Szakértők
Tisztelt szakértő!

Segítségét kérném a rendszerem kiválasztásához. mert hallok mindenfélét. 200nm-es ház és külső garázs védelmére vezeték nélküli riasztót ajánlott az egyik kivitelező. Ezzel a garázsomat sem kéne szétfúrni és kábelt feszíteni a két épület közé. Ha vezeték nélküli a riasztó, csak akkor tudok hozzá távirányítót kapcsolni?

Üdv,
Miklós
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2018. március 07. - 15:16 - #permalink
  Kedves Miklós!

  Riasztórendszerek esetén három választás áll rendelkezésünkre, a vezetékes, a rádiós és a hibrid.

  Vezetékes rendszer esetén a rendszer összetevői olcsóbbak lehetnek, viszont számolni kell a rendszerhez felhasznált kábelek, és ami még meghatározóbb a kiépítés magasabb költségével. Nem beszélve arról, hogy egy kész lakás vagy épület esetén a szépen kialakított környezetünkben kell falak vagy éppen a födém fúrásával, illetve kábelcsatornák megjelenésével számolnunk. Az Ön esetében jobb választásnak gondolom egy rádiós vagy hibrid rendszer kialakítását. A tisztán rádiós rendszer jellemzője, hogy minden eleme vezeték nélküli kommunikációval csatlakozik a központi egységhez, hibrid rendszer esetén a vezetékes és a rádiós rendszerek elemeit használhatjuk közösen a nekünk legmegfelelőbb kombinációban.

  Nem ismerem a környezet minden részletét, de egy rádiós vagy hibrid rendszer az Ön esetében egy jó döntés lehet. Nagy szabadsággal kiválaszthatók a legmegfelelőbb eszközök, a garázs és a lakás között nem kell vezetéket átfeszíteni, és hibrid vagy rádiós rendszer esetén használhatunk távirányítókat, amelyek további kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak.

  Egy dologra azért felhívnám a figyelmét, mégpedig, hogy vezeték nélküli rendszerek esetén a jó rádiós lefedettség elengedhetetlen, ezért nagyon fontos a kivitelezés megkezdése előtt a rádiós térerő ellenőrzése, és az eredményeknek megfelelő rádiós modulok vagy adott esetben rádiós jelismétlők kiválasztása.

  További kérdés esetén állok rendelkezésére!
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása