Hirdetés

Szakértők

Tisztelt Rácz József úr!
A problèmám a következő:A lakásunkban 4 lapradiátor van,külön körön.A 3.,egyben a legnagyobb radiátorunknak 600x1400 33k-s ,hidegebb az alja mint a felső rèsze.Próbáltam zárni a többi radiátoron,de ez sem segített.A radiátorok visszarèrô ágai le vannnak tekerve egy HD hálóra,igy mint egy ál padlófűtès működik.Ebben kèrnèm a segítsègèt,hogy mi lehet a problèma.Várom megtisztelő válaszát.
Válaszok (2)
 • Elfogadott válasz

  2018. december 01. - 10:58 - #permalink
  Üdv.
  Az ősszel volt egy rendszer bővítésem. Kettő radiátor lett rákötve az eddig meglévő rézcsöves rendszerre. Vegyes tüzelésű kazánom van. Az egyik radiátor tökéletesen működik. A másik ( ez lett a rendszerben az utolsó) teteje meleg/langyos az alja pedig hideg. Mikor ki lett próbálva a rendszer akkor működött és fűtött rendesen. 22cső volt alapból a rendszerben és 18as lemenő a radiátorhoz. A rakötést viszont 18as csővel oldotta meg és a radiátorba lemenő cső 15ös. Lehetséges, hogy a keresztmetszet szűkület miatt nem fűt az utolsó radiátor ? Várom a segítséget!
  • Elekes Attila
   több, mint 1 hónapja
   Tisztelt Kérdező!
   Köszönöm megkeresését.

   Azt javaslom, hogy a rákötést elkészítő szakember vizsgálja át a csöveket áramlástechnikailag, ellenőrizze van-e dugulás. Mást látatlanban, a leírása alapján felelőtlenség lenne mondanom.

   Tisztelettel
   Rácz József
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
 • Elfogadott válasz

  2017. január 03. - 09:04 - #permalink
  Tisztelt Kérdező!
  Tisztelt Bicskey Tamás Úr!

  Köszönöm megkeresését. Szerintem a radiátor alja azért hidegebb mint a felső része, mert a vízzel beáramló hő mennyisége kevesebb, mint a radiátor által leadandó hő. Meg kell növelni ehhez a radiátorhoz menő víz mennyiségét. Természetesen ez csak akkor fog menni, ha a padlófűtés jelentette fojtás ezt megengedi...............

  Várom szíves visszajelzését.
  Tisztelettel
  Rácz József
  • Vendég
   több, mint 1 hónapja
   Tisztelt Rácz József úr!
   Köszönöm a gyors válaszát.Az ön által leírtakkal kapcsolatban szeretnèm kèrdezni,hogy milyen módon tudom ezt elèrni?Várom megtisztelő válaszát.
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Vásárlási listák
További vásárlási listák