Karácsonyi hangulatban egy 14. századi skót kastélyban

A skót Neidpath kastély képeivel üdvözli látogatóit a magazin, igy Karácsony idején. A Tweed folyó Skóciában az egyik legszebb, neve a lazachalászattal és egy bizonyos "tweed" ruhával társul, amelyek gyengéd skót hangulatot adnak máris. Sir Walter Scott-nak a folyó mentén volt otthona, és William Wordsworth és JMW Turner is itt élt.
Neidpath legkorábbi ismert tulajdonosa 1190 körül Sir Gilbert Fraser, Sir Simon Fraser őse, Sir William Wallace megfelelő könyörtelen őse építette. Sir Simon, a „The Patriot” néven a 10 000 angollal harcolt a Roslin-völgyben, és a legtöbbet legyilkolta, tanúja volt a skótok harcának. Végül kivégezték - 1306-ban, egy évvel Wallace után - és kastélyát a földig égették.
A Hay család épittette újjá és élt benne 300 évig, a legenda szerint Mária, skót királynő is járt itt.

A mai formájában a 14. században egy korábbi kastély helyén épült Neidpath egy impozáns torony, amely a Tweed folyóra néz közvetlenül a Peebles közelében.
Jelenlegi lakója, Lulu, kutyáival.
Családi portré a kandalló fölött, ahogy illik
Ünnepi vendégvárás a kastélyban

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.