Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Szakértők

Üdvözletem!

Hogyan álljak neki fakapunk felújításához, újrafestéséhez? Színezett lazúrral volt pár évvel ezelőtt lefestve. Olvastam pár hasznos tanácsot, de csak általánosságban írtak róla. Szeretném pontosan tudni, hogy pl. mindenképpen kell-e pórustömítő, ha igen hány rétegben, utána hány rétegben vigyem fel a favédőt vagy alapozót, aztán a vékonylazúrt, és kell-e fedőlazúr is? Milyen érdességű legyen a csiszolóvászon, és a régi, lepörgő festéket először leszedhetem-e drótkefével, majd azután csiszolóvászonnal? A portalanítás után valóban le kell-e mosnom? Milyen ecsetet ajánl a felhordáshoz?
Oldószeres lazúrt szeretnék venni, azt olvastam, hogy ez talán tovább bírja a "gyűrődés"-t.

Hát ennyi lenne amiről tudni szeretnék. Még az érdekelne, hogy Ön mely termékeket ajánlaná? Nem mondom hogy az ár nem számít, de mivel nem szeretném 1-2 év múlva újból lefesteni, ezért hajlok a jobb minőségű és tartósabb, tehát minőségibb és persze drágább festékek megvásárlása felé.

Köszönettel: Deák Éva
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2018. október 26. - 07:18 - #permalink
  Kedves Éva!

  A felújításhoz feltétlenül minőségi és a felületnek megfelelő terméket válasszon! A munkálatokhoz ajánlom figyelmébe a Magyar Termék Nagydíjas Poli-Farbe Boróka lazúrcsaládot, amelyben megtalálja a szükséges anyagokat! Választhat vékonylazúrt, amely mélyen beszívódik a fába, ugyanakkor kiemeli a fa természetes erezetét, mint a Poli-Farbe Boróka vékonylazúr. De dönthet vastaglazúr mellett is, amely összetétele miatt hosszan tartó védelmet nyújt, és színei is intenzívebbek. Ilyen például a Poli-Farbe Boróka Satin selyemfényű vastaglazúr. Bárhogyan is dönt, a tartós végeredmény érdekében a felületet alaposan elő kell készíteni, erről itt írok bővebben: http://blog.polifarbe.hu/2016/6/boroka-tortenetet-ad-a-fanak Kérem, olvassa el figyelmesen, ha bármi kérdése volna, írjon bátran itt, a szobafesto.attila@gmail.hu email címre, vagy az alábbi felületen: https://www.facebook.com/szobafestoattila/

  Üdvözlettel:

  Szobafestő Attila
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés