'Elfújta a szél' - árverésen Ashley Wilkes háza

Szeretünk bekukkantani sztárok otthonába, itt a híres film forgatási helyszínét ihlette ez a ház, amely un. ültetvényes stílusban épült.
A kastélyt helyreállították, hogy egy nagyon lenyűgöző háznak tűnjön, 10 000 négyzetláb méretű helyiséggel, amelyben 12 hálószoba, 13 fürdő és 12 kandalló található. A tulajdonosok, akik megvásárolták a „Gone With the Wind” film tervezésekor, úgy döntöttek, hogy eladják.

1936-ban, amikor Margaret Mitchell írta a regényét a polgárháború korszakáról, a mély délről, nem gondolta, hogy klasszikus bestsellerré válik, amely generációkon át kedvencünk lesz. Amikor a Selznick International Pictures 1939-ben megvásárolta a könyv filmjogát, Mitchellnek nem vett részt a produkcióban, kivéve egy dolgot: találkozott egy fényképpel, amely egy 1836-as ültetvény-stílusú házról szól az Atlanta Journalban, kivágta. és feladta David Selznicknek, megjegyzésekkel, hogy megegyezik azzal a házmal, amelyet Ashley Wilkes figurája számára elképzel.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.