Olasz dizájn és skandináv praktikusság a Vamosi Milanótól!

Egyetemi ötletnek indult, azonban alig tíz év alatt sokmilliárdos forgalmú vállalattá nőtte ki magát a magyar tulajdonú Vamosi Milano bútorház. A kézzel készített, felsőkategóriás, egyedi, olasz stílusú bútorokat gyártó cég mára a világ számos pontján keresett márkává vált: az arab térség illusztris személyiségei és neves szállodaláncok is vásárolják bútoraikat a magyar családok mellett.

Bútorok a Vámosi Milánótól

A Vamosi Milano ötlete Vámosi Krisztián fejéből pattant ki, akinek egyáltalán nem úgy indult a karrierje, hogy majd a magas minőségű bútorok világában lesznek sikerei. Multinacionális pénzügyi vállalatoknál kezdte menedzseri karrierjét, de másra vágyott, és a párizsi Sorbonne egyetemen tanult inkább tovább. Az itt szerzett benyomásaira és kapcsolataira építette a későbbi Vamosi Milano vállalatot és annak stílusvilágát.

Bútorok a Vámosi Milánótól

Vámosi Krisztián először egykori egyetemi csoporttársaival alapított tervezőcéget Olaszországban, a bútordizájn egyik legfontosabb hazájában. Míg az olasz formavilágban nem feltétlenül hangsúlyos, hogy a bútorok praktikusak is legyenek, addig a Vamosi Milanonál ez is szempont. Nem elég, hogy gyönyörűek legyenek a kanapéik, az is fontos náluk, hogy beleférjen mondjuk egy ágyneműtartó.

A Vamosi bútorai így küllemükben a legnagyobb olasz tervezők hagyományait viszik tovább, viszont kényelmükben, praktikusságukban felveszik a versenyt a legmodernebb bútorgyártókkal is. Tehát alkalmazták az elegáns olasz stílust a Közép- és Nyugat-Európai célpiacaikra: „Mostantól létezik a praktikus olasz kanapé fogalma” – mondják erre a Vamosinál.

Bútorok a Vámosi Milánótól

A kezdeti időkben maga Vámosi Krisztián is tervezett bútorokat, ma már a milánói anyacég tervezőcsapata álmodja meg azokat. Ezen túl tehetségkutató programjuk is működik, ahol kezdő tervezők munkáit versenyeztetik magas díjazással. „Általában évente frissül a kínálat, de ha a piac úgy kívánja, akkor év közben is változtatunk” – magyarázta a cégvezető.

Bútorok a Vámosi Milánótól

A gyártási folyamat igazi európai összjáték: Olaszországban terveznek, Angliában készül a bútorok műszaki paraméterezése, a vásárlók által megrendelt bútorokat végül Magyarországon, Portugáliában vagy Lengyelországban gyártják. Az egyedi bútorokon minden kézzel készül, nagygépeket egyáltalán nem használnak, és egy-egy bútor elkészüléséért 6-8 ember felelős. Ez a munkafolyamat nem csak azt biztosítja, hogy nagyon magas minőségű és színvonalú bútorok készülhessenek, hanem annak a célnak is megfelel, hogy rugalmasan alkalmazkodhatnak a legkülönfélébb ügyféligényekhez.

Bútorok a Vámosi Milánótól

Csak egy példa, hogy 800-nál is többféle szövet közül válogathatnak a vásárlók, amelyekből a legkülönfélébb színkombinációk állíthatók össze. A szövetek mellett bőrökkel is dolgoznak a Vamosinál: a kiváló minőségű argentin marhabőrök mellett 70-80 százalékos kevert bőröket is találunk a kínálatukban, amelyek azért népszerűek, mert a bőrök pozitív tulajdonságaival úgy rendelkeznek, hogy a hibákat kiküszöbölik.

