Szakértők
Kedves Lóránt!

Gipszkartonnal szeretném megoldani a falaim \"vakolását\", és az internetet böngészve ezzel a mondattal gyakran találkoztam:

\"Mivel a lapok függőleges toldása nem megengedett, ezért a szárazvakolat kialakításához csak teljes belmagasságú lapokat lehet használni.\"

Az Ön egyik válaszában viszont örömmel olvasom, hogy bármely irányban toldható a gipszkarton. Függőleges toldás esetén hogyan kell eljárni? Ebben az esetben célszerű inkább elfektetve kezdeni a lapok felhelyezését?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Tamás
Válaszok (2)
 • Elfogadott válasz

  2014. január 16. - 16:05 - #permalink
  Előre is bocs a hozzászólásom miatt; véletlen "tévedtem" ide..még a felvetést sem értem, miszerint "Mivel a lapok függőleges toldása nem megengedett, ezért a szárazvakolat kialakításához csak teljes belmagasságú lapokat lehet használni.\" ez mit is jelent? valóban gyártanak belmagassághoz igazodó gipszkartonlapokat (bár ezeket általában rendelni szükséges). De miért ne lehetne toldani? A felület megfelelő előkészítése és speciális kartonragasztó használatával még az is értékálló megoldás, ha "csak" betoldunk egy darab kartont, (pl mikor üreget kívánunk eltüntetni), a többi felületet rigips handputz 6-30 as gipsszel síkba hozhatjuk. A dilettációs különbségek miatt a beragasztott lapokat üvegfátyol vagy drijvytháló segítségével homogén felületté tudjuk tenni.
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
 • Elfogadott válasz

  2014. január 06. - 19:50 - #permalink
  Kedves Tamás !
  A gipszkarton lapok függőleges toldása száraz vakolat kivitelezésénél valóban nem javasolt, amennyiben nem elkerülhető, úgy a toldások alá mindenképpen kell "ragasztópogácsát" helyezni. A lapok egyébként általában elérhetőek helyiségmagassághoz igazodó (2,75 m vagy 3 m) hosszúságban is.

  Üdvözlettel:
  Tanyi Lóránt
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása
Önnek ajánljuk