100 m2 alatti lakások helytakarékos elrendezéssel + alaprajzokkal

Két, alig 100 m2 alapterületű, elegáns otthonba tekinthetünk be, melyekre nincs más szó: gyönyörűek és kreatívak.
Az első otthon szürke, fekete, fehér és fa tónusú palettájával vezet be minket a modern lakberendezés világába. Készüljön fel mindenki az egyedi konyhai elrendezésre, annak szögletes kialakítására, valamint az egyedi üvegfalú, végtelennek ható terekre.
A második otthon sötétzöld színekben játszik, smaragd díszítéssel, egy elegáns, nyitott terű nappalival, egy színes bejárattal, egy vidám gyerekszobával és egy hangulatos fürdőszobával.

Az Ukrajnában, azon belül is Kijevben található 96 m2-es lakás elegáns, nyitott terű nappalival rendelkezik. A tölgyfa panelek melyek hangsúlyosabbá teszik a falat, egyszerre kiterjesztik a konyha terét a nappaliba is. A szobanövények tökéletes hátteret adnak az L-alakú, modern kanapé számára.
A fekete kerek dohányzóasztal kontrasztot nyújt a nappali halványszürke, már-már fehér kanapéjával és szőnyegével, és egyben kapcsolatot teremt a két színvilág közt, így szinte képes eggyé válni a világos kanapé és a szemközti, sötét fal, melyen a TV is elhelyezkedik. Tiszta Jin és Jang.
A szobanövények becsempészik egy kicsit a természet közelségét a lakásba és az ablakon beszűrődő betondzsungelbe.
Egy kis káosz: az ötszögletű konyhasziget egyik oldalából nőtt ki az étkező asztal, melyeket egy igen különleges, szerteágazó csillár tesz igazán egyedivé és már-már tökéletessé. Talán már azok szemét se szúrja annyira, akik a szimmetria megszállottai.
A konyhasziget egy másik oldalába bortároló hűtőt építettek, mely közvetlen az étkezőasztal szomszédságában helyezkedik el, így anélkül tudunk elfogyasztani egy pohárka bort, hogy fel kelljen állni a romantikus vacsora közben, így pedig a meghitt hangulat sem törik meg, a bor pedig mindig tökéletesen behűtött.
A különleges konyhaszigetet és az L-alakú pultot fehér márvány munkalappal tették még különlegesebbé. Az üveg ajtós szekrények pedig mindent láttatnak, mely még egyedibbé teszi ezt a konyhát.
A konyha végében található a bejárati ajtó, melyet egy vele megegyező magasságú, keret nélküli tükör egészít ki. Mellette egy szekrény, melyben a kabátokat és a cipőket tárolják.
A lakásban két nappalinak nevezett helyiség található. Itt egy inspiráló fénycsík tekereg a szoba és a falpanelek között. És az egészet egy egyedi kialakítású tükör keretbe foglalták, mely még tágasabbá, még nagyobbá teszi ezt a picinyke teret.
Üveg ajtó választja el ezt a nappalit a kényelmes munkasaroktól, mely most, a home office-ban különösen jól jön. Fából készült lécek csíkozzák az otthoni iroda falát, meleget és barátságos hangulatot kölcsönözve annak.
Különleges függőlámpák (vagy fejjel lefelé felszerelt állólámpák?!) világítják meg az egyik hálószobát.
A széles hálószobaablakból egyértelműen nem hiányozhatott egy olvasósarok. A pihe puha párnákon kényelmesen eldőlhetünk, és olvashatunk egy jót.
Elegáns szürke fal egyedi fésülködőasztallal és kerek tükörrel - igazán egyedi hangulattal rendelkeznek!
Nagyméretű fürdőszoba, nagy méretű, fényűző szürke márványpadlóval - egyszerűen lenyűgöző!
A szabadon álló fehér kád és a hozzá illő fehér szekrény üde színfoltnak tűnik a sötét kőhöz képest.
Az üvegajtóknak köszönhetően a hálószoba, a gardrób és a fürdőszoba egy térnek tűnik.
Egy másik, Ukrajnában, pontosabban Kijevben található 91 m2-es lakás pazar, zöld nappalival.
Ez a párnás zöld kanapé rendkívül hívogató ebben az üde és nyitott térben.
Az étkező a kanapé mögött kapott helyet, ahol a természetes fény előnyeit élvezhetik a lakók.
A tölgyfa padlót kőcsempe váltja fel, ahogy a konyha felé haladunk.
A fekete és a fa szekrények luxus hangulatot teremtenek az egyfalú konyhában. A sekély polcokat és a borospoharakat tartó állványokat szépen elrejthetik egy eltolható fatábla mögött. Milyen praktikus!
A zöld szín a nappali másik felében is folytatódik, festett rácsos fallal az étkezőben. A modern csillár hűen követi az elegáns kerek étkezőasztal körvonalát.
A zöld bejárati ajtó közelében praktikus tárolószekrények és padok várják a megfáradt hazatérőket.
Szénfekete és hófehér falak keretezik a folyosó többi részét.
A sötét dekorációt a hálószoba bejáratánál a padlótól a mennyezetig érő tükör "világítja meg", és teszi kicsit fényesebbé.
Belül egy vízszintes felfüggesztésű lámpa fénye világítja meg a sötétszürke hálószobát.
Ehhez illő éjjeliszekrény található a szürke kárpitozott ágy mindkét oldalán. A gardrób az üvegajtókon át ragyog, és a fekete redőnyökön keresztül csábító pillantásokat vet felénk.
Egy szokatlan zöld mosdó gazdagítja a sötétzöld fürdőszoba kialakítását.
A fehér márványlapok kiemelik a szoba sötétebb elemeit, míg a fa burkolatok meleget sugároznak mugukból.
A lakás többi részében található zöld színt teljesen felváltotta a sötét, már-már fekete szín. Matt fekete WC és falra szerelhető mosdó található a kisebbik fürdőszobában.
LED szalag világítja meg a teret a tartály fölötti süllyesztett polcból. Több LED-szalag van eldugva a mennyezeti panel mögött is, hogy kellően megvilágítsa a beépített zuhanykabin területét.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A HOMEINFO nagyobb projektjének a felelőse vagyok, illetve a social media is az én kezem alá tartozik: Facebook, Instagram, Pinterest. Fontos számomra, hogy mindenki olyan környezetben élhessen, amilyen boldoggá teszi, és remélem, ehhez itt-ott én is hozzájárulhatok.