Hirdetés

Drót művészet – kerítések, korlátok, dekorációk egyedi módon

A ház körül, vagy a lakásban használt drótból készült tárgyakról a legkevésbé feltételeznénk, hogy látványosak, egyediek is lehetnek, pedig a lehetőség adott erre. Egy remek ötlet nyomán ez a jól alakítható anyag, új testet öltött és eddig soha nem látott formában jelenik meg kül- és beltéren.

A Drót Design építészeti elemek megmutatják, hogy egy ügyes tervező mire képes a dróttal: a hálós szerkezet hegesztett, illetve hajlított formálásával képek, minták jelentíthetők meg a felületen. Az így kapott dekoratív drót panelek felhasználásának pedig valóban csak a fantázia szab határt. Kültérre egyedi kerítéseket, korlátokat, homlokzati díszeket kaphatunk ily módon, a belső terekbe pedig álmennyezetek, beltéri dekorációk, beltéri lépcsőkorlátok, térelválasztók formájában vethetjük be a drót elemeket.

Hajlított technikával készült drót álmennyezet
Hajlított technikával készült drót álmennyezet
Lace Fance mennyezeti panel
Lace Fance mennyezeti panel

A tervezést nyugodtan bízzuk a design stúdióra, az elképzeléseinkkel kapcsolatos minden fontos információt itt megtudhatunk. Választhatunk mintát a korábbi munkáikból, vagy terveztethetünk valami újat.

Lépcsőkorlát hajlított drót panelekből
Lépcsőkorlát hajlított drót panelekből
Hegesztett drótkerítés egyedi mintával
Hegesztett drótkerítés egyedi mintával

A gyártási technológiát – hegesztett, vagy hajlított – a tervező határozza meg. A hajlított termékek horganyzott, vagy rozsdamentes acél, vörös- vagy sárgaréz drótfonatból készülnek, de akár műanyag bevonattal is rendelhetők.

A hegesztett típus mintás horganyzott acél hálópanelekből áll, porfestéssel viszik fel a színt, amelyet a RAL skáláról választhatunk. Ezek felülete merevebb, mint a hajlított változaté, így a támasztáshoz kevesebb keret szükséges.

A Dedots termékek drótfonatain színes pixelpontok segítségével jelenítenek meg különféle mintákat. Az eredmény lenyűgöző.

Dekoratív homlokzat drót panelekkel
Dekoratív homlokzat drót panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel

A Lace Fence megálmodója, Joep Verhoeven volt, aki diplomamunkaként nyújtotta be ötletét 2005-ben az eindhoveni Design Academy-n. 2,5 évet töltött Indiában, hogy megtanulja a drótpanelek elkészítését, felépítse a gyárat és betanítsa az ottani munkásokat. A paneleket kézzel készítik Indiában, fair trade termék, fontos, hogy a munkásokat nem zsákmányolják ki. A gyárban 40 ember dolgozik állandó jelleggel, de nagyobb megrendelések esetében ez a szám a 100-at is eléri. 

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Esztétikus álmennyezeti megoldások

 

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

A gipszkartont és változatait korunk egyik legnépszerűbb szárazépítési anyagai közé sorolhatjuk. A szokásos álmennyezeti, falazati felhasználáson túl nézzük meg, milyen sokoldalúan használható még ez a népszerű és praktikus termék. Először azonban frissítsük fel ismereteinket ezzel kapcsolatban.

Praktikus mobil falak a lakásban

Lakásunk kapcsán felmerülhet az a probléma, hogy az egyébként megszokott falaink éppen rossz helyen vannak. Lehetnének fél méterrel arrébb, vagy ne is lennének ott egyáltalán. Aztán meg jó lenne egy adott funkciójú területet időlegesen elzárni, körbekeríteni valamilyen célra, munkára, vendégfogadásra. Fix falak esetén ez gyakorlatilag megoldhatatlan A helyzet feloldására megoldás lehet a falak, illetve azok egy részének rugalmas áthelyezése, mozgatása.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Kertben és lakásban is jól alkalmazható az újra felfedezett gabion

Biztosan sokak fantáziáját megmozgatja hirtelen ez a rejtélyes szó, mely egy egészen hétköznapi, de zseniális, újra gondolt eszközt, módszert és tájépítészeti elemet takar. Alkalmazását érdemes sok esetben érdemes fontolóra venni.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.