Szakértők

A kisebbik szobánk falának teljes hosszán (kb. 4m) kívül és belül is előjönnek nyaranta a hangyák. Nem tudom, a hangyák mennyire képesek elterjedni a falban, vagy csak néhány kisebb járaton közlekedhetnek de úgy gondoljuk, a hangyairtáson kívül jó lenne megakadályozni újbóli bejutásukat a falba, ill. az épületbe.
A betonalap csak a járda szintjéig tart, a szoba padlózata a járdához képest 40-50cm magasan van, de a 25cm-es szilikát fal az alap, vagyis a járda szintjétől épült. Arra gondoltam, talán a blokkok közötti habarcson keresztül juthattak be a hangyák, a lábazatnál. A falon kívülről nem látható sérülés. Szeretnénk megoldani a problémát komolyabb bontás nélkül, főleg a szobában, a parkettát sajnálnám beáldozni, hacsak nem muszáj. Azért fordultam falazás szakértőhöz, mert a hangyairtásról szóló cikkekben csak az irtás módjairól írnak, de ahol ugye egyszer bejutott a hangya, ott máskor is bejuthat. Gondoltam, hátha van valami módszer, ami a falazat megerősítésére, a habarcs utólagos pótlására szolgál, és megakadályozná a hangyák bejutását (bár itt szerintem a statikával nincs probléma). Ha esetleg totál hülyeséget kérdeztem, elnézést, de nem tudom, hol érdeklődhetnék.
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2016. szeptember 09. - 07:28 - #permalink
  Tisztelt Kérdező!
  A hangyák a legkisebb rést is megtalálják. Nem ismerek olyan módszert, amivel ezeket a réseket fel lehetne deríteni. Esetleg érdemes megpróbálni, hogy a hangyák megjelenése előtt az útvonalukra kiszórni a hangyaírtót és talán más utat keresnek majd.
  Üdvözlettel: Nagy Tamás
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása
Önnek ajánljuk