A wabi-sabi varázsa - hogyan jelenik meg a lakásban?

Mi is ez valójában?
A japánok szépségről alkotott szemlélete. A japán esztétikát és világnézetet képviseli, amely az elfogadásban, a mulandóságban és a tökéletlenségben mutatkozik meg. Ezt néha úgy magyarázzák, mint a szépség, ami tökéletlen, mulandó és hiányos.

A vabi-szabi esztétikai jellemzői magába foglalják az aszimmetriát, a keménységet (érdesség vagy szabálytalanság), az egyszerűséget, a gazdaságosságot, a mértékletességet, a szerénységet, a közvetlenséget és a nagyrabecsülést is a természetes tárgyak és folyamatok sértetlensége iránt.

Van egy megnyugtató nyugalom, amely a japán wabi-sabi stílusban rejlik. Filozófiája: ha elfogadjuk az élet átmeneti jellegét és tökéletlenségét, felismerhetjük a körülöttünk felfedezett tárgyak és alapanyagok szépségét. Annak érdekében, hogy ezt a békés esztétikát gyengéden kihasználhassuk, a természetes anyagokat , színeket helyezzük a berendezés középpontjába. Például csomózott textilekből, rusztikus kőből készült padlókból, betonfalakból és felületekből, szőtt szőnyegekből és érdekes, kézzel készített textíliákból áll. Az egyszerűség révén megnyugtató békét és nyugalmat árasztanak ezek a lakások.

Még 11 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.