Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

3 szempont bútorválasztáshoz – a szakértő tanácsaival

Bútort - optimális esetben – hosszú évekre, gyakran évtizedekre vásárolunk. Előfordulhat azonban, hogy a terveinket felülírják olyan bosszantó dolgok, mint a bútor idő előtt tönkremenetele, vagy használat közben derül ki, hogy kényelmetlen, nem praktikus. Csupa olyan tényező, melyeket nem láthattunk előre. Hogyan állapíthatjuk meg, hogy a kiszemelt bútordarab valóban tartós lesz-e? Milyen tulajdonságokra figyeljünk még mielőtt a vásárlás mellett döntünk? Az eligazodást a Lamello szakembere segíti tanácsaival.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A minőségi bútor - 4 pontban összefoglalva

A jónevű, minőségi bútorokat gyártó cégek - hasonlóan a régi idők bútorkészítő mestereihez - a mennyiséggel szemben a minőség alapelvét tartják előrébbvalónak és ehhez az elvhez a munkájuk során mindig ragaszkodnak. Ennek megfelelően a Lamello már évtizedek óta csak magas minőségű bútorok gyártásával foglalkozik. Éppen ezért a termékeket felesleges néhány évente lecserélni és eldobni, jobb esetben eladni. Ezeket úgy tervezik, hogy a lehető leghosszabb ideig, akár használati tárgyként, akár a lakás díszeként helytálljanak. A minőség elve tehát kiemelten fontos, szembemenve a posztmodern mennyiségi termeléssel.

A Lamello tömörfa étkezőbútora magán viseli a minőség legfontosabb jegyeit
A Lamello tömörfa étkezőbútora magán viseli a minőség legfontosabb jegyeit

Az állandóság már-már luxusnak számít a pörgő, néha zaklatott életmódunkban, így a minőség szerepe felértékelődik és valószínűleg soha nem megy ki a divatból. Az időtlen szépség, a megbízható működés, a faanyagnak köszönhető természetes harmónia azok a tulajdonságok, melyekkel a prémium minőségű bútorok rendelkeznek.

A fentieken kívül a minőség több tényező kedvező együttállásából is születik. Ezek közül az egyik legfontosabb a szakértelem: a Lamellónál a faanyaghoz értő, a fát szerető mérnökök, technikusok és segédek dolgoznak. A termelés nem egyhangú gyártósorokon, betanított munkával, hanem manufakturális körülmények között folyik, ahol a megfelelő képzettség elengedhetetlen követelmény. A szakemberek kifogástalan munkadarabokat készítenek, melyeket az állandó minőségellenőr is gondosan felügyel.

Minőségi és elegáns, modern, tömörfa bútorok a nappaliban
Minőségi és elegáns, modern, tömörfa bútorok a nappaliban

Egy másik fontos összetevője a minőségnek, a jó alapanyag. A bútorokat hazai erdőkből származó keményfából készítik, leggyakrabban nemes tölgyből, fekete dióból és bükkből. Ezek a faanyagok hosszú időn keresztül ellenállnak mindenféle behatásnak amellett, hogy látványuk valódi esztétikai élményt nyújt. Az olajozott felület kevésbé sérülékeny, mint a lakkozott és egyszerűen, minimális költséggel javítható, valamint több alkalommal felújítható.

Nagymértékben emelik a termékek színvonalát az első osztályú kiegészítők - pántok, szerelvények és vasalatok - alkalmazása is; a Lamello szakemberei a német precizitást részesítik előnyben. A beépített BLUM szerelvényekre az osztrák gyártó élethosszig tartó garanciát vállal. Nem véletlenül tekintik sokan etalonnak ezt a márkát a bútorvasalatok világában.

A használati bútorok tekintetében tehát érdemes mindig a minőséget választani, még akkor is, ha nagyobb, egyszeri kiadást jelent a család számára. Így akár évtizedekig megnyugvással és elégedettséggel gondolhatunk a stabil, könnyen bővíthető étkezőasztalra, a nem nyikorgó, masszív franciaágyra, vagy a könyvek százait is biztosan tartani képes polcokra.

Évtizedekre szóló tömörfa bútorok
Évtizedekre szóló tömörfa bútorok

Mikor nevezhető egy bútor ergonomikusnak?

Egy minőségi bútor esetén már a tervezés során kiemelt fontossággal bír az ergonómia, hiszen ez ma már alapvető követelmény. Legyen szó fogantyú kimarásról, vagy egy asztal bővíthetőségéről, a bútorok tervezése során a dizájn és a használhatóság egyenlő súlyt kell, hogy kapjon. A Lamellónál kiemelten szem előtt tartják, hogy a vásárló egyszerűen és hatékonyan használhassa a terméket. Az a cél, hogy minden kézre essen, csökkentve így a terhelést, megkönnyítve a mindennapokat.

Fontos hozadéka az aprólékosan kidolgozott anyaghasználatnak az is, hogy a termékek rendkívül figyelemfelkeltők és minőségi benyomást keltenek.

