Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mutatós és egyedi faldekorok

A falak dekorálásának legegyszerűbb módja, ha képekkel varázsolunk különleges látványt az enteriőrbe. A kérdések sora azonban csak ezután következik: milyen méretű, színvilágú képet válasszunk, mit ábrázoljon és illik-e egyáltalán az adott térbe?

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Ha abban már biztosak vagyunk, hogy a faliképek semmiképpen sem hiányozhatnak a lakásból, akkor érdemes felkeresni egy olyan webáruházat, melynek a választékában akár órákig böngészhetünk. Fontos, hogy ne sajnáljuk az időt a válogatásra, tanulmányozzuk a méreteket, a színeket és a motívumokat, hiszen ezek nagymértékben meghatározzák majd otthonunk megjelenését.

Wallme falikép

A wallme.hu oldalán keresgélve több ezer saját gyártású faliképet találunk. Sokan ragaszkodnak a klasszikus művekhez, nem véletlenül. Egy modern, akár minimalista stílusú lakást is különlegessé tesz egy absztrakt festmény vásznon történő megjelenítése, de aki valóban egyedit szeretne, az megpróbálkozhat egy Leonardo művel táblakép formájában. A megjelenítés formáját magunk választhatjuk, miután megtaláltuk kedvenc művünket, legyen az festmény, fotó, grafika, de lehet akár a saját művünk is. Az alkotás megjelenhet vászonkép vagy többrészes vászonkép, poszter, plexikép, fa táblakép, keretezett kép vagy tapéta formájában. Itt valóban ügyelnünk kell arra, hogy melyik típus illik leginkább a helyiségbe.

Ha a motívumokat, színvilágot illetően nehéz a döntés, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk látni a képen: csendéletet, figurákat vagy például egy város képét egy kultikus fotón, esetleg egy nonfiguratív, absztrakt áll közel az ízlésünkhöz.

Wallme falikép

Az enteriőr méretéhez igazítsuk a falikép méretét, de valójában nincsenek kőbe vésett szabályok. Egy kisméretű szobába is bátran választhatunk például egy barokk festményt poszter formájában. Újra népszerűek a városokat, tájakat ábrázoló poszterek is. Jól mutatnak a kisméretű, keretezett képek egyetlen falszakaszra csoportosítva. Ebben az esetben ügyeljünk a kompozíciók harmóniájára. Játszhatunk a kontrasztokkal is: a világos, pasztell színű falakhoz társíthatunk színben erősen elütő festményt, grafikát, vagy akár a keret színe, stílusa és képezhet kontrasztot.

Wallme falikép

Szinte végtelen lehetőségünk nyílik a “játékra”, ha ilyen jellegű dekorációban gondolkodunk. Attól pedig egyáltalán nem kell tartanunk, hogy a látvány unalmas lesz, hiszen ezeket a képeket, posztereket könnyedén cserélhetjük, mindig az adott enteriőr “arcához” igazíthatjuk.

wallme logó

www.wallme.hu

Népszerűek a témában

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez

Minimalista kialakítás és skandináv hatások egy 46 m2-es budai panorámás lakásban

Japandi stílus: a kelet-nyugati belső terek szintézise