Hirdetés

Mini kert a falon

Az erkélyre, az ablakpárkányra, vagy az iroda egyik világos sarkába magától értetődően kerül néhány élő, cserepes növény. A falra? Miért ne?! Ideje ezt is megtapasztalni!

Enteriőr növények nélkül? Elképzelhető, el is viselhető, de kellemesnek nem neveznénk, leginkább olyan, semmilyen. Előbb-utóbb valami hiányzik: az a szép zöld gyep, egy falatka természet. Nem minden lakás, vagy iroda alkalmas arra, hogy növények életteréül szolgáljon, pedig az élő növényzet mindenütt jól mutat, jót tesz a lakók, dolgozók közérzetének, gyakran még a levegő minőségét is befolyásolja. A gyakran kényes cserepeseken túl kínálnak alternatívát a Wallgo zuzmófalai, más néven zöldfalak. Ezek helyiség típustól függetlenül bárhova telepíthetők: irodákba, közösségi terekbe, vagy a lakások bármelyik helyiségébe.

Az alapanyag: a karbantartást nem igénylő, tartósított izlandi zuzmó. Az installációk élettartama minimum 10 év. Nagy előnyük, hogy nem szükség a szobanövényekre jellemző gondozásra, csupán a megfelelő páratartalomról kell gondoskodni, ez 40-60% százalék, egy átlagos élettérben megszokott. Ha ez alá esik az érték, a zuzmó megkeményedik, de párásítással gyorsan visszanyeri eredeti állapotát.

Zuzmóból készült zöldfal
Zuzmóból készült zöldfal

Természetesen a zuzmó is igényel karbantartást, hiszen a külső rongálásokra érzékeny. A Wallgo gondoskodik a keletkező károk helyreállításáról, ellenőrzi a zuzmók állapotát, kicseréli a sérült növényzetet. Az életciklus lejártával aztán újratelepíthető az egész.

Hogy mekkora és milyen zöldfalat szeretnénk, megtervezhetjük magunk is, de kérhetünk a tervezéhez segítséget. Egy lakásba gyakran elegendő egy faliképpel megegyező méretű zuzmófal, de nem ritka, hogy ennél nagyobb felületet is beborít a növényzet, amitől a látvány eredeti és nagyon dekoratív lesz. Irodákban, közösségi terekben érdemes nagyobb léptékben gondolkodni. Például egy aulát díszítő, akár a mennyezetig érő zöldfal különleges hangulatot varázsol a térbe. A méret- és a formabeli lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

A dekoratív jellegről – túl azon, hogy természetes, élő anyaggal találkozunk – a zuzmók sokféle színe és árnyalata gondoskodik. A színskálában több mint 30 szín és a zöldnek hétféle árnyalata taláható, így a zöldfal könnyen az adott helyiség színvilágához hangolható.

wallgo.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.