Társasházak figyelem! Hitel negatív kamatra

A vissza nem térítendő támogatások körében, úgy tűnik, a társasházak mostoha sorsra jutottak. Maximum kamatmentes hitelhez juthatnak, de arra is pályázniuk kell. Társasházak számára azonban adott a lehetőség, hogy pályázat nélkül, néhány alapvető feltételt teljesítve igényelhető hitel, melyet megfelelően felvéve kevesebb lesz a visszafizetendő összeg.Ez a lehetőség nem ördögtől való, hiszen évek óta működő rendszerről van szó, csupán nem eléggé ismert.

Hitel társasházaknak

  • Régóta létezik kamattámogatott hitel társasházak számára, mely a BUBOR-hoz (budapesti bankközi forint hitelkamatláb) kötött referenciakamatozású. A BUBOR pedig jelenleg igen alacsony.
  • Létezik állami támogatás társasházak részére, melyet felújításra, korszerűsítésre, szigetelésre igényelhetnek mindenféle pályázat nélkül.
  • Az előbbi támogatás a lakóközösség összefogásával többszörösen is igényelhető és - bár elsőre furcsán hangzik - de magas betéti kamat is jár erre.
  • A műszakilag megfelelően elvégzett munkával jelentős fűtésköltség takarítható meg, ami jelentős pénzügyi előnnyel jár.
  • A lakások piaci értéke is jócsán megemelkedik – ez ugyancsak előnyös pénzügyileg.
  • Szebb, újszerűbb környezetet eredményez.
  • A hangszigeteléssel, nyílászárók cseréjével komfortosabb lakókörnyezet alakítható ki.


Nem kell a pályázati kiírást, utána pedig a bírálatot várni, és annak egységes és szigorú feltételeit telesíteni. A lakóközösseg saját igényei szerint végezheti el a munkálatokat.

Összegezve tehát:

a megfelelő módon, szakértő segítségével összeállított, kombinált pénzügyi konstrukciók jelentős pénzügy hasznot eredményeznek.

Selmeczi Róbert főtanácsadó
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkek

Kislexikon lakásbiztosításhoz

Legyen szó új lakásról vagy régiről, nyugodtabban alszunk, ha otthonunkra biztosítást kötöttünk. Ám ember legyen a talpán, aki a bonyolult szakkifejezések rengetegében eligazodik. Némi magyarázattal szolgálunk a legfontosabb alapfogalmakhoz.

Mit jelent a THM?

Három betű, általában apró betűvel szedve, ami gyakran a hitelek legnagyobb csapdája. Mi tartozik ide és mi nem?

Hitelfelvétel okosan - 7 lépésben

Életünk során legalább egyszer, nagy valószínűséggel előfordul, hogy kisebb vagy nagyobb összegű hitel felvételére szorulunk. Komoly döntést kell ekkor meghoznunk, mely több évre, akár évtizedekre befolyásolja majd mindennapi életünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő körültekintéssel járjunk el, mielőtt aláírjuk a szerződést.

Hitelkiváltás: fizess ugyanazért kevesebbet!

A banki hiteleket többnyire hosszú futamidőre vesszük fel, de a bankok közötti verseny rövidtávon is nagy fordulatokat hozhat. A jelenlegi hitelkamat-környezet soha sem volt még ilyen kedvező a hitelfelvevők számára. Előfordulhat ezért, hogy egy hitelkiváltással több ezer, vagy akár tízezer forintot meg tudunk spórolni havonta.

0%-os hitel a napelemre, szigetelésre. A legfontosabb tudnivalók

Április 24-től lehet pályázni a 0%-os uniós pénzre, mely ugyan kemény megkötéseket tartalmaz, de a feltételek alapos ismeretével komoly támogatás érhető el.

Lakástakarék – az egyik legjobb találmány a lakáscélú megtakarításra és hitelre

Több mint 20 éve született a törvény (1996. évi CXIII. törvény a lakástakarékpénztárakról), mely létrehozta ezt az állami támogatást. Több millióan kihasználták azóta, mégis akad olyan,, aki nem hallott erről, vagy félreértette a lényegét. Mit kell tudnunk a lakástakarékról?

CSOK igénylők körének bővítése

Novák Katalintól (Ifjúság és Családügyi Államtitkár) megtudhattuk, hogy a kormány további módosításokat tervez a CSOK programmal kapcsolatosan.

CSOK – tudnivalók a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről

Hazánkban az elmúlt időszak legfontosabb kérdésköre az otthonteremtés, kedvezmények, adócsökkentés és az építésügyhöz kapcsolódó eljárások egyszerűsítése volt. Ezt öleli fel a Családosok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK.

A kezesség

Különösen hitelek kapcsán nagyon elterjedt, hatékony mellékkötelem a kezesség. Miként a zálogjog, ez a kötelezettség is alapulhat a felek akaratán, de létrejöhet jogszabály rendelkezése alapján is.

Önnek ajánljuk