Szakértők
Tisztelt Szakértő!

Egy ideje már nézelődök az interneten, mobil/konténer házakkal kapcsolatban. Életvitel szerűen szeretnénk ilyen házban lakni.
Ez a cikk elég korrekt: https://www.homeinfo.hu/epitkezes-felujitas/2432-hogyan-lesz-lakohaz-egy-kontenerbol-engedelyek-atalakitas-kozmuvek

Ugyan akkor kérdések fogalmazódtak meg bennem. Hely, fém ipari tapasztalat bőven rendelkezésre állna a családban, hogy készítsünk konténereket. Nagyon sok hirdetés van az interneten akik lakhatásra alkalmas konténereket árulnak. Így laikusként gondoltam, hogy aki megfelelő tudással, infrastruktúrával rendelkezik, kiváltja a vállalkozói engedélyt, és irodai stb konténereket gyárthat, mivel panel rendszerű, rendkívül egyszerű. Alapvetően az ÉMI engedély amit nem tudom milyen módon lehet megszerezni, továbbá szükséges e, hogy papíron is lakhassak az "épületben".
A terv az lett volna, hogy egy megfelelő kvalitású építész tervei alapján összeállítjuk a konténereket (2-3db) természetesen szabvány méretben, összeszerelve. Aztán jön a szigetelés stb stb stb. Ezeket mind családon belül, mert van villanyszerelő, hegesztő, és kőműves is.

A kérdésem az lenne, hogy ez így lehetséges, vagy muszáj vállalkozóval csináltatni? Sajnos az anyagár, és a belefektetett munkaórát nézve horribilis árréssel dolgoznak.

Előre is köszönöm!

Hajler Attila
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2018. július 27. - 17:25 - #permalink
  Tisztelt Hajler Attila Úr !

  Egyelőre késve kaptam meg a kérdéseket, egy ideig nem tudtam belépni a rendszerbe.
  Utánanézek a kérdésének és jelentkezem.

  Üdvözlettel:
  Gáspár László
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása
Önnek ajánljuk