Hirdetés

Szakértők

Tisztelt Nagy Roland Úr!
Az lenne a kérdésem,hogy építkezés előtt állok és még információ gyűjtés kellős közepén, sok-sok kérdés merül fel bennem;téglaház vagy kész ház,nem utolsó sorban ytong.
A fűtés a másik nagy dilemma mikor erre adja az ember a fejét.Hagyományos fűtési rendszerekkel nem szeretnék bajlódni ,maximum egy alternatíva kandalló.De mivel az ember napközben dolgozik ebből kifolyólag nincs ki tegyen a tűzre.Egyből két lehetőség merült fel ,hogy kondis gázkazán vagy hőszivattyú?Néztem telkeket és amik tetszettek egyből fele azért esne ki mert nincs gáz az utcába.Másik meg hogy próbál az ember ebben a szennyezett világba környezet tudatosan élni.Ezért fordult meg a fejembe ,hogy miért ne lehetne hőszivattyú?
A falazat mindenféleképpen a legszigorúbb követelményeken felül kell ,hogy teljesítsen 0,15-0,2 W/m2K szeretném ha szükség lesz rá nyáron hűteni télen fűteni + meleg víz előállítást megoldani ,szinte egy alternatívával.
Segítségét kérem ,hogy kb egy 100-120m2 háznál mivel kell számolni kiépítés + készülék ár és melyik készülékekben gondolkodni.A telek a nyugati határ részen lenne.
Előre is köszönöm a segítségét!
Tisztelettel
L. Szabolcs
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  Nagy Roland
  Nem elérhető
  2015. május 05. - 17:58 - #permalink
  Tisztelt Uram!

  Elnézést a késői válaszért. Új beruházás esetén a hőszivattyús rendszer nem kerül többe, mint a hagyományos gázkazán a velejáró elemekkel (gázbekötés, kémény, stb) és a klimatizálás ára. 120 nm-es jól hőszigetelt ház esetén a 8 kW-os hőszivattyú biztosan elegendő, ez listaáron 1.850.000.- FT netto, ebben már a beltéri egység egybe van építve egy 260 l-es rozsdamentes tartállyal. csatolok katalógust erről. Ha van épületgépész tervező, aki meghatározza a fűtési és a hűtési igényeket, akkor pontos szimulációt is le tudunk futtatni a gyári programmal, amivel az üzemeltetési költségek is kiadódnak. Átlagban 30-35%kal kedvezőbb az üzemeltetési költség, mintha kondenzációs kazánnal fűtene, felületfűtést feltételezve.
  Bővebb anyagot az alábbi linken talál.
  Tisztelettel: Nagy Roland
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása