Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Hangulatos belső tereket szeretnénk? Akkor válasszunk jól képkeretet!

Miután gondosan kiválasztottuk otthonunk domináns színeit és anyagait, összeszedtük a nagyobb bútorokat és már csak a kiegészítők, a hangulati elemek vannak hátra, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a falra szánt dekorációt sem. Ha képekről van szó, akkor valószínűleg keretre is szükségünk lesz, de ne feledjük, képkeretbe nem csak képeket helyezhetünk.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Tapasztalataink szerint a keret kiválasztása, beszerzése, mostoha része a dekorálásnak, egy bizonyos pontig. Ez csupán addig tart, amíg észre nem vesszük, hogy az üres falfelületek látványa zavaróan hat. Ekkor jön a “valami kéne a falra!” felismerése, csakhogy a “valami” kevés lesz az esztétikus végeredményhez, a harmonikus és hangulatos enteriőr látványához. A falak ugyanis szem előtt vannak, bármi is kerüljön ide, azonnal hatni fog, akár pozitív, akár negatív értelemben. Nem árt előre gondolkodni, hogy az üres részekre mit szánunk.

Darvas képkeret

Kerülhetnek ide saját készítésű fotók, vagy régi fényképek akár a családi albumból, készíthetünk komplett fotó falat. Jöhetnek festmények, nyomatok, poszterek, saját készítésű vagy művészi értéket képviselő grafikák, rajzok és még hosszan sorolhatnánk. A lényeg, hogy a képeket valamilyen módon tálalni illene, keretbe kellene tenni, különben csak odabiggyesztett és értelmezhetetlen, se nem elegáns, se nem szép foltok lesznek a falainkon. A kérdés, hogy melyikhez milyen keretet válasszunk?

Logikusnak tűnik, hogy egy modern képhez egy letisztult, dísztelen keret illik, míg egy klasszikus alkotást inkább egy díszesebb kerettel tegyünk feltűnővé. Csakhogy ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve és fordítva ugyanolyan jól működhetnek. Például egy modern szénrajz egy barokkos, vagy egy olajfestékkel készült tájkép egy minimál keretben egyformán hangulatos látványt kelthet. Sőt, még stílusosabb, különlegesebb a hatás. Fontos tudnivalókról egy korábbi cikkünkben írtunk.

Darvas képkeret

Az, hogy az adott térben melyik megoldás lesz a legjobb, a színek, a felületek, az anyagok, valamint a fényviszonyok határozzák meg. Választhatunk azonos színű és anyagú keretet különböző méretű képekhez, vagy azonos méretűt, de különböző színűt, attól függően, hogy a kép színeihez mi illik.

Nem ördögtől való gondolat, amikor csak az üres keretek kerülnek a falra, meglepő, ám egyedi hatást érhetünk el ezzel is, hiszen a keretek sokfélesége önmagában is dekoratív látványt kelthet, ebben az esetben a képek csak zavarnák ezt.

Arról pedig még nem is ejtettünk egy szót sem, hogy nem csak képeket tehetünk keretbe, hanem egyéb, falra való dekorációt is. Például egy modern kisplasztika köré is kerülhet egy keret, mintegy kiemelve azt a fal egyhangúságából. Vagy az ismét divatos falitányérok is mehetnek keretbe, akár úgy, hogy egy nagy keretbe több tányér, akár úgy, hogy minden tányér külön keretbe.

A variációk száma szinte végtelen. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy a megfelelő minőségű és méretezésű képkeret kulcsszereplő ebben a játékban. Szükségünk lesz tehát egy remek képkeretezőre, ahol a megfelelően gazdag választékot is megtaláljuk és ellátnak mindenféle jó tanácssal a kiválasztást illetően.

Darvas képkeret

A Darvas Képkeret üzlete tökéletesnek ígérkezik a válogatáshoz. A 36 éves szakmai múltra visszatekintő szaküzletben hozzáértő segítséget kapunk a keret kiválasztásához, sőt, itt a pasztpartu fontosságát is elmagyarázzák és segítenek a döntésben, hogy adott képnél szükség van-e erre vagy sem.

ÉRDEKLŐDÖM A SZOLGÁLTATÁS IRÁNT

Lehetőségünk van a szokványostól eltérű formájú – akár nyolcszögletű – képkeretet is választani, hiszen Darvaséknál ennek sincs akadálya. Fontos a keret anyaga - melyből itt ugyancsak gazdag a választék - és minősége, ami kétségtelenül az egyik legjobb, hiszen a Darvas keretek akár több száz évig is kifogástalanul teszik a dolgukat. Azaz gyönyörűen dekorálják otthonunkat.