Már a tervezés során figyelmet fordítanak arra, hogy a végeredmény ergonomikus legyen
Már a tervezés során figyelmet fordítanak arra, hogy a végeredmény ergonomikus legyen

A bútoriparban a tömörfa rendkívül praktikus anyag, hiszen a tervező, gyártó nem szorul olyan keretek közé a formákat illetően, mint a laminált forgácslapból készült termékeknél.Az új technológiáknak köszönhetően úgy faraghatják a fát, hogy azt teljes egészében “rászabják” az emberre. Ez először a tervezőasztalon történik. Az egyes részletmegoldásokat úgy dolgozzák ki, hogy idomuljon az emberi testhez, vizsgálva itt az emberi test anatómiai sajátosságait. Ezeket a terveket később kézzel fogható prototípusokon tesztelik.

Oly szempontokat is figyelembe vesznek, mint az átláthatóság. Ehhez például egyes termékeknél, melyekben üvegpolc található, üvegből készült polctartót használnak, így semmi nem töri meg az adott bútor látványát.

A kényelem, az egyszerű használat és az időtállóság a legfontosabb szempontok a bútor kiválasztásánál
A kényelem, az egyszerű használat és az időtállóság a legfontosabb szempontok a bútor kiválasztásánál

Fontos, hogy a leendő vásárlók használat közben is megismerhessék a termékeket. Ehhez a legjobb platform a bemutatóterem, ahol szemügyre vehetik a választékot. A fa érintésének melegsége és az ergonomikusan kialakított részletek kétséget kizáróan bizonyítják a prémium minőséget.

Praktikum – egyszerű használat, többfunkciós bútorok

A praktikus bútor megkönnyíti az életünket: gyorsabban, egyszerűbben és kisebb erőt kifejtve működtethetjük a mozgó részeket. Ilyenek például a professzionális görgők, a csillapított záródású ajtók, a beépített bővíthető étkezőasztalok, a dohányzóasztalokból kiemelhető tetőlapok, az érintésre kapcsolódó hangulatvilágítás, vagy a beépített evőeszköztartó.

A praktikum nyilvánvalóan a konyhabútoroknál a legfontosabb, hiszen ott tölti az ember a legtöbb időt. Sőt, prémium minőségű termékek esetén ez nemhogy elvárás, de kötelező jellegű is.

Praktikus, bővíthető étkezőasztal
Praktikus, bővíthető étkezőasztal

Azt gondolnánk, hogy a praktikum egy kis lakásban lényegesebb, hiszen a helyszűke miatt a berendezéssel is kevésbé nagyvonalúan bánunk. Ám a Lamello szakembere eligazít ez ügyben is: a praktikum mindenhol egyaránt fontos. Kis lakásoknál inkább a speciális funkciók tehetik praktikussá a bútorokat, gondolhatunk itt pl. az egyes bútorok kis méretűvé alakíthatóságára, az összecsukható megoldásokra.

A megmunkálás és az anyagválasztás során is szempont a praktikum. A modern CNC- technológiának köszönhetően a praktikus megoldások ma már sokkal jobban személyre szabhatók, hiszen a tömörfa bárhogy faragható, míg egy laminált bútorlap esetén csak egyenes síkokban gondolkodhatunk. További praktikus előnye a tömörfa bútornak, hogy egy véletlen karcolódás esetén a sérülést egy csiszolópapír segítségével könnyen eltávolíthatjuk. Bútorlap esetén a sérülések nem javíthatók.

A praktikus szemlélet jelenik meg a szellős, könnyed étkezőbútornál is
A praktikus szemlélet jelenik meg a szellős, könnyed étkezőbútornál is

Tévedés azt gondolnunk, hogy egy bútor vagy praktikus, vagy esztétikus. A Lamellónál mindkét szempontot figyelembe veszik: egyik a másik nélkül ma nem működhet. Kiemelten fontosnak tartják, hogy termékeik a mindennapokban segítsék a vásárlóik mindennapjait.

Ami érdekes, hogy a praktikum, mint szempont, nemenként és korosztályonként is eltérő lehet. Természetes, hogy elsőre mindenkit a látvány, a dizájn győz meg, de a hölgyek inkább a szívükre, az urak pedig az eszükre hallgatnak jobban. A fiatalabbakat a modern és minimalista vonalak, míg az idősebbeket a konzervatívabb megjelenés vonzza.

A Lamello bemutatóterme 3D videón is megtekinthető.

Népszerűek a témában

Víz- és energiatakarékosság, letisztult, természetes dizájn: ezek a legfontosabb fürdőszobatrendek

Útmutató kárpitválasztáshoz

Stílusos otthon - Esztétikus és funkcionális bútorok egyedi tervezésben

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Zuhanykabin tisztítás gyorsan és egyszerűen, az Easy Clean bevonat segítségével

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Csendes mosdóhasználat otthonában egyetlen kiegészítővel!

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Térformálás design elemekkel

Lemondás nélkül a kis fürdőszobában

Újraszervezett terek és különleges részletek - 55 négyzetméteres lakás felújítása

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!

Checklist - Mire gondoljunk a konyha tervezéskor, felújításkor?

8 örökzöld lakberendezési trend, melyeket érdemes követnünk

L’azour Home, ha a szépség nem elég

Újragondolt konyhai tárolás: innovatív felsőszekrények

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Esztétikus és praktikus – használatban a bútorredőnyök