Szakértők

Tisztelt Bokor András!

Sürgős döntést kell meghoznom, ebben kérném tanácsát! Felújítás alatt lévő házunkba kell megvennem a kondenzációs-kombi fali gázkazánt. A kémény már megvan, tehát Duval terméket fogok venni. A szerviz egyértelműen a Thema Condens-t javasolja típusból. Viszont nem tudom hogy elég-e a 25kW-os vagy inkább a 30kW-os legyen. Fűtésre én elégnek találom a 25-öst, de a HMV miatt elbizonytalanodtam. Nem lesz tároló.(nem fér) Szóval többet fogyaszt-e egy nagyobb kazán vagy vissza tud modulálni annyira, hogy nem? Megéri-e a percenkénti 2 liter plusz meleg vízért a nagyobb 30kW-os? Gondolom a kazánnak nem tesz jót a folyamatos ki-be kapcsolás..

Infók:
- A ház földszintes fűtött 120m2; 15cm homlokzati hőszigeteléssel+25cm födémszigeteléssel+ 1,1-es 5kamrás 2rétegű 2018-as nyílászáróval
- Jelenleg 10m3 vizet használunk havonta ebből talán 5-6m3 lehet meleg víz.
- 4 fős a család, 2 vízvételi hely lesz, de kompromisszummal nem fogjuk egyszerre használni. (kád+tusoló)Viszont jelenleg nem használunk kádat.Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:Gábor
Válaszok (1)
  • Elfogadott válasz

    2018. szeptember 05. - 16:27 - #permalink
    Azt elfelejtettem leírni, hogy padlófűtés már beépítve, de megvan a radiátor kiállás is. Illetve 2,7m a belmagasság azaz 324m3 a fűtött tér.
    A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása
Önnek ajánljuk