Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Drót művészet – kerítések, korlátok, dekorációk egyedi módon

A ház körül, vagy a lakásban használt drótból készült tárgyakról a legkevésbé feltételeznénk, hogy látványosak, egyediek is lehetnek, pedig a lehetőség adott erre. Egy remek ötlet nyomán ez a jól alakítható anyag, új testet öltött és eddig soha nem látott formában jelenik meg kül- és beltéren.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Drót Design építészeti elemek megmutatják, hogy egy ügyes tervező mire képes a dróttal: a hálós szerkezet hegesztett, illetve hajlított formálásával képek, minták jelentíthetők meg a felületen. Az így kapott dekoratív drót panelek felhasználásának pedig valóban csak a fantázia szab határt. Kültérre egyedi kerítéseket, korlátokat, homlokzati díszeket kaphatunk ily módon, a belső terekbe pedig álmennyezetek, beltéri dekorációk, beltéri lépcsőkorlátok, térelválasztók formájában vethetjük be a drót elemeket.

Hajlított technikával készült drót álmennyezet
Hajlított technikával készült drót álmennyezet
Lace Fance mennyezeti panel
Lace Fance mennyezeti panel

A tervezést nyugodtan bízzuk a design stúdióra, az elképzeléseinkkel kapcsolatos minden fontos információt itt megtudhatunk. Választhatunk mintát a korábbi munkáikból, vagy terveztethetünk valami újat.

Lépcsőkorlát hajlított drót panelekből
Lépcsőkorlát hajlított drót panelekből
Hegesztett drótkerítés egyedi mintával
Hegesztett drótkerítés egyedi mintával

A gyártási technológiát – hegesztett, vagy hajlított – a tervező határozza meg. A hajlított termékek horganyzott, vagy rozsdamentes acél, vörös- vagy sárgaréz drótfonatból készülnek, de akár műanyag bevonattal is rendelhetők.

A hegesztett típus mintás horganyzott acél hálópanelekből áll, porfestéssel viszik fel a színt, amelyet a RAL skáláról választhatunk. Ezek felülete merevebb, mint a hajlított változaté, így a támasztáshoz kevesebb keret szükséges.

A Dedots termékek drótfonatain színes pixelpontok segítségével jelenítenek meg különféle mintákat. Az eredmény lenyűgöző.

Dekoratív homlokzat drót panelekkel
Dekoratív homlokzat drót panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel
Homlokzat Dedots panelekkel

A Lace Fence megálmodója, Joep Verhoeven volt, aki diplomamunkaként nyújtotta be ötletét 2005-ben az eindhoveni Design Academy-n. 2,5 évet töltött Indiában, hogy megtanulja a drótpanelek elkészítését, felépítse a gyárat és betanítsa az ottani munkásokat. A paneleket kézzel készítik Indiában, fair trade termék, fontos, hogy a munkásokat nem zsákmányolják ki. A gyárban 40 ember dolgozik állandó jelleggel, de nagyobb megrendelések esetében ez a szám a 100-at is eléri. 

Népszerűek a témában

Útmutató kárpitválasztáshoz

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

Otthoni edzőterem kialakítása