésköltség takarítható meg, ami jelentős pénzügyi előnnyel jár.
  • A lakások piaci értéke is jócsán megemelkedik – ez ugyancsak előnyös pénzügyileg.
  • Szebb, újszerűbb környezetet eredményez.
  • A hangszigeteléssel, nyílászárók cseréjével komfortosabb lakókörnyezet alakítható ki.


Nem kell a pályázati kiírást, utána pedig a bírálatot várni, és annak egységes és szigorú feltételeit telesíteni. A lakóközösseg saját igényei szerint végezheti el a munkálatokat.

Összegezve tehát:

a megfelelő módon, szakértő segítségével összeállított, kombinált pénzügyi konstrukciók jelentős pénzügy hasznot eredményeznek.

Selmeczi Róbert főtanácsadó
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkek

CSOK: 36 ezer családnak 87 milliárd forint támogatás

Mit sem veszített népszerűségéből a CSOK. Ezt támasztja alá, hogy 2016. decemberében 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződést, ez pedig rekord összegnek számít a program kezdete óta.

A CSOK bővítésének következményei: telek és ingatlan ár növekedés

Cikkünkből megtudhatja, milyen mértékű ingatlan és telek ár változásra lehet számítani az ország egyes területein a nagy keresletnek köszönhetően.

Az éves szinten hiányzó 25 ezer lakóingatlan

Az „Évente 25 ezer új lakóingatlan hiányzik a magyar piacról”címmel március 22-én megrendezett sajtótájékoztató az ingatlanpiac múltbéli, jelenlegi és várható helyzetéről, változásairól informálta a sajtó képviselőit.

CSOK igénylők körének bővítése

Novák Katalintól (Ifjúság és Családügyi Államtitkár) megtudhattuk, hogy a kormány további módosításokat tervez a CSOK programmal kapcsolatosan.

CSOK – tudnivalók a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről

Hazánkban az elmúlt időszak legfontosabb kérdésköre az otthonteremtés, kedvezmények, adócsökkentés és az építésügyhöz kapcsolódó eljárások egyszerűsítése volt. Ezt öleli fel a Családosok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK.

A kezesség

Különösen hitelek kapcsán nagyon elterjedt, hatékony mellékkötelem a kezesség. Miként a zálogjog, ez a kötelezettség is alapulhat a felek akaratán, de létrejöhet jogszabály rendelkezése alapján is.

Egyedi hőmennyiség-mérés távfűtéses lakásokban

A távfűtés ideális körülmények között környezetbarát és akár a leggazdaságosabb fűtési mód is lehetne. Az ideális megoldás része az egyedi szabályozás és az egyedi hőmennyiség-mérés.

Szarufák fölötti hőszigetelés

Hazánkban a legtöbb családi ház, társasház magas tetővel épül. Ezek a hagyományos tetőszerkezetek illenek a tájba, lakókörnyezetünkbe, de általában a fokozott energetikai követelményeknek már nem felelnek meg. Tető építésekor, tetőtér-beépítés során vagy tetőfelújításhoz új hőszigetelési módokat kell keresnünk.

Fűtés a Duna vizével – hőszivattyúval

Közismert, hogy termálvízzel lehet fűteni, az viszont kevéssé él a köztudatban, hogy folyóink, tavaink és a felszín közeli vizek is alkalmasak fűtésre-hűtésre hőszivattyúk alkalmazásával.