Hirdetés

3 szempont bútorválasztáshoz – a szakértő tanácsaival

Bútort - optimális esetben – hosszú évekre, gyakran évtizedekre vásárolunk. Előfordulhat azonban, hogy a terveinket felülírják olyan bosszantó dolgok, mint a bútor idő előtt tönkremenetele, vagy használat közben derül ki, hogy kényelmetlen, nem praktikus. Csupa olyan tényező, melyeket nem láthattunk előre. Hogyan állapíthatjuk meg, hogy a kiszemelt bútordarab valóban tartós lesz-e? Milyen tulajdonságokra figyeljünk még mielőtt a vásárlás mellett döntünk? Az eligazodást a Lamello szakembere segíti tanácsaival.

A minőségi bútor - 4 pontban összefoglalva

A jónevű, minőségi bútorokat gyártó cégek - hasonlóan a régi idők bútorkészítő mestereihez - a mennyiséggel szemben a minőség alapelvét tartják előrébbvalónak és ehhez az elvhez a munkájuk során mindig ragaszkodnak. Ennek megfelelően a Lamello már évtizedek óta csak magas minőségű bútorok gyártásával foglalkozik. Éppen ezért a termékeket felesleges néhány évente lecserélni és eldobni, jobb esetben eladni. Ezeket úgy tervezik, hogy a lehető leghosszabb ideig, akár használati tárgyként, akár a lakás díszeként helytálljanak. A minőség elve tehát kiemelten fontos, szembemenve a posztmodern mennyiségi termeléssel.

A Lamello tömörfa étkezőbútora magán viseli a minőség legfontosabb jegyeit
A Lamello tömörfa étkezőbútora magán viseli a minőség legfontosabb jegyeit

Az állandóság már-már luxusnak számít a pörgő, néha zaklatott életmódunkban, így a minőség szerepe felértékelődik és valószínűleg soha nem megy ki a divatból. Az időtlen szépség, a megbízható működés, a faanyagnak köszönhető természetes harmónia azok a tulajdonságok, melyekkel a prémium minőségű bútorok rendelkeznek.

A fentieken kívül a minőség több tényező kedvező együttállásából is születik. Ezek közül az egyik legfontosabb a szakértelem: a Lamellónál a faanyaghoz értő, a fát szerető mérnökök, technikusok és segédek dolgoznak. A termelés nem egyhangú gyártósorokon, betanított munkával, hanem manufakturális körülmények között folyik, ahol a megfelelő képzettség elengedhetetlen követelmény. A szakemberek kifogástalan munkadarabokat készítenek, melyeket az állandó minőségellenőr is gondosan felügyel.

Minőségi és elegáns, modern, tömörfa bútorok a nappaliban
Minőségi és elegáns, modern, tömörfa bútorok a nappaliban

Egy másik fontos összetevője a minőségnek, a jó alapanyag. A bútorokat hazai erdőkből származó keményfából készítik, leggyakrabban nemes tölgyből, fekete dióból és bükkből. Ezek a faanyagok hosszú időn keresztül ellenállnak mindenféle behatásnak amellett, hogy látványuk valódi esztétikai élményt nyújt. Az olajozott felület kevésbé sérülékeny, mint a lakkozott és egyszerűen, minimális költséggel javítható, valamint több alkalommal felújítható.

Nagymértékben emelik a termékek színvonalát az első osztályú kiegészítők - pántok, szerelvények és vasalatok - alkalmazása is; a Lamello szakemberei a német precizitást részesítik előnyben. A beépített BLUM szerelvényekre az osztrák gyártó élethosszig tartó garanciát vállal. Nem véletlenül tekintik sokan etalonnak ezt a márkát a bútorvasalatok világában.

A használati bútorok tekintetében tehát érdemes mindig a minőséget választani, még akkor is, ha nagyobb, egyszeri kiadást jelent a család számára. Így akár évtizedekig megnyugvással és elégedettséggel gondolhatunk a stabil, könnyen bővíthető étkezőasztalra, a nem nyikorgó, masszív franciaágyra, vagy a könyvek százait is biztosan tartani képes polcokra.

Évtizedekre szóló tömörfa bútorok
Évtizedekre szóló tömörfa bútorok

Mikor nevezhető egy bútor ergonomikusnak?

Egy minőségi bútor esetén már a tervezés során kiemelt fontossággal bír az ergonómia, hiszen ez ma már alapvető követelmény. Legyen szó fogantyú kimarásról, vagy egy asztal bővíthetőségéről, a bútorok tervezése során a dizájn és a használhatóság egyenlő súlyt kell, hogy kapjon. A Lamellónál kiemelten szem előtt tartják, hogy a vásárló egyszerűen és hatékonyan használhassa a terméket. Az a cél, hogy minden kézre essen, csökkentve így a terhelést, megkönnyítve a mindennapokat.

Fontos hozadéka az aprólékosan kidolgozott anyaghasználatnak az is, hogy a termékek rendkívül figyelemfelkeltők és minőségi benyomást keltenek.

Már a tervezés során figyelmet fordítanak arra, hogy a végeredmény ergonomikus legyen
Már a tervezés során figyelmet fordítanak arra, hogy a végeredmény ergonomikus legyen

A bútoriparban a tömörfa rendkívül praktikus anyag, hiszen a tervező, gyártó nem szorul olyan keretek közé a formákat illetően, mint a laminált forgácslapból készült termékeknél.Az új technológiáknak köszönhetően úgy faraghatják a fát, hogy azt teljes egészében “rászabják” az emberre. Ez először a tervezőasztalon történik. Az egyes részletmegoldásokat úgy dolgozzák ki, hogy idomuljon az emberi testhez, vizsgálva itt az emberi test anatómiai sajátosságait. Ezeket a terveket később kézzel fogható prototípusokon tesztelik.

