40 kreatív hálószoba szekrény, inspiráló ötletekkel

Amikor új lakást tervezünk, a tárolás azonnal felmerülő kérdéskör, ebből most a hálószobai szekrényekről mutatunk egy sorozatot. Képekkel inspirálódunk! Nem tudja mindenki azonnal fejben felépíteni az elképzelését, de ha jó mintákat lát, abból lehet válogatni.
Három fő szempontnak kell megfelelni: a személyes ízlés, a hely adottságai, és tudni kell a célt, mit akarunk tárolni benne.
Előre mondom, egy szakember ezeket gyorsan kideríti, feltérképezi és lehetőségeket mutat a megoldásra! Ne sajnáljuk rá az időt és pénzt, megtérül!
1. Ismerje meg a stílusát
Nincsenek rossz válaszok arra a kérdésre, hogy milyen legyen a szekrény? Hagyományos, modern, fa, vesetleg agy rózsaszín - rajtad múlik, mint a szoba többi része. Ne csak egy katalógusból kiemelt darab legyen az ár alapján - szánjon rá időt és gondolja át, hogy milyen a többi bútor, milyen színek lesznek a falakon, és mi tetszik a szemnek.
2. Ismerje meg a helyet
A szekrény kialakítása a helyiséggel kezdődik. Mérje meg gondosan, és rajzolja le, hogy hol lesz minden, hol áll a szekrény, pontos méretekkel. Fontos hogy milyenek lesznek az ajtók, amik foglalnak-e helyet? Tolóajtókat vagy lengőajtókat választ - van hely az ajtók számára, amelyek kifelé nyílnak, anélkül, hogy az ágynak ütközne?
3. Ismerje meg igényeit
A szekrény kialakításának végső aspektusa, hogy ki fogja használni: egy gyermek napi öltözködési rutinjához igazodik majd? Vagy egy házaspár hálószobája lesz, férfi-női ruhák tárolását is át kell gondolni. Vagy itt kell a tartalék ágyneműt is tárolni? Vagy üres lesz, egy vendégszoba? Tudván, hogy mit fog beletenni a szekrénybe, könnyebb lesz a döntés.
Készüljön fel sok-sok képre, nézzük!

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.