Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Bioklimatikus passzivház - rengeteg képpel

Sokunk törekvése, hogy megőrizzük, ne romboljuk, hanem gazdagítsuk a természetet magunk körül. Minél kisebb "ökológiai lábnyomot" hagyjunk magunk után, az energiatakarékos, természetes házak iránti igény megnövekedett. Alább fából készült, passzív és bioklimatikus ház - a fogalmakról később.

Mielőtt azt kérdezzük, ezt a rengeteg fát miért kellett kivágni, hogy a házba beépítsék? Sokakban felmerülhet, de tudjuk, a tégla semmivel sem "barátibb" anyag. A mese végén a fa legalább beépül a természetbe....
Szakértők szerint: A fa ökológiai szempontból is sok babért arat, hiszen elmondható, hogy a fa az egyetlen olyan építőanyag, amely maradéktalanul megújuló, ráadásul egy esetleges bontás után akár újra is lehet hasznosítani.

A Menguy Architects tervezte ezt a 212 m2-es gyönyörű passzív és ökológiailag bioklimatikus házat, amelyet az Atypical Spaces mutat be. Harmonikusan illeszkedik a tájba fahomlokzatával és horganyzott tetőjével. A cédrusfalak kívülről szürkéssé válnak, és belülről barnásak, csodáljuk meg a képeket!
"A passzívház a világ több országában az energiatakarékos épületekre alkalmazott minősítési rendszer. Definíciója szerint: olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet fenntartása megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül....."(Wikipédia)

"...A bioklimatikus építészet figyelembe veszi elsősorban a Nap járását, de az uralkodó szélirányt, a domborzati viszonyokat, az épület mellett helyet kapó egyéb létesítmények (pl. medence) adottságait is. Kialakítható olyan épület, amelynek beruházási igénye nem nagyobb egy hagyományos épületnél, azonban élhetőbb, energiatakarékos, kényelmesebb. Alapvető szükséglet a kiváló hőszigetelés,..." idézet Fábry Zoltán építész írásából.

Még 5 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.