Hirdetés

Mini kert a falon

Az erkélyre, az ablakpárkányra, vagy az iroda egyik világos sarkába magától értetődően kerül néhány élő, cserepes növény. A falra? Miért ne?! Ideje ezt is megtapasztalni!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Enteriőr növények nélkül? Elképzelhető, el is viselhető, de kellemesnek nem neveznénk, leginkább olyan, semmilyen. Előbb-utóbb valami hiányzik: az a szép zöld gyep, egy falatka természet. Nem minden lakás, vagy iroda alkalmas arra, hogy növények életteréül szolgáljon, pedig az élő növényzet mindenütt jól mutat, jót tesz a lakók, dolgozók közérzetének, gyakran még a levegő minőségét is befolyásolja. A gyakran kényes cserepeseken túl kínálnak alternatívát a Wallgo zuzmófalai, más néven zöldfalak. Ezek helyiség típustól függetlenül bárhova telepíthetők: irodákba, közösségi terekbe, vagy a lakások bármelyik helyiségébe.

Az alapanyag: a karbantartást nem igénylő, tartósított izlandi zuzmó. Az installációk élettartama minimum 10 év. Nagy előnyük, hogy nem szükség a szobanövényekre jellemző gondozásra, csupán a megfelelő páratartalomról kell gondoskodni, ez 40-60% százalék, egy átlagos élettérben megszokott. Ha ez alá esik az érték, a zuzmó megkeményedik, de párásítással gyorsan visszanyeri eredeti állapotát.

Zuzmóból készült zöldfal
Zuzmóból készült zöldfal

Természetesen a zuzmó is igényel karbantartást, hiszen a külső rongálásokra érzékeny. A Wallgo gondoskodik a keletkező károk helyreállításáról, ellenőrzi a zuzmók állapotát, kicseréli a sérült növényzetet. Az életciklus lejártával aztán újratelepíthető az egész.

Hogy mekkora és milyen zöldfalat szeretnénk, megtervezhetjük magunk is, de kérhetünk a tervezéhez segítséget. Egy lakásba gyakran elegendő egy faliképpel megegyező méretű zuzmófal, de nem ritka, hogy ennél nagyobb felületet is beborít a növényzet, amitől a látvány eredeti és nagyon dekoratív lesz. Irodákban, közösségi terekben érdemes nagyobb léptékben gondolkodni. Például egy aulát díszítő, akár a mennyezetig érő zöldfal különleges hangulatot varázsol a térbe. A méret- és a formabeli lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

A dekoratív jellegről – túl azon, hogy természetes, élő anyaggal találkozunk – a zuzmók sokféle színe és árnyalata gondoskodik. A színskálában több mint 30 szín és a zöldnek hétféle árnyalata taláható, így a zöldfal könnyen az adott helyiség színvilágához hangolható.

wallgo.hu

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

„Segítség, beázik az új tetőm!”

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

A napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Különleges beton használati tárgyak

Fából, szeretettel

Édes kis ölelke-párnák

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Otthon őszi hangulatban

Bútorba zárt természet

Növényfalak otthonunkban

Borostyánfallal egy élhetőbb Budapestért – Zöldfalaké a jövő

7 ötletes faldekoráció

Lenyűgöző zöld falak

Elegáns karácsonyfadísz saját kezűleg

Havas táj világítással saját kezűleg

Vásárlási listák
További vásárlási listák