Bútorok a Vámosi Milánótól

A Vamosi Milano ugyan általában a kanapéiról híres, de a bútorcég ezek mellett foteleket, franciágyakat, puffokat, sőt, előszobafalakat és lámpákat is kínál. Mindezek pedig Magyarországon már Budapesten két helyen – egy bemutatóteremben és egy outletben – és Szegeden is megtekinthetők élőben, azzal a bónusszal, hogy egy finom olasz kávéra a Vamosi vendége mindenki, aki betér hozzájuk.

Bútorok a Vámosi Milánótól Bútorok a Vámosi Milánótól Bútorok a Vámosi Milánótól Bútorok a Vámosi Milánótól Bútorok a Vámosi Milánótól
Kapcsolódó cikkek

Talpalatnyi erkélyek sok ötlettel

Már csak párat kell aludnunk addig, míg kitavaszodik, de akkor aztán a szabadba csábít a napfény és a friss levegő. Remek alkalom arra, hogy terveket szövögessünk erkélyünk, balkonunk kicsinosításáról és ezeket mielőbb meg is valósítsuk.

Nem mindegy, hova tesszük a szőnyeget

A szőnyeg minden lakásnak fontos eleme: meghatározza és dekorálja a teret, összefogja és csoportosítja a bútorokat. A szőnyeg segíthet a térben található különböző minták, színek, részletek összehangolásában.

Így vásárolj bútort a neten

Lassan már alig akad olyan szolgáltatás és árucikk, amihez ne tudnánk az interneten keresztül hozzájutni. Miért lennének kivételek ez alól a bútorok és a lakáskiegészítők?

Bútor vásárlás átgondoltan – Tömör fa vagy laminált bútort válasszunk?

Bútoraink manapság változatos anyagokból készülnek, de aki ragaszkodik a minőségi, időtálló darabokhoz, továbbra is a tömör fa bútorok mellett dönt.

Lakberendezés és otthon dekoráció mesterfokon

A lakás berendezésének legizgalmasabb fázisa, amikor a hangulatát, személyes jellegét meghatározó elemek, a tapéták, lakástextilek, kisbútorok és a dekoráció átgondolására kerül sor. Hiszen ezektől kapja meg valódi arculatát, így lesz otthonos. Hol és hogyan találhatunk rá ezekre a fontos kellékekre?

Magas minőségű bútorok, egyénre szabható dizájn

Lehet egy bútor egyszerre modern, mégis tradicionális formavilágú, magas minőségű és kényelmes? Olyan, amelynek elkészültekor a vevő szabadon engedheti fantáziáját, és amelynek megvásárlásával hátrányos helyzetű embereken segít? A MobilaDalin bútorai ilyenek - nézzen velünk körbe a romániai cég kínálatában!

3 szempont bútorválasztáshoz – a szakértő tanácsaival

Bútort - optimális esetben – hosszú évekre, gyakran évtizedekre vásárolunk. Előfordulhat azonban, hogy a terveinket felülírják olyan bosszantó dolgok, mint a bútor idő előtt tönkremenetele, vagy használat közben derül ki, hogy kényelmetlen, nem praktikus. Csupa olyan tényező, melyeket nem láthattunk előre. Hogyan állapíthatjuk meg, hogy a kiszemelt bútordarab valóban tartós lesz-e? Milyen tulajdonságokra figyeljünk még mielőtt a vásárlás mellett döntünk? Az eligazodást a Lamello szakembere segíti tanácsaival.

Nélkülözhetetlen bútoraink: az egyedi és minőségi asztalok

Az asztal a bútorok között is annyira alapdarab, hogy enélkül neki sem állhatunk berendezni otthonunkat. Ráadásul egy lakáson belül jó eséllyel több asztalra is szükségünk lesz. Hol és hogyan találunk rá a megfelelő példányra?

Miért nagyon hasznos a jó lakberendezési terv?

A közösségi terekre fókuszálva nyújtunk segítséget abban, hogy mire érdemes figyelni a berendezési tárgyak elhelyezését illetően.

Önnek ajánljuk