Hirdetés

Társasházak figyelem! Hitel negatív kamatra

A vissza nem térítendő támogatások körében, úgy tűnik, a társasházak mostoha sorsra jutottak. Maximum kamatmentes hitelhez juthatnak, de arra is pályázniuk kell. Társasházak számára azonban adott a lehetőség, hogy pályázat nélkül, néhány alapvető feltételt teljesítve igényelhető hitel, melyet megfelelően felvéve kevesebb lesz a visszafizetendő összeg.Ez a lehetőség nem ördögtől való, hiszen évek óta működő rendszerről van szó, csupán nem eléggé ismert.

Hitel társasházaknak

  • Régóta létezik kamattámogatott hitel társasházak számára, mely a BUBOR-hoz (budapesti bankközi forint hitelkamatláb) kötött referenciakamatozású. A BUBOR pedig jelenleg igen alacsony.
  • Létezik állami támogatás társasházak részére, melyet felújításra, korszerűsítésre, szigetelésre igényelhetnek mindenféle pályázat nélkül.
  • Az előbbi támogatás a lakóközösség összefogásával többszörösen is igényelhető és - bár elsőre furcsán hangzik - de magas betéti kamat is jár erre.
  • A műszakilag megfelelően elvégzett munkával jelentős fűtésköltség takarítható meg, ami jelentős pénzügyi előnnyel jár.
  • A lakások piaci értéke is jócsán megemelkedik – ez ugyancsak előnyös pénzügyileg.
  • Szebb, újszerűbb környezetet eredményez.
  • A hangszigeteléssel, nyílászárók cseréjével komfortosabb lakókörnyezet alakítható ki.


Nem kell a pályázati kiírást, utána pedig a bírálatot várni, és annak egységes és szigorú feltételeit telesíteni. A lakóközösseg saját igényei szerint végezheti el a munkálatokat.

Összegezve tehát:

a megfelelő módon, szakértő segítségével összeállított, kombinált pénzügyi konstrukciók jelentős pénzügy hasznot eredményeznek.

Selmeczi Róbert főtanácsadó
selmeczi.robert@mpk.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Hitelfelvétel okosan - 7 lépésben

Életünk során legalább egyszer, nagy valószínűséggel előfordul, hogy kisebb vagy nagyobb összegű hitel felvételére szorulunk. Komoly döntést kell ekkor meghoznunk, mely több évre, akár évtizedekre befolyásolja majd mindennapi életünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő körültekintéssel járjunk el, mielőtt aláírjuk a szerződést.

CSOK: 36 ezer családnak 87 milliárd forint támogatás

Mit sem veszített népszerűségéből a CSOK. Ezt támasztja alá, hogy 2016. decemberében 9,6 milliárd forint értékben kötöttek szerződést, ez pedig rekord összegnek számít a program kezdete óta.

A CSOK bővítésének következményei: telek és ingatlan ár növekedés

Cikkünkből megtudhatja, milyen mértékű ingatlan és telek ár változásra lehet számítani az ország egyes területein a nagy keresletnek köszönhetően.

Az éves szinten hiányzó 25 ezer lakóingatlan

Az „Évente 25 ezer új lakóingatlan hiányzik a magyar piacról”címmel március 22-én megrendezett sajtótájékoztató az ingatlanpiac múltbéli, jelenlegi és várható helyzetéről, változásairól informálta a sajtó képviselőit.

CSOK igénylők körének bővítése

Novák Katalintól (Ifjúság és Családügyi Államtitkár) megtudhattuk, hogy a kormány további módosításokat tervez a CSOK programmal kapcsolatosan.

CSOK – tudnivalók a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről

Hazánkban az elmúlt időszak legfontosabb kérdésköre az otthonteremtés, kedvezmények, adócsökkentés és az építésügyhöz kapcsolódó eljárások egyszerűsítése volt. Ezt öleli fel a Családosok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK.

A kezesség

Különösen hitelek kapcsán nagyon elterjedt, hatékony mellékkötelem a kezesség. Miként a zálogjog, ez a kötelezettség is alapulhat a felek akaratán, de létrejöhet jogszabály rendelkezése alapján is.