Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Egyedi és modern belső terek sok üveggel

Az üveg ma már ugyanolyan nélkülözhetetlen eleme az építészetnek, belsőépítészetnek, mint a tégla, a beton, vagy a különféle faanyagok.

Az üveggel való építészet fénykorát éli és folyamatosan fejlődik. Egyedülálló tulajdonsága, hogy elválasztja a teret, miközben látni engedi a mögötte lévőt. Funkciókkal rendelkezik, de „láthatatlan marad”.

Egy nagyméretű üvegfelület alkalmazása a belső térben – legyen annak bármilyen funkciója – légiessé, elegánssá, sőt, egyedivé varázsolja az enteriőrt.

Látványos üvegfal az irodai tárgyalóban
Látványos üvegfal az irodai tárgyalóban

A fürdőszobákban lehetőség van esztétikus és praktikus üvegfalú zuhanykabint, különféle méretű és kialakítású egyedi zuhany üvegfalakat beépíteni. A végeredmény látványos, modern és minden szempontból felhasználóbarát.

Zuhanyzó üvegfala
Zuhanyzó üvegfala

Térelválasztás során gyakran okoz fejtörést, miként oldjuk meg egy helyiségen belül a különböző funkciók elválasztását. Erre a legjobb megoldás valamilyen térelválasztó fal alkalmazása, amely gyakran ormótlannak, idegennek hat. Ekkor érdemes fontolóra venni a térelválasztó üvegfal és üvegajtó lehetőségeit, mely fizikailag határol ugyan, mégis átláthatóan, szellősen hagyja a teret, amely a beáramló fény szempontjából is jó megoldás.

Ha korlátról van szó, többféle anyagban is gondolkodhatunk, de egy exkluzív, modern belső tér látványa, kizárólag az üvegből készült korláttal lesz teljes. Elegáns megjelenést kölcsönöz az enteriőrnek ez a megoldás. Teraszon, erkélyen szintén javasolt az üvegkorlát, főként, ha fontos a modern luxus megjelenése és a panoráma zavartalan élvezete.

Lépcsőkorlát üvegből
Lépcsőkorlát üvegből

Szokatlan és egyedi megoldás például, ha padlója üvegből készül. Mintha a fellegekben járnánk, ugyanakkor a megfelelő üveg alkalmazásával legalább olyan biztonságos és teherbíró, mint alternatív anyagokból készült társai.

Üvegkorlát a terasz körül
Üvegkorlát a terasz körül

A MAX Üvegstúdió a belsőépítészetben alkalmazható, szinte minden üveggel kapcsolatos kérdésre megoldást kínál. Legyen szó üvegkorlátról, üvegfalról, üveg zuhanykabinról, tolóajtóról, vagy üvegpadlóról – a tanácsadáson, tervezésen túl a beépítést is elvégzik.  Minőségi termékeikre és szolgáltatásaikra garanciát vállalnak. Számukra kiemelkedő fontosságú a biztonság és a szakszerű kivitelezés.

Kapcsolódó cikkek

Kint vagyunk bent? - Az üvegezett teraszajtók világa

A korszerű háztervezésben, felújításban, kiváltképp egy önálló telken létesített ingatlan esetében, jogosan felmerül az épületet körülölelő kültér hasznosítása, és annak hozzákapcsolása a napi életvitelhez.

Üvegkorlát – elegancia kül- és beltéren

Az üvegkorlát nagyon népszerűvé vált a modern épített környezetünkben. Nyilván ennek lehetőséget ad az egyre korszerűbb és biztonsági tényezőket is teljesítő üveggyártási technológia.

Éjfekete zuhanykabin: az önkifejezés új eszköze

Szokatlannak tűnő, ámde egyre népszerűbb a fürdőszobákban az éjfekete zuhanykabin, mely elegánssá és egyedivé varázsolja a helyiséget.

A hidegburkolatok összehangolása a megfelelő szaniterekkel és kiegészítőkkel – Hogyan válasszunk jól?

Nem elég rátalálni a nekünk tetsző csempére vagy padlólapra, hiszen a munka java csak ezután következik. A burkolathoz a hozzáillő szanitereket, kiegészítőket is ki kell választani és külön öröm, ha a jó minőségi segédanyagokat is be tudjuk szerezni egy helyen.

A beltéri ajtó kiválasztása – 5 fontos tudnivaló

Felújítás vagy építkezés után, amikor az új otthon berendezésének fázisába jutunk, a beltéri ajtók kiválasztása sokunk számára okoz fejtörést. Milyen anyagú, felületű legyen az ajtó? Mihez illeszkedjen színben, stílusban? Helyiségenként melyik típus lesz a megfelelő? Jobb ilyenkor szakértő segítségét kérni!

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

10° koncepció - Különleges megoldások kis és nagy fürdőszobákba

Az innovatív tervezésnek köszönhetően a 10 fokkal elforgatott mosdó, kád, zuhanykabin, fürdőszobabútor, valamint az egyéb kiegészítők a legkisebb méretű fürdőkben is kényelmesen használhatók. Nagyobb helyiségekben pedig az egyedi formavilág és az egységes látvány kínálnak vonzó alternatívát.

Minőségi és esztétikus zuhanykabinok – válasszunk jól!

Aki zuhanykabint használ, előbb-utóbb megtapasztalja, hogy az ajtó, a kabinfal, vagy a tálca körül valamilyen probléma adódik. A jól kiválasztott, minőségi kabinoknál viszont a működés biztosan zavartalan. Hol találunk megfelelő zuhanykabint és milyet válasszunk?

Önnek ajánljuk