Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mini kert a falon

Az erkélyre, az ablakpárkányra, vagy az iroda egyik világos sarkába magától értetődően kerül néhány élő, cserepes növény. A falra? Miért ne?! Ideje ezt is megtapasztalni!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Enteriőr növények nélkül? Elképzelhető, el is viselhető, de kellemesnek nem neveznénk, leginkább olyan, semmilyen. Előbb-utóbb valami hiányzik: az a szép zöld gyep, egy falatka természet. Nem minden lakás, vagy iroda alkalmas arra, hogy növények életteréül szolgáljon, pedig az élő növényzet mindenütt jól mutat, jót tesz a lakók, dolgozók közérzetének, gyakran még a levegő minőségét is befolyásolja. A gyakran kényes cserepeseken túl kínálnak alternatívát a Wallgo zuzmófalai, más néven zöldfalak. Ezek helyiség típustól függetlenül bárhova telepíthetők: irodákba, közösségi terekbe, vagy a lakások bármelyik helyiségébe.

Az alapanyag: a karbantartást nem igénylő, tartósított izlandi zuzmó. Az installációk élettartama minimum 10 év. Nagy előnyük, hogy nem szükség a szobanövényekre jellemző gondozásra, csupán a megfelelő páratartalomról kell gondoskodni, ez 40-60% százalék, egy átlagos élettérben megszokott. Ha ez alá esik az érték, a zuzmó megkeményedik, de párásítással gyorsan visszanyeri eredeti állapotát.

Zuzmóból készült zöldfal
Zuzmóból készült zöldfal

Természetesen a zuzmó is igényel karbantartást, hiszen a külső rongálásokra érzékeny. A Wallgo gondoskodik a keletkező károk helyreállításáról, ellenőrzi a zuzmók állapotát, kicseréli a sérült növényzetet. Az életciklus lejártával aztán újratelepíthető az egész.

Hogy mekkora és milyen zöldfalat szeretnénk, megtervezhetjük magunk is, de kérhetünk a tervezéhez segítséget. Egy lakásba gyakran elegendő egy faliképpel megegyező méretű zuzmófal, de nem ritka, hogy ennél nagyobb felületet is beborít a növényzet, amitől a látvány eredeti és nagyon dekoratív lesz. Irodákban, közösségi terekben érdemes nagyobb léptékben gondolkodni. Például egy aulát díszítő, akár a mennyezetig érő zöldfal különleges hangulatot varázsol a térbe. A méret- és a formabeli lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

A dekoratív jellegről – túl azon, hogy természetes, élő anyaggal találkozunk – a zuzmók sokféle színe és árnyalata gondoskodik. A színskálában több mint 30 szín és a zöldnek hétféle árnyalata taláható, így a zöldfal könnyen az adott helyiség színvilágához hangolható.

wallgo.hu

Népszerűek a témában

Útmutató kárpitválasztáshoz

Stílusos otthon - Esztétikus és funkcionális bútorok egyedi tervezésben

Otthoni edzőterem kialakítása