Fajátékok a gyerekszobában

A mai digitális világban is helye van a hagyományos játékoknak. Ilyenek a fajátékok is, ebben az összeállításban ezek előnyeivel foglalkozunk.
1.Környezetbarát - ez teljesen nyilvánvaló, a sok megunt műanyag játék sorsát ismerjük, szülők tudják, nem lehet vele semmit kezdeni, a kukák mélyén - vagy jó esetben másik kisgyermeknél végzik.
2. Oktat - kreativitást, motoros mozdulatok korai gyakorlását teszi lehetővé. A fajátékok, az építőelemek és a miniatűr építőkészletek segíthetnek a gyerekeknek megoldás-orientált megközelítésükben, számolásukban, írástudásukban és motoros képességeikben.
3. Fenntartható - A játékok, amivel sokat játszanak, hamar tönkremennek. A műanyag játékok gyorsan eltörhetnek. És egyáltalán nem kell beszélnünk az elektronikus játékokról. A fajátékok viszont több gyermeket is "kiszolgálhatnak". Nehéz fadarabot eltörni, rendkívül tartósak. És mivel kevésbé gyorsan bomlik, sokkal biztonságosabb is.
4. Fejleszti a kreativitást, képzeletet -
5. Együttes játékot segíti - más gyerekkel könnyen lehet kapcsolatot létrehozni egy nagy doboz építőkockával...
Lássuk a képeket!

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.