Hirdetés

Szakértők

Tisztelt Rácz Úr!

Ismerem a kavitáció keletkezésének okait, de a viselkedéséről keveset tudok. Az alábbi folyamat alapján kérem segítségét, mert nem tudom megállapítani, hogy kavitációval van dolgom vagy nem.
Melegvizes, nyílt, központi fűtés, gáz fali kazán centrifugális szivattyúval. A gázégő indulását követően 1-4 percen belül a fali kazánból egy -de mindig csak egy- eléggé erős kattanás hallatszik, mint amikor az ember kanállal a fazék fenekére üt, és amíg a gázégő ég, addig semmi több. 10-20 perc után a gázégő kikapcsol, a szivattyú tovább megy és a gázégő újbóli bekapcsolása után előlről kezdődik a játék. Minden egyes indulás után egy kattanás. A gázégő üzemelése idején, a kattanás előtt és után is hallatszik ugyan némi csendes pattogás, de ezt a fali kazán fémrészei tágulásának tudom be.
Fő kérdéseim: a kavitációt csak egy kattanás jellemzi? Miért jelentkezik ez minden esetben a felfűtés kezdetén, holott a szivattyú folyamatosan üzemel? Ha nem kavitáció, akkor okozhatja a kattanást a kazán fészerkezetének tágulása? Érdeklődéssel várom megtisztelő válaszát. Köszönöm!
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  Rácz József
  Nem elérhető
  2018. február 07. - 12:30 - #permalink
  Kedves Kérdező!
  Tisztelt Kárpáti Endre Úr!

  Köszönöm kérdését -- az elmondottak alapján nem lehet választ adni. Ha megkeres bennünket telefonon (+36 23 530 880) megkíséreljük a megfejtés megtalálását.
  Tisztelettel
  Rácz József
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Vásárlási listák
További vásárlási listák