Szakértők

Padlóburkolat

Kedves Szilvia!

Tervező asztalon van a leendő otthonunk, és a nappalit, étkezőt, konyhát egy légtérbe terveznénk. Szeretném, ha a padló egységes lenne, fahatasú járólapra gondoltam, de a tervezők szerint az esztétikailag nem szép. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, hogy Ön lakberendezőként mit gondol erről?
Köszönettel,
Kiss-Kasza Noémi
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2017. május 01. - 17:52 - #permalink
  Kedves Noémi!
  Ez gyakori kérdés, sokszor találkozok vele én is. Pro és kontra mindkét megoldás mellett szól érv.
  Alapvetően ha egy burkolatot használunk összenyitott terekben az egységes hatást kelt és nagyvonalúbbá teszi a tereket, növeli azokat, míg ha sok burkolatváltás teszünk be az optikailag csökkenti a térérzetet. De az is igaz, hogy ha mondjuk a konyhában hidegburkolatot használunk és a többi helyen pedig meleg burkolatot, akkor ezt a térrészt kiemeljük, elkülönítjük, vagyis a burkolatváltás egyben funkcióváltást, funkció kiemelést is jelent.
  Ami a hidegburkolat nappalaiba való használata ellen szól, hogy rideg. Látványra fa hatású, de érzetre hideg. Ez maximum akkor elfogadható ha padlófűtés van alatta.

  Összességében tehát nem esztétikai kérdés ez hanem, hogy mi a cél: ha összetett, de egységes, nagyvonalú teret szeretnénk, akkor nyugodtan lehet közös a burkolat. Optikailag növeli a teret.
  Ha viszont tagolnánk a teret, és ezzel kiemelnénk, elkülönítenénk bizonyos funkciókat (pl. konyha), akkor váltsunk burkolatot.
  Remélem tudtam segíteni!
  Üdvözlettel:
  Jaksa Szilvia
  • Vendég
   több, mint 1 hónapja
   Kedves Szilvia!

   Először is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
   Sajnos egy fontos szempont kimaradt az e-mailemből: a nappali részen parketta van tervezve, ugyanolyan színű, fahatású hidegburkolatra gondoltam a konyhába, mert nagyon szeretném, ha a tér egységes lenne, nagyobb lenne a hatása - erre mondta a tervezőnk, hogy nem lenne esztétikus. Ön szerint sem?

   Köszönettel,
   Noémi
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása