27 képes ötlet: tegyük hasznossá a lépcsőt és környékét a lakásban!

Egy lakásban az okos helykihasználás, tárolás aranyat ér!
A lépcső funkcióját nem kell bemutatni, de hogy milyen lehetőségek vannak az alatta, körülötte lévő hely kihasználására - nos, erre számtalan megoldás lehetséges. Ezekből 27 népszerűt mutatunk be az alábbi képsorozatban!
A legtöbb ember a lépcsőszekrényt használja kamraként vagy tárolóként, ahol ételeket, italokat és háztartási cikkeket, például porszívót, és vasalódeszkát tárol. Találhat home office irodának helyet, cipők, játékok praktikus elrakásához, de cicus-kutyus kuckója is lehet itt!

Inkább másképp rendezné be ezt a helyet? Rengeteg olyan szép lépcsőszekrény-ötlet található, amelyek otthonosak. Melyik lépcsőház ötlet tetszik a legjobban?

Ebben a luxus otthonban úgy döntöttek, hogy a gyönyörű lépcső alatti teret ruhaszekrényként tervezik a kabátok lógására, a cipők és a kis kiegészítők tárolására. Egy nagy, gardróbszekrény helyett, mint a fenti lépcsőház, összesen négy rögzített szekrényt építettek kettős szekrényajtókkal. A jobb oldalon található nagyméretű szekrény kabátok lógására szolgál, majd két cipőszekrény követi egymást.
A modern fehér lépcsőhöz igazodva a lépcsőszekrény is szépen befejeződött, fehér ajtókkal. A kerek fogantyúkat két nagy ajtóban marják. A fekete korlátok szép kontrasztot alkotnak.
Egy 29 m2-es kislakásban van ez a lépcső, ahol fenn a hálószoba található. Nyitott polcokon könyvek, lemezek, és bármi más elférhet.
Afenti lépcső oldalról nézve
Kabátok, cipők táskák, és szinte mindent elnyel!
Minden milliméternyi helyet kihasználtak! (csak tudjuk, mit hova tettünk!)
A legjobb cipőtároló az előszobában
Lépcsőbe bármit tehetünk, tökéletes !
Bortároló, hűtéssel ellátva
Bortároló
Tolóajtós szekrény
Home office a lépcső alatt
Home office, vagy iskolás gyermek tanulósarka
Kicsi iroda a lépcső alatt
Itt még kutyakuckó is elfér
Kedvencünk helye védett sarokban
Cicusoknak is kényelmes hely
Játéktárolás a lépcső alatt
Játékok, és apróságok a kosarakban: mindig rendezettnek tűnik

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.