Oly szempontokat is figyelembe vesznek, mint az átláthatóság. Ehhez például egyes termékeknél, melyekben üvegpolc található, üvegből készült polctartót használnak, így semmi nem töri meg az adott bútor látványát.

A kényelem, az egyszerű használat és az időtállóság a legfontosabb szempontok a bútor kiválasztásánál
A kényelem, az egyszerű használat és az időtállóság a legfontosabb szempontok a bútor kiválasztásánál

Fontos, hogy a leendő vásárlók használat közben is megismerhessék a termékeket. Ehhez a legjobb platform a bemutatóterem, ahol szemügyre vehetik a választékot. A fa érintésének melegsége és az ergonomikusan kialakított részletek kétséget kizáróan bizonyítják a prémium minőséget.

Praktikum – egyszerű használat, többfunkciós bútorok

A praktikus bútor megkönnyíti az életünket: gyorsabban, egyszerűbben és kisebb erőt kifejtve működtethetjük a mozgó részeket. Ilyenek például a professzionális görgők, a csillapított záródású ajtók, a beépített bővíthető étkezőasztalok, a dohányzóasztalokból kiemelhető tetőlapok, az érintésre kapcsolódó hangulatvilágítás, vagy a beépített evőeszköztartó.

A praktikum nyilvánvalóan a konyhabútoroknál a legfontosabb, hiszen ott tölti az ember a legtöbb időt. Sőt, prémium minőségű termékek esetén ez nemhogy elvárás, de kötelező jellegű is.

Praktikus, bővíthető étkezőasztal
Praktikus, bővíthető étkezőasztal

Azt gondolnánk, hogy a praktikum egy kis lakásban lényegesebb, hiszen a helyszűke miatt a berendezéssel is kevésbé nagyvonalúan bánunk. Ám a Lamello szakembere eligazít ez ügyben is: a praktikum mindenhol egyaránt fontos. Kis lakásoknál inkább a speciális funkciók tehetik praktikussá a bútorokat, gondolhatunk itt pl. az egyes bútorok kis méretűvé alakíthatóságára, az összecsukható megoldásokra.

A megmunkálás és az anyagválasztás során is szempont a praktikum. A modern CNC- technológiának köszönhetően a praktikus megoldások ma már sokkal jobban személyre szabhatók, hiszen a tömörfa bárhogy faragható, míg egy laminált bútorlap esetén csak egyenes síkokban gondolkodhatunk. További praktikus előnye a tömörfa bútornak, hogy egy véletlen karcolódás esetén a sérülést egy csiszolópapír segítségével könnyen eltávolíthatjuk. Bútorlap esetén a sérülések nem javíthatók.

A praktikus szemlélet jelenik meg a szellős, könnyed étkezőbútornál is
A praktikus szemlélet jelenik meg a szellős, könnyed étkezőbútornál is

Tévedés azt gondolnunk, hogy egy bútor vagy praktikus, vagy esztétikus. A Lamellónál mindkét szempontot figyelembe veszik: egyik a másik nélkül ma nem működhet. Kiemelten fontosnak tartják, hogy termékeik a mindennapokban segítsék a vásárlóik mindennapjait.

Ami érdekes, hogy a praktikum, mint szempont, nemenként és korosztályonként is eltérő lehet. Természetes, hogy elsőre mindenkit a látvány, a dizájn győz meg, de a hölgyek inkább a szívükre, az urak pedig az eszükre hallgatnak jobban. A fiatalabbakat a modern és minimalista vonalak, míg az idősebbeket a konzervatívabb megjelenés vonzza.

A Lamello bemutatóterme 3D videón is megtekinthető.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Egy érdekes kísérlet során részleteiben vizsgáltunk meg néhány bútort és így mutatjuk meg, melyek a jó minőség leginkább árulkodó jelei. Ez után garantáltan másképp nézünk a kiszemelt bútorokra.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Pfiffer Bútor – Örök érték

A tömör fa bútorok manapság ugyanazt az értéket képviselik mint évtizedekkel ezelőtt. Minőségben azonban magasan többet nyújtanak, mint más, nem tömör fából készülő társaik.

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

A tömörfa bútorok minden szempontból az értékállóságot, időtlenséget, esztétikumot képviselik a bútorok között. Pfiffer János, a Pfiffer Bútor Mór Kft. tulajdonos ügyvezetője több évtizedes tapasztalatait megosztva avat be a gyártás és a kiválasztás rejtelmeibe és olyan információkkal gazdagít bennünket, melyekre laikusként nem is gondolnánk.

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Lehet egy kanapé egyszerre stílusos és kényelmes? A MobilaDalin modern kanapéi a lazítás magasabb dimenzióit jelentik.

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Gondolkozott már azon, hogy szeretne egy Chesterfield-stílusú ülőgarnitúrát, de nem talált olyan egyedi megoldást, amely kielégítette volna minden igényét? Akkor ismerkedjen meg a Galla kanapékkal és ülőbútorokkal – szerintünk éppen ezt kereste!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Megbízhatóan játékos? Nonkonformista klasszikus? Egymásnak ellentmondó, értelmetlen szókapcsolatoknak tűnhetnek, egészen addig amíg nem látta ezeket a kanapékat!