Hirdetés

Szakértők

Jó napot kívánok a szakembereknek! Szeretnék egy problémával Önökhöz fordulni. A fürdőszobaradiátorunk (fali, álló) elkezdte ledobálni magáról a vastag festékréteget. Nem ismerem a technika nevét amivel ez fel van víve. Először csak berepedezett, majd elkezdett leválni és lepottyogni nagy darabokban. Mit tehetünk vele, javítható vagy eldobandó? Nagyon sajnálnám, mert nem volt olcsó. Persze ez relatív, kinek mi az olcsó. Ha lehetséges, kérem ne túl későn válaszoljanak, mert még a nyáron szeretnénk megjavítani (a fűtésszezon beindulására).
Előre is köszönettel
Gőgös Katalin
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2018. június 05. - 08:21 - #permalink
  Kedves Katalin,

  fontos kérdés, hány éves a radiátor? Ha új, akkor érdemes visszavinni, és reklamálni a boltban, ahol vásárolták. Ha viszont régi, valószínű a rozsda okozza a galibát, láttam már ilyet.

  Ez esetben maradéktalanul el kell távolítani a pergő részeket, majd különböző rozsdamaró anyagokkal, kézi drótkefével le kellene tisztítani a rozsdát a fémről. Ezt követően lehet alapozni a felületet két rétegben Poli-Farbe Cellkolor korróziógátló alapozóval. http://www.polifarbe.hu/hu/oldoszeres-zomancok/cellkolor-korroziogatlo-alapozo

  Száradás után a felület átfesthető. Arra kell csupán ügyelni, hogy speciális – hőálló – radiátorfestéket, zománcot válasszanak.


  Remélem, tudtam segíteni!

  Üdv.: Szobafestő Attila